Gönderen Konu: Ertuğral'ın Gençlerbirliği kaderi..  (Okunma sayısı 692 defa)

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Ertuğral'ın Gençlerbirliği kaderi..
« : 08 Nisan 2010, 23:51:55 »
Ertuğral'ın Gençlerbirliği kaderi..

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..



Sivasspor'a tarihinin en büyük başarılarını yaşatan Bülent Uygun'un ligin 8. haftasında görevden ayrılmasının ardından, büyük umutlarla takımın başına getirilen ve ilk sınavını Gençlerbirliği karşısında veren Muhsin Ertuğral, yine bir Gençlerbirliği maçının ardından takım ile yollarını ayırdı.

Muhsin Ertuğral, ligin ilk 7 haftasında galibiyete ulaşamayan, 1 beraberlik, 6 yenilgi alan ve topladığı 1 puanla adeta ligin dibine demir atan Sivasspor'da, takımın 8. hafta sonunda sahasında aldığı Antalyaspor galibiyeti ve teknik direktör Bülent Uygun'un istifası sonrası göreve getirildi.

Bülent Uygun döneminde tarihinin en önemli başarılarına imza atan Sivasspor'un, Uygun ile yollarının ayrılmasının ardından büyük umutlarla teknik direktörlük görevine getirdiği Muhsin Ertuğral, takımla beklenen başarıyı elde edemedi.

Daha önce Afrika ve Avrupa'da bazı kulüpleri çalıştıran Muhsin Ertuğral yönetiminde ligdeki ilk maçında Gençlerbirliği'ne deplasmanda 2-0 yenilen kırmızı-beyazlı ekip, bir sonraki hafta Gaziantepspor'u iç sahada 3-0 yenerek Ertuğral yönetimindeki ilk galibiyetine imza attı.

15. haftadaki Kasımpaşa maçına kadar inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Sivasspor, Kasımpaşa maçıyla birlikte çıkışa geçti. Kasımpaşa ile deplasmanda aldığı 2-2'lik beraberliğin ardından Eskişehirspor ve Ankaragücü'nü yenerek ilk yarının son haftalarında çıkış yakalayan Ertuğral yönetimindeki Sivasspor, devreyi 17 puanla, aynı puana sahip Ankaragücü'nün averajla gerisinde 16. sırada tamamladı.

Ligde ikinci yarıya teknik direktör Muhsin Ertuğral'ın isteği doğrultusunda yapılan yabancı transferlerle büyük umutlarla giren Sivasspor, ikinci yarıda beklenen çıkışı bir türlü sağlayamadı.

İkinci yarıya deplasmanda 3-1 mağlup olduğu Trabzonspor maçıyla başlayan kırmızı beyazlı ekip, sahasında Fenerbahçe'ye de 5-1 yenildikten sonra ertesi hafta Denizlispor'dan aldığı 3 puanla umutlandı.

-ERTUĞRAL'IN GENÇLERBİRLİĞİ KADERİ-

Sonraki haftalarda da art arda mağlubiyetler alan ve oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaratan Sivasspor, ligin 26. haftasında sahasında Gençlerbirliği ile yaptığı maçtan da 2-0 yenik ayrıldı.

Bu maçta taraftarların istifaya davet ettiği Muhsin Ertuğral, yönetim kuruluyla yaptığı görüşmenin ardından, Gençlerbirliği ile başladığı Sivasspor serüvenine yine bir Gençlerbirliği maçının ardından son verdi. Ertuğral yönetimindeki Sivasspor, oynadığı 18 maçta biri hükmen olmak üzere 6 galibiyet elde etti. Sivasspor, Ertuğral yönetiminde 10 maçtan mağlubiyetle, 2 maçtan ise beraberlikle ayrıldı.

Ertuğral döneminde, küme düşürülen Ankaraspor'dan elde edilen 3-0 hükmen galibiyetle birlikte 20 puan toplayabilen Sivasspor, hükmen galibiyet hariç 18 gol kaydederken, kalesinde 32 gol gördü.

Önceki 2 sezondaki performansına oranla bu sezon başarısız bir grafik çizerek futbol kamuoyunu şaşırtan Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da iyi bir performans gösteremeyerek kupada da taraftarına hayal kırıklığı yaşattı.

-MUHSİN ERTUĞRAL YÖNETİMİNDEKİ LİG MAÇLARI-

9. hafta Gençlerbirliği: 2 - Sivasspor: 0
10. hafta Sivasspor: 3 - Gaziantepspor: 0
11. hafta Galatasaray: 2 - Sivasspor: 0
12. hafta Sivasspor: 2 - Kayserispor: 4
13. hafta Ankaraspor: 0 - Sivasspor: 3 (hükmen)
14. hafta Sivasspor: 0 - Beşiktaş: 1
15. hafta Kasımpaşa: 2 - Sivasspor: 2
16. hafta Sivasspor: 2 - Eskişehirspor: 1
17. hafta Ankaragücü: 2 - Sivasspor: 3
18. hafta Trabzonspor: 3 - Sivasspor: 1
19. hafta Sivasspor: 1 - Fenerbahçe: 5
20. hafta Sivasspor: 2 - Denizlispor: 0
21. hafta Diyarbakırspor: 1 - Sivasspor: 1
22. hafta Sivasspor: 1 - Manisaspor: 0
23. hafta Bursaspor: 3 - Sivasspor: 0
24. hafta Sivasspor: 0 - İstanbul Büyükşehir Belediye: 1
25. hafta Antalyaspor: 3 - Sivasspor: 0
26. hafta Sivasspor: 0 - Gençlerbirliği: 2

Kaynak: Ajansspor..
__________________