Gönderen Konu: Borçluyuz!  (Okunma sayısı 403 defa)

Çevrimdışı win

  • Osc Çizik Üye

  • 2. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 6.409
  • Puan 650
  • Cinsiyet: Bay
  • OSC BY WİN
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Borçluyuz!
« : 07 Ağustos 2008, 10:50:51 »
Borçluyuz!

Beşiktaş'ın hocası, şampiyonluğa inandığı için görevde kaldığının altını ısrarla çizip taraftara mesaj gönderdi.


Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kamp değerlendirmesini sadece Fotomaç'a yaptı. Milyonlarca taraftarın gerçekten merak ettiği onlarca soru vardı kafamızda. Bu röportajı okuduğunuzda Ertuğrul Sağlam yeni sezondan ne kadar umutlu, son olaylara bakışı nedir, taraftardan ne bekliyor, koltuğunda rahat mı türünden kafanızda oluşan tüm sorulara da 
cevap bulmuş olacaksınız. Önce Toraman ve Üzülmez olayını hatırlatıp başlıyorum konuşmaya. "Hepimiz insanız" sözleri çıkıyor ağzından. Olayın bir de insani tarafı olduğunu ısrarla vurguluyor. "Taş kalpli değiliz ki!" diyor. Mesajı alıyor ve daha fazla zorlamıyorum.

ÇOK İNANIYORUM
Hocam herkesin, her şekilde dile getirdiklerini bir yana bırakalım, ben bir şeyi gerçekten merak ediyorum. İsterseniz bu sorunun cevabını bana özel vermiş olun ve yazmayayım ama lütfen samimi olun. Şu anda elinizdeki kadronun şampiyon olacağına inanıyor musunuz? Madem öyle sordunuz, ben de samimiyetle cevap vereyim. Bırakın şimdiki takımı, yani şu andaki durumu bir tarafa koyun. Ben geçen sezon şampiyonluğu Büyükşehir ve Fenerbahçe maçlarında kaçırdığımızın farkındayım ama o günlerden itibaren bu takımın, yeni sezonda şampiyon olacağına çok inandım. Bu inancım olmasaydı kesinlikle görevde kalmazdım. Geçen sezondan itibaren inanıyordunuz, bu başka... Ben şu andaki durumu soruyorum, aynı inancınız sürüyor mu? Elbette sürüyor. Çok daha güçlendi. Elimde geniş, alternatifli bir kadro var! Madem kadroya geldiniz, oradan yürüyelim yeni yabancılar sizin onayınızla mı alındı? Tabii ki! Peki memnun musunuz performanslarından! Kesinlikle memnunum. Hepsi bize güç katıyor! İyi de hocam Sivok çok zayıf geldi bana, 30 yıl öncenin liberoları gibi. Hadi Zap neyse ama Seric'in de işi zor. Kesinlikle yanılıyorsunuz, biraz bekleyin siz de bizim gibi düşüneceksiniz. Biz bu oyuncularla her gün beraberiz, yani daha iyi tanıyoruz. Benim bu konuda şüphem yok. Sizi iyi tanırım hocam. Bu oyunculara çok güvendiğinizi de gözlerinizden okuyorum. Umarım yanılmazsınız! Sanmıyorum. Oyuncularımız hem karakter olarak çok iyiler, hem de bize büyük katkı yapacak durumdalar! Geniş bir kadronuz olmasına rağmen bazı bölgelerde eliniz darda gibi geliyor bana. Mesela 6+2'den dolayı Cisse'yi kesip Kurtuluş'u ön liberoda kullanırsanız Ali Tandoğan dışında sağ bekiniz yok. Bu handikap değil mi? Kim demiş yok diye. Var! Zapotocny var. Yani Zap sağ bek oynayabilir mi çok şüphem var!" Bu sırada Birol hoca katılıyor sohbete: "Udinesse'de sağ bek de oynadı. Yani bir sorun olmaz Turgay bey."

ELİMİ GÜÇLENDİRİYOR
Çok net şekilde anlaşılıyor ki, Sağlam ve ekibi yenilerden memnunlar ama bu takım sadece yerlilerden oluşmuyor. Mesela parıldayan gençler var. O çocukları soruyorum, bakın ne söylüyor: Elimi en çok onlar güçlendiriyor. Aydın, Serdar Özkan, Batuhan, Necip, Sedef, Kurtuluş... Bunların hepsi benim için çok önemli oyuncular. İşimi kolaylaştıran isimler. Mesela Serdar Özkan gerekirse solda da oynar, hem de çok iyi oynar! Kurtuluş malum, nerede görev verirsek orada formanın hakkını veriyor. Genel olarak takımın iyi durumda olduğuna ben de katılıyorum, üstelik tüm söylediklerinizin dışında yeni sezona damga vurmaya hazırlanan bir Delgado da cabası.

KOLTUĞUMUZ RAHAT
Şimdi onu söylüyordum. Bizim futbolcularımızın hepsi belli bir kalitenin üzerinde. İnsan olarak da öyleler. Bu beni çok sevindiriyor. Delgado kaptan olunca farklılaştı. Bu konuda haklısınız. Ondan yeni sezonda çok daha iyi bir performans bekliyorum. Takım iyi, menajer Sinan Engin'le de iyi anlaştığınızı biliyoruz. Geriye kalıyor yönetim ve taraftar. Tribünü ayrıca soracağım ama yönetimle aranız nasıl? Başkanımız bir dediğimizi iki etmiyor. Çok iyi durumdayız. Koltuğumuzda rahat mıyız, asıl sorduğunuz bu olduğu için ben de işin o tarafını anlatıyorum. Sorun yok. Ya taraftar konusu... Bu genç takım, İnönü'de baskı konusunda sorun yaşar mı? Beşiktaş'ın çok özel bir taraftarı var. Bunu bütün dünya kabul ediyor. Böyle bir taraftar önünde oynamak, gençler için hem avantaj, hem de yerine göre dezavantajdır. Bu nedenle taraftarımızdan yeni sezonda kesinlikle hep yanımızda olmasını istiyor ve bekliyoruz. Şuna inansınlar ki bizim onları mutlu etmekten başka bir isteğimiz yok. Taraftar da şampiyonluk özlemiyle yanıp tutuşuyor hocam! Onlara borçluyuz bu kesin. Yeni sezonda bu borcu ödeyeceğimize de inanıyoruz. Son olarak UEFA Kupası'nı sorsam? Rakibimiz son yıllarda ciddi bir atılım yapıyor. İsimlerini duyurmak istiyorlar, çok dikkatli olmamız gerektiğini biliyoruz. Taraftar yanımızda olursa işimiz kolaylaşır. UEFA'ya iyi başladığımız anda bu lige de yansır.
TURGAY DEMİR
El uso de una camisa del fuego en un lado de ti .. E incluso ..
De tierras rurales en la olla .. Ya nervioso yo ..
Una era un medio y soy ..
bits no mis problemas, sé que este caso terminará conmigo ..

[ İspanyolca olduğu için kendi tercümemdir.İzinsiz kullanmayınız..]







wiN ~Her hakkım saklıdır

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Borçluyuz!
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2008, 18:57:51 »
saol