Gönderen Konu: Delgado'suz olur mu?  (Okunma sayısı 451 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Delgado'suz olur mu?
« : 06 Eylül 2008, 13:49:56 »
Beşiktaş

'Kesinlikle olmaz... Böyle bir olasılık, Beşiktaş için felaketlerin en kötüsü olur. Bazı örnekler verelim...' Fotomaç Gazetesi yazarı İlker Ateş'in köşe yazısı:

 

Delgado'suz olur mu?

Kesinlikle olmaz... Böyle bir olasılık, Beşiktaş için felaketlerin en kötüsü olur. Bazı örnekler verelim... Örneğin Bobo yoksa, Nobre oynar... Eğer, Bobo ve Nobre'nin her ikisi birden yoksa, Batuhan'ı rahatlıkla ilk 11'de sahaya sürebilirsiniz. Savunmaya geçelim... Bu bölgenin ortasında şu sıralarda Zapo ve İbrahim Toraman oynuyor. İkisinden birisi yoksa alternatif çok... İkisi birden oynamazsa, Sivok ve Gökhan Zan hazır kıta bekliyorlar.. Sağ bekteki belirsizlik henüz çözüme kavuşmuş değil. Oranın favori ismi Serdar Kurtuluş. Kurtuluş'ta ısrar edilirse Beşiktaş'ın iyi bir sağ bek kazanacağına kesin gözle bakılabilir. Kurtuluş'ta problem çıkarsa, Ertuğrul Sağlam bu mevkide İbrahim Toraman'ı ya da Ali Tandoğan'ı kullanabilir. Sol beke geçelim... Tello, orada şimdilik gayet iyi gidiyor. Bir aksama söz konusu olduğunda, İbrahim Üzülmez yılların tecrübesiyle rahatlıkla o boşluğu doldurur. Hatırlıyorsanız, geçen sezon Beşiktaş'ta bir ön libero sorunu yaşanmıştı. Cisse'nin sakatlığına denk gelen bu dönemde Ertuğrul Sağlam yeni bir ön libero arayışına girmiş ve İbrahim Toraman'ı oraya monte etmişti. Toraman, Cisse kadar olmasa bile oynadığı üç maçta herhangi bir sorun yaşatmamıştı...

Beşiktaş, en güçlü aday
Şimdi Cisse'ye bir şey olursa, ön libeoroda Uğur İnceman'ı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta Serdar Kurtuluş'tan, eskiden olduğu gibi yine iyi bir ön libero doğurabilirsiniz... Serdar Özkan, joker gibi. Ortanın hem sağında, hem de solunda oynayabiliyor. Serdar Özkan, sakatlanır ya da ceza alırsa; sağda Ekrem Dağ'ı, solda Aydın Karabulut'u sahaya sürmekte hiçbir sakınca olmaz. Demek ki Beşiktaş, geçen sezonlarla kıyaslanmayacak kadar her mevkide bol alternatifi olan bir takım durumuna geldi. Yine geçen yıllarla kıyaslanmayacak kadar artık çok ciddi bir şampiyon adayı bir Beşiktaş var. Ve üstelik son 4 resmi maçın en azından son bölümlerinde keyif veren bir futbol oynuyor. Yukarıdaki örneklere devam edildiğinde, bir tek Delgado'nun alternatifinin olmadığı görülüyor. Eğer o yoksa, Beşiktaş'ta onun yerini dolduracak ikinci bir oyuncu da yok. Geçen sezon Delgado'nun boşluğunda Ricardinho yarım olarak bu işi yapabiliyordu. Bu kez orada Delgado tek kaldı. Kaptanlık bandının bir futbolcunun performansında böylesine inanılmaz bir yükseliş, Delgado ile görüldü. Oynuyor, oynatıyor ve yönetiyor. Beşiktaş için en kötü senaryo, olsa olsa Delgadosuz'luk olur!