Gönderen Konu: Erman Toroğlu: Beşiktaş'ın kaybı  (Okunma sayısı 502 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.432
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Erman Toroğlu: Beşiktaş'ın kaybı
« : 16 Nisan 2010, 16:33:28 »
Erman Toroğlu: Beşiktaş'ın kaybı

KÖTÜ bir ilk yarı... Rüştü’nün üst üste yaptığı iki kurtarış. Bir de Serkan’ın çizgiden çıkardığı top. Koca bir 45 dakika bu kadar.

İkinci yarı başlarken herkes Mustafa Denizli’den değişiklik bekliyor ama o aynı kadroyla devam ediyor. Yusuf hiç etkili değil. Beşiktaş’ın en büyük kaybı, orta alanda topu tutacak, takımı yönlendirecek bir futbolcunun olmayışı. Denizli, Yusuf’tan çok şey bekliyor ama o hocasının isteklerini yerine getiremiyor. Delgado zaten yok. Ama Tello’nun olmaması büyük kayıp.

Aynı orta alanda Trabzon’un şansı var. Çünkü Alanzinho topla fazla oynamasına, zaman zaman da kaybetmesine rağmen topu aldığında takımının defans gücünü rahatlatıyor. Arka tarafın dinlenmesini sağlıyor.

Çift stoperi ağır
Beşiktaş, Trabzon defansının üstüne verkaçla gidemiyor. Kenar da fazla gidemiyor. Bu sefer karşıdan şişiriyorlar. O zaman da Trabzon defansının en iyi olduğu yere, yani hava hakimiyetine takılıyorlar. Aslında Trabzon’un çift stoperi ağır oyuncular. Topla bile üzerlerine gitsen slalom yapar gibi geçiyorsun. Nitekim iki-üç pozisyon böyle yakaladı Beşiktaş.

Herkes diyor ki, “Küçük takımlar şampiyonluğa oynadıkları zaman geriliyorlar.” Bursa’yı misal veriyorlar. Aynı gerginlik dün gece Beşiktaş’ta vardı. İnanılmaz bir seyirci desteği olmasına rağmen siyah beyazlılarda bir tek İbrahim Üzülmez sonuna kadar mücadele etti. Onun da pili ikinci yarının ortasından sonra bitti.

Ancak ikinciliğe oynarlar
Beşiktaş eğer bu maçı alsa, haftaya oynayacağı Fenerbahçe maçını da kazansaydı şampiyonluğa ortak olabilirdi. Şimdi önlerinde bir tek yol kaldı; Fenerbahçe’yi yenmek. O zaman da ancak ikinciliğe gidebilirler.

Trabzonspor akıllı oynadı. Beşiktaş’ın üzerine çok kalabalık gitmediler. Son yarım saat bu işlemi denediler. Onda da birkaç tane iyi pozisyon yakaladılar. Hadlerini bilerek oynadılar. Maçtan 3 puanla da ayrılabilirlerdi. Ama 90 dakikanın geneline baktığınızda hangisi kazansa diğerine yazık olurdu. Girdikleri pozisyonlar, oynadıkları oyun ve maçın berabere bitmesi bence normaldi.

İstediklerini aldılar
Yalnız tribünden dikkatimi bir şey çekti. Ya çimler gereğinden fazla yüksekti ya da zemin yumuşaktı. Futbolcular zaman zaman çimden rahatsız oluyorlar gibi geldi bana. Dün gece Beşiktaş’tan Rüştü ile İbrahim Üzülmez hatasız oynadıkları gibi üzerine koyarak artı işler yaptılar. Trabzonspor’da önce çıkan oyuncu yoktu. Herkes birbirine iyi yardım etti. İstediklerini aldılar.

Kaynak: Hürriyet..