Gönderen Konu: Fatura Kartal'a kesildi  (Okunma sayısı 470 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Fatura Kartal'a kesildi
« : 08 Eylül 2008, 13:16:57 »
Yazarlar

'Birileri ortayı çıkıp, federasyonun geçen yıl Trabzonspor maçında yaşanan kadro olayında Beşiktaş’ın korunduğunu söyleyebiliyor. Pes doğrusu...' Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım'ın köşe yazısı:

 

Fatura Kartal'a kesildi

Birileri ortayı çıkıp, federasyonun geçen yıl Trabzonspor maçında yaşanan kadro olayında Beşiktaş'ın korunduğunu söyleyebiliyor. Pes doğrusu... Bu maçta alt yapıdan gelen bir oyuncuya yer verilmediği için hükmen yenik sayılması gereken Kartal'ın, bu durumunun ört bas edildiği ve böylece UEFA Kupası'na katılıp ek gelir elde edeceği savı ortaya atıldı. İşe bir de diğer yandan bakalım. Federasyonun hatasını gizleyip MHK'ya talimat vermediği ne mağlum? Zira hakemler 15 puanı ve şampiyonluğu aldılar.
Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde bir fotoğraf var. Yeni başkan Mahmut Özgener, yönetimi toplamış. 'T' şeklinde bir masa. Baş tarafta Özgener ile vekili Lütfü Arıboğan oturmuş. Açıklamaya bakın, "Federasyon bu konuda suçlular hakkında soruşturma açılmasına karar vermiştir..." Güler misin, ağlar mısın... Sayın Başkan soruştuma açmana ne gerek var... Baş sorumlu yanıbaşında oturuyor. O'na sorun... Dönemin maaşlı genel sekrereti Arıboğan, sus pus. İnsanda biraz vicdan muasebesi olur. Bir duruş sergiler. Arıboğan, yönetimde aynen şunu demiş, "Benim haberim yok. Yardımcım olayı direkt başkana (Haluk Ulusoy) söylemiş." Ne kadar inandırıcı bir durum! Vallahi bravo. Çok iyi biliyoruz ki, bilgisayarınız sizi uyardı. Madem yardımcınız sizi aşıp ezdi, neden o koltukta kaldınız.
Şimdi diyeceksiniz ki, Beşiktaş'ın suçu yok mu. İşte burda çok ince bir 'hat' var. Durum açık Ertuğrul Sağlam büyük hata yapmış. Sinan Engin de atlamış. Diğer yetkililer de. Basiretleri bağlanmış belli. Hatalılar. Mustafa Denizli gibi bir hoca da, İnönü'de 6 yabancıyı sahaya sürüp daha büyük hata işlemişti. Hata oluyor... Ancak Arıboğan'ın yaptığı farklı: Görevi suistimal. Ve kimse istifayı falan telaffuz etmiyor.
Özgener, 'Piyangodan çıkıp' başkan olduğunu Antalya maçında, Yıldırım Demirören'e yapılan çirkin saldırı sonrası duyarsız kalarak belgelemişti. Bu olay, amortisi oldu. Bazı arkadaşlar da, Aziz Yıldırım'ın, sadece Galatasaray'lı olduğu için Arıboğan'a karşı durduğunu iddia etmişlerdi yakın zamanda. Umarım şimdi Yıldırım'ın ne kadar haklı olduğunu anlayıp özür dilerler.