Gönderen Konu: Fenerbahçe'ye yeniler 'ilaç' olamadı  (Okunma sayısı 518 defa)

Çevrimdışı sir_safak

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 13.165
  • Puan 2381
  • Cinsiyet: Bay
  • ST golcü :=)
    • MSN Messenger - caring.safak@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Fenerbahçe'ye yeniler 'ilaç' olamadı
« : 30 Aralık 2008, 11:17:30 »
2008-2009 sezonuna teknik direktör Aragones ile yeni bir başlangıç yapan Fenerbahçe, yeni transferleri Burak Yılmaz, Emre, Güiza ve Josico'dan beklediği verimi alamadı.

        Fenerbahçe 2008-2009 sezonu için kadrosuna kattığı 4 yeni futbolcusundan, sezonun 16 haftalık ilk bölümünde beklediği verimi alamadı.

 

2008-2009 sezonuna teknik direktör Luis Aragones ile yeni bir başlangıç yapan sarı-lacivertli ekibin yeni transferleri Burak, Emre, Güiza ve Josico, 16 haftalık ilk bölümde takımlarına beklenen katkıyı yapamadı.

 

Ligin 16 haftalık ilk bölümünde Burak 182, Emre 628, Josico 691 ve Güiza 1414 dakika forma giydi.

 

Geçen sezon takımda bulunan futbolcular mücadele ve gol yükünü sırtlayarak sarı-lacivertlileri ayakta tuttu.

 

İSPANYA ''GOL KRALI'' SÜPER LİG'E ALIŞAMADI

Sarı-lacivertli ekibin İspanya'nın Real Mallorca takımında transfer ettiği İspanyol forvet Güiza, ilk bölümdeki performansıyla düş kırıklığı yarattı.

 

Geçen sezon İspanya Ligi gol kralı olan Güiza, yeni takımında en çok şans verilen oyuncular arasında yer almasına rağmen gol yollarında etkili olamadı.

 

Ligde 16 maçta da ilk 11'de sahaya çıkarak toplam 1414 dakika süreyle forma giyen Güiza, ilk bölümü 4 golle geride bırakarak vasat bir performans sergiledi. Attığı gollerden sonra yaptığı ''Okçu'' hareketiyle ünlü futbolcu, performansı nedeniyle spor kamuoyunda da sık sık eleştirildi.

 

BURAK, ARAGONES'İN GÖZÜNE GİREMEDİ

Geçen sezonun ikinci yarısında formasını giydiği Vestel Manisaspor'daki performansıyla Fenerbahçeli yöneticilerin dikkatini çeken Burak Yılmaz, teknik direktör Luis Aragones'in gözüne giremedi.

 

Geçen sezona Beşiktaş'ta başlayıp devre arasında Vestel Manisaspor'a transfer olan, 2007-2008 sezonunda ligde toplam 25 maça çıkıp, 10 gole imza atan Burak, sarı-lacivertli forma altında adeta gerileme dönemi yaşayarak, 6 maçta toplam 182 dakika sahada kaldı.

 

Fenerbahçe'deki kariyeri kötü başlayan, 10. haftadan sonra ligde forma giyemeyen Burak, son 5 haftada kadroya dahi alınmadı.

 

EMRE SAKATLIKLA UĞRAŞTI

Galatasaray'da yıldızı parladıktan sonra İnter ve Newcastle United takımlarında 8 yıllık bir Avrupa macerası yaşayan Emre Belözoğlu, uzun bir aradan sonra döndüğü Türkiye'de Fenerbahçe'ye iyi bir başlangıç yapamadı.

 

Sezonun ilk yarısında birçok maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Emre, tam olarak hazır olmadığı için de bazı maçlarda ikinci yarılarda oyuna dahil olup, forma giydiği 10 maçta toplam 628 dakika sahada kaldı.

 

Emre'nin sezonun ilk yarısında takımı adına 1 de golü bulunuyor.

 

JOSICO BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Fenerbahçe'ye 2008-2009 sezonu başladıktan sonra transfer edilen, ligin 3. haftasından itibaren forma giymeye başlayan İspanyol futbolcu Josico da beklentileri karşılayamadı.

 

Sakatlığı nedeniyle 4-7. haftalar arasında takımdaki yerini alamayan İspanyol oyuncu, 8. haftadan itibaren ilk bölümün sonuna kadar 8 maçta forma şansı buldu.

 

Forma giydiği toplam 9 maçta 691 dakika sahada kalan Josico, Aurelio'nun gidişiyle eksiklik hissedilen orta alanda sarı-lacivertli ekibe ''ilaç'' olamadı