Gönderen Konu: Beşiktaş'ta kim neler yaptı?  (Okunma sayısı 681 defa)

Çevrimdışı emre__haznedar

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 490
  • Puan 2
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - 3mr3_91@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Beşiktaş'ta kim neler yaptı?
« : 17 Temmuz 2008, 11:55:06 »
Oynadığı dört hazırlık maçında 3 galibiyet, 1 yenilgi alan Beşiktaş’ta satışa çıkarılan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman mumla arandı. Genç golcü Batuhan, performansıyla sivrildi.

Yeni sezon hazırlıkları için Avusturya’daki birinci etap kampını tamamlayan Beşiktaş, dün Türkiye’ye döndü. Siyah beyazlılar, ikinci etap kampı için 23 Temmuz çarşamba günü yeniden Avusturya’ya gidecek ve 5 Ağustos’a kadar çalışmalarını sürdürecek. İlk etap kamp çalışmalarında oynadığı 4 hazırlık maçında 3 galibiyet ve bir yenilgi alan Beşiktaş’ta yeni transferler fazla dikkat çekmezken, genç futbolcular ön plana çıktı. Özellikle Batuhan, kamptaki performansıyla göz kamaştırırken, yeni sezonda kadroyu zorlayacağını gösterdi.

Yerleri dolmaz

Beşiktaş’ın kampı aslında olaylı başladı. Avusturya’daki ikinci gününü tamamlayan siyah beyazlılarda kaptanlar İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman’ın "Terlik" kavgası gündeme bomba gibi düştü. Saç saça, baş başa kavga etmelerinin ve yumruklaşmalarının ardından kamptan gönderilen ikilinin disiplinsiz davranışı büyük şoka neden oldu. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, geçen sezon transfer edilen Higuain, Diatta ve Schindelfeld’i de idmanlara almayarak bu oyuncuların takımla ilişkisini kesti.

Red Bull Salzburg ve St.Johann maçlarında gençlere şans veren Ertuğrul Sağlam, Bundesliga etkibi Bochum karşısında as kadrodaki oyunculara şans tanıdı. Üç maçta da üstün olan taraf siyah beyazlılardı ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf olmuşlardı. Kamptaki son maçta ise Romanya’nın güçlü temsilcisi Steau Bükreş ile karşılaşan Beşiktaş, yeni transferler ve ideal kadrosuyla sahaya çıkmasına rağmen beklenen futbolunu sergileyemedi. Sahadan 1-0’lık yenilgiyle ayrılan Beşiktaş, son sınavında tat vermedi. Ertuğrul Sağlam’ın isteğiyle yönetimin hiç düşünmeden renklerine bağladığı yeni transferler, gönderilen İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez’i mumla aratacak görüntüde. Başkan Yıldırım Demirören ve yönetimi, Ertuğrul Sağlam’ın bir dediğini, iki etmedi. Ne eski futbolcular ne de yeni transferler parladı. Genç oyuncular o kadar olağanüstü bir performans sergiledi ki, kampın gözdeleri oldu.

Kampın karnesi

HAKAN ARIKAN: Yan toplarda ve birebir rakip forvetle karşı karşıya kaldığında çok zayıf. Topları elinden kaçırıyor. Beşiktaş kalesinde emanet gibi duruyor.

SİVOK: Futbolu bildiği kesin. Ama ekstra özellikler taşımıyor. Toraman’ın yerini dolduramaz.

KORCAN: PAF takımdan yetişen önemli bir kaleci. Şans verildiğinde çok iyiydi.

ERDEM KÖSE: Hakan Arıkan’dan daha iyi bir performans gösterdi. S.Bükreş maçında ikinci yarıda oyuna girdiğinde, rakip forvetlere geçit vermedi.

ALİ TANDOĞAN: Bildiğiniz gibi. Hırslı. Fakat, Sağlam’ın bir maç oynatıp, üç maç kulübede tutması güvenini yitirmiş.

SERİC: Ne zaman, ne yapacağı belli olmayan önemli bir oyuncu. Tecrübesi ile oynuyor. İsabetli transfer.

SERDAR KURTULUŞ: Önemli bir sakatlık atlattıktan sonra sahalara dönmesi sevindirici. Tigana döneminde defansın önünde yer bulan Serdar, Sağlam’ın sisteminde sağ kanatta görev yapıyor.

ZAPATOCNY: Gökhan Zan’dan çok daha sağlam. Panik yapmıyor. Soğukkanlı. Fiziği, adaleleri muhteşem. Antrenmanlara çıktığında sinema sanatçılarını andırıyor. Sarı saçları, pazuları ve görüntüsü hoş. Defansın önemli yıldızı olur..

TUNA ÜZÜMCÜ: Çok eleştirildi. Ama yürekten oynaması avantajı. Gençlerbirliği’ndeki görüntüsünden çok iyi.

FAHRİ: Kampın en çalışkan oyuncusuydu. Takım arkadaşları ona "Süper Mario" adını taktı. İyi çalışması başına dert oldu ve Konyaspor’a gönderildi. Hocası son gün, "Sana ihtiyacım yok" dediğinde yıkıldı. Yazık oldu.

EMRE ÖZKAN: Alt yapıda sergilediği futbolla klasını kanıtlamıştı. İbrahim Kaş gibi yurt dışına giderse kimse şaşırmasın.

EKREM DAĞ: Avusturya’da alt yapı eğitimi almış olan oyuncu fiziğinden çok yüreğini ortaya koydu. 11’i zorlar.

CİSSE: Tek top oynaması ve riske girmeden oyun kurması artıları. Son hazırlık maçlarında isteksiz oluşu anlaşılamadı.

DELGADO: Kaptanlık bandını taktıktan sonra iyice keyiflendi. Antrenmanlarda topu ayağına aldığında kapmak imkansız. Ama maçlarda yaratıcılık gücünden çok uzaktaydı.

AYDIN KARABULUT: Teknik kapasitesi tartışılmaz. Yine kampın iyileri arasındaydı. Asistleri ve inancından bir şey kaybetmemiş. A takım da oynar.

MEHMET SEDEF: Bu yıl değişik, koşan, teknik kapasitesi üst düzeyde ve hırslı bir görüntüsü var. Sağlam’ın şans vermesi halinde patlama yapacak

TELLO: Ölü topların usta ismi. Sadece duran toplarda sahnede. Defansif yönü hiç yok. Ofansif düşünceyi taşıyor. Orta sahada etkisini kaybetmiş.

HOLOSKO: Kampın en neşeli insanı. Arkadaşlığı, antrenmanlardaki yardımlaşması ve hazırlık maçlarındaki görevini en iyi şekilde icra etti. Takımın değişmezlerinden.

CAN ERDEM: Forvete yakışıyor. Ama yeterli paslar alamıyor.

NOBRE: Geçen yıldan daha tempolu. Sahaya çıktığında koşmadık yer bırakmadı. Forvet oyuncusu asist bekler. O da bekliyor

BOBO: Gidecek mi, kalacak mı belirsizliğinde. Kampın morali bozuk oyuncuları arasında yer aldı. Yine de top ondayken rakip defans oyuncularının eli ayağına dolaşıyor

RIZA ŞEN: Ertuğrul Sağlam sahip çıktığı takdirde, siyah beyazlı taraftarların gururu olur.

ERGUN: Sağlam tarafından fazla şans verilmedi. Özel bir oyuncu olduğu ortada.

RASİM : Fiziği ve zekası ile gelecekteki yıldız olacak.

SEZER SEZGİN: Antrenmanlarda topu ayağına aldığında yabancı transferler dahil herkesin takdirini topluyor.

SERDAR ÖZKAN:

Tatilini çok iyi geçirmiş. Kültür fizik ve kondisyon çalışmalarında takımın en önde geleniydi. Kampın son dönemlerinde aşırı yüklenme nedeniyle adale sorunu yaşadı. Lige hazır.

Yeni golcüye gerek yok

BATUHAN: Adam "Gol" için dünyaya gelmiş. Antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında forvette her an gol pozisyonu oluşturan üreticiler arasında yerini almış. Gol atmak kadar asisti de seviyor. Bobo giderse forvete yeni milyon dolarlar akıtmaya gerek yok.