Gönderen Konu: Beşiktaş'ta öfke dinmiyor  (Okunma sayısı 532 defa)

Çevrimdışı sir_safak

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 13.165
  • Puan 2381
  • Cinsiyet: Bay
  • ST golcü :=)
    • MSN Messenger - caring.safak@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Beşiktaş'ta öfke dinmiyor
« : 30 Aralık 2008, 11:16:43 »
Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, derbinin hakemi Cüneyt Çakır'a yönelik eleştirileri sürdürürken, kendilerine kasıtlı olarak hata yapıldığını ima etti. Federasyonun ve hakemlerin toparlanması gerektiğini belirten Erdoğan, "Derbilerde yabancı hakem istemek söz konusu olabilir'' dedi.

                    Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'a 4-2 yenilen Beşiktaş'ta kulüp yöneticilerinin hakemlere olan öfkesi dinmiyor.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Galatasaray maçında görev alan hakem Cüneyt Çakır'ın iyi bir yönetim göstermiş gibi gözüktüğünü, ama hatalı kararlarıyla oyuncuların kimyasını ve psikolojisini bozduğunu savundu.

Erdoğan, Cüneyt Çakır'ın kararlarının doğru gibi gözüktüğünü belirterek, ''Ama başta yanlışlar yapınca ister istemez oyuncunun kimyası ve psikolojisi bozuluyor. Oyuncunun kimyasını bozduktan sonra iyi yönetim gösterdiği anlamı çıkmaz. Cüneyt Çakır'a yönetiminden dolayı 8 puan vermişler. Ben 0 puan veriyorum'' dedi.

Beşiktaş'ın, duruşa önem veren ve sporu spor kabul eden bir kulüp olduğunu kaydeden asbaşkan Levent Erdoğan, ''Hukukta bir kavram vardır. En kötü cürümde bile karşı tarafın buna sebebiyet vermesi halinde ceza kaldırılır. Hakem, hatalı kararlarıyla yöneticilerimizin sahaya inmesine neden oldu'' diye konuştu.

"SEBA'DAN BERİ DEVAM EDİYOR''
Levent Erdoğan, kendilerine yönelik hakem hatalarının 3-4 yıldır yoğunlaştığını, Beşiktaş'ın 15-16 yıldır şerefli ikinciliklere itilmesinin geleneksel hale geldiğini dile getirdi.

Siyah-beyazlı kulübün eski başkanı Süleyman Seba döneminden itibaren şampiyonlukların ellerinden alındığını iddia eden Erdoğan, ''Şampiyonluklarımızı elimizden alarak bize şerefli ikincilikler verdiler. Bunlar bir birikimdir. Senelerden beri bu hatalar yapılıyor. Siyah-beyaz renkler hakemlerin gözünü mü bozuyor? Renklerimizi mi değiştirelim yani. Hep aynı rengi taşıyan takıma karşı hatalar yapılıyor. Futbol Federasyonu'na çok iş düşüyor. Hakem hatalarını toparlaması lazım. Yoksa en azından derbilerde yabancı hakem istemek söz konusu olabilir'' dedi.

YÖNETİMİN ELEŞTİRİLMESİ
Alınan sonuçların ardından kulüp yönetiminin eleştirilmesine değinen asbaşkan Levent Erdoğan, yönetim ve başkanın sahada oynamadığını söyledi.

Yönetimin görevinin kulübün ekonomik yapısını iyi tutmak ve teknik heyeti belirlemek olduğunu kaydeden siyah-beyazlı yönetici, ''Kulüplerde görev yapan yöneticilerin çoğu futboldan bile anlamaz. Yöneticilerin transfere karışması ukalalık olur. Onların görevi ekonomik yapıyı düzeltmek, gelirleri artırmak ve teknik direktörü belirlemektir. Yabancı ülkedeki taraftar ve futbolcu, yöneticileri dahi tanımaz. Başkanımız dünyanın hiçbir yerinde olmadığı şekilde özveriyle kulübe katkı sağlıyor. En iyi niyetle kulübün finansmanını sağlıyorsanız, teknik direktörün istediği oyuncuyu alıyorsanız, futbolcunun maaşını veriyorsanız, yönetim görevini yapıyor demektir'' dedi.

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin de sezon ortasında takımın başına geldiğini hatırlatan Erdoğan, ''İstediği oyuncuları alma şansı yoktu. Görev yaptığı süre içinde eksikleri tespit etmiştir. Yönetim olarak arkasındayız. Aksayan yönleri gidermek için tam yetki verildi. Zaten eksiğimiz fazla değil. Ancak, Allah Beşiktaş'ı ikinci yarı hakem hatalarından korusun'' diyerek sözlerini tamamladı.