Gönderen Konu: Bjk-nin rakibini tanıyalım  (Okunma sayısı 397 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Bjk-nin rakibini tanıyalım
« : 03 Ağustos 2008, 20:27:26 »
Rakibiyle ilk karşılaşmada 0-0 berabere kalan Boşnak ekibi, ikinci karşılaşmayı 3-1 kazanarak 2. ön eleme turu oynama hakkı elde etti.

Geçen sezon ligi 2. sırada bitiren Siroki Brijeg, şu ana kadar Avrupa kupalarında 22 maç yaptı. Boşnak takımı, Avrupa'da 11 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 9 da yenilgi elde etti. Siroki Brijeg ekibi, Avrupa kupalarında 27 gol atarken, kalesinde 31 gol gördü.

1948 yılında kurulan kulüp, maçlarını 10 bin kişilik Pecara Stadı'nda yapıyor.

4 kez Bosna-Hersek 1. Ligi'nde şampiyonluk kazanan Siroki Brijeg, son yıllarda Premier Lig adı altında düzenlenen ligde de 2004, 2006 ve 2007'de mutlu sona ulaştı, ayrıca 2007'de Bosna-Hersek Kupası'nın da sahibi oldu.

Yabancı oyuncu konusunda kadrosunda ağırlıklı olarak Brezilyalı oyuncu bulunduran Siroki Brijeg takımının kadrosunda ise şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Dezah Bandovic, Antonio Soldo, Vladimir Vasilj

Savunma: Dane Kozul, Dalibor Kozul, Tomislav Bozic, Josip Barisic, Josip Topic, Bruno Prlic, Ivan Kvesic, Jurica Granic

Orta Saha: Marko Juric, Marko Zelenika, Dalibor Silic, Alexandre Ala do Carmo, Wagner Lago, Igo Julio Aguena Soares, Franjo Sakic, Marcijano Jose Do Nascemento.

Forvet: Stanko Bubalo, Vagner Cruz de Souza, Ivan Ragu, Emerson Da Silva Santos, Ivan Zovko.

Bu arada Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini geçmişte bir Bosna-Hersek takımı karşısında aldı.

2002-03 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda bu ülkenin FK Saraybosna takımıyla karşılaşan siyah-beyazlı ekip, rakibini 5-0 mağlup ederek, Avrupa kupalarında şu ana kadarki en farklı galibiyetine ulaştı.