Gönderen Konu: Bobo takip altında..  (Okunma sayısı 635 defa)

Çevrimdışı kkursatt

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 95
  • Puan 0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Bobo takip altında..
« : 01 Mayıs 2010, 00:56:28 »
Bu sezon Turkcell Süper Lig   ve Ziraat Türkiye Kupası'nda arzuladığı başarıları yakalayamayan ve  birçok   futbolcusundan istediği verimi alamayan Beşiktaş'ın parlayan yıldızı  Brezilyalı   oyuncu Bobo oldu.



Tello, Yusuf, Tabata, Nihat ve Nobre gibi skorer oyuncular bu sezon   performanslarının çok altında kalırken, Bobo,  takımının mücadele  ettiği her   kulvarda golcü kimliğini gösterme başarısı  gösterdi.

 Attığı gollerle takımını zaman zaman tek  başına taşıyan yıldız oyuncu,   ligde 12 gole ulaşarak, Türkiye'deki kariyer  rekorunu kırdı. Bobo, toplamda da   resmi maçlarda 78 gol atarak, Beşiktaş'ın  tarihindeki en golcü yabancı oyuncusu   unvanını eline aldı. 

Beşiktaş'ın bu sezon yaşadığı skor üretme  sıkıntısına rağmen kendi   performansını sahaya  yansıtmayı başaran 25 yaşındaki futbolcu,  bu sezon toplamda   14 gole ulaştı. 

  -GELDİĞİNDEN BERİ ATIYOR-
  Beşiktaş formasını  2005-06 sezonun ikinci yarısından itibaren giyen Bobo,   siyah-beyazlı  takıma geldiği günden beri gol atmaktan  yorulmadı. 

İlk yarım sezonunda ligde 5 gol atan ve  Türkiye Kupası'nda da 4 kez   fileleri havalandıran siyah-beyazlı oyuncu, Beşiktaş'taki  en iyi dönemini ise   2006-07 sezonunda yaşadı. Bu sezonda toplam 20 gole ulaşan yıldız  oyuncu, kalan 3   sezonda da istikrarını korudu. 

  -BEŞİKTAŞ'IN EN GOLCÜ YABANCI OYUNCUSU-
  Beşiktaş'a transfer olduğu dönemde soru işaretleriyle karşılaşan Bobo,   attığı gollerle tereddütlere en iyi karşılığı verdi. 

Brezilyalı oyuncu, siyah-beyazlı takımdaki 4,5 sezonunda toplamda 78 gole   ulaşarak, takımının en golcü yabancı oyuncu  unvanını elde etti. Toplamda 78 gole   ulaşan Bobo, böylece Mirsad Kovacevic'i geçti  ve Beşiktaş'ın en golcü yabancı   oyuncusu oldu. 

  -LİGDE YARIM DALYA HEYECANINA GİRDİ-
  Ligde bu sezon attığı 12 golle toplamda 49  gole ulaşan Bobo'yu yeni  bir   heyecan sardı. 

Beşiktaş'ta yabancı oyuncu olarak birçok ilke imza atan yıldız   futbolcunun yeni  hedefi ligde yarım dalyaya ulaşmak oldu. 

Siyah-beyazlı oyuncu, önümüzdeki maçlarda 1 gol daha attığı takdirde 50    gole ulaşacak. 

  -AVRUPA'NIN DA GOLCÜSÜ-
  Turkcell Süper Lig'in yanı sıra, Türkiye Kupası'nda  da takımına birçok   gol kazandıran Brezilyalı oyuncu, Avrupa  kupalarında da takımının en golcü   oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor. 

Takımının bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı maçlarda 1 gol   atabilen ve böylece 8 gole ulaşan Bobo,  Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında en golcü   oyuncusu olan 14 gollü Oktay Derelioğlu'na biraz daha  yaklaştı. 

Oktay'ı 9 golle Rumen oyuncu Daniel Gabriel Pancu izlerken,  Bobo, 8 gole   ulaşarak Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü  üçüncü oyuncusu oldu. 

  -BAŞKA KULÜPLERİN DİKKATİNİ DE ÇEKİYOR-
  Bobo, Beşiktaş'ta ortaya koyduğu performansla Avrupa kulüplerinin de   dikkatini çekiyor. 

Brezilyalı oyuncuya sezon başında Fransa'nın Saint Etienne Kulübü talip    olurken, Beşiktaş Kulübü'nün bu sezon ortaya koyduğu performansla  Bobo'yu kadroda    tutup tutmayacağı merakla bekleniyor. 

  -BOBO'NUN GOLLERİ-
  Bobo'nun sezonlara göre Beşiktaş'taki gol performansı şöyle: 
  Sezon Lig Türkiye Kupası Avrupa Kup. TFF Süper Kupa
2005-06 5 4 - - 
2006-07 11 7 2 - 
2007-08 10 1 4 1 
2008-09 11 7 1 - 
2009-10 12 1 1 - 
TOPLAM 49 20 8 1
Y.O.K Artık Sana Ait T€K Zerre ßünyemde..Sen koca ßir HİÇ oldun ßende, €ttiğin T€K cümle ile..!