Gönderen Konu: Büyük Mustafa  (Okunma sayısı 696 defa)

Çevrimdışı emre 123

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 50
  • Puan 0
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Büyük Mustafa
« : 07 Haziran 2010, 10:09:15 »
Onun Beşiktaş'a olan sevgisi sonradan olma değil, doğuştan... Öyle ki; beyaz tişörtünü kömürle siyaha boyayıp, kendi formasını yapacak kadar büyük tutkuyla bağlıydı Beşiktaş'ına. Aşıklar geç buluştu belki de, ama tam 19 sene sonra çifte kupaya uçtu Beşiktaş onunla. Ama her güzel şeyin olduğu gibi, bu hikayenin de bir sonu vardı. Beşiktaş'tan rüzgar gibi geçti Büyük Mustafa...

Yer: Denizli Atatürk Stadı. Tarih: 30 Mayıs 2009. Saat: 21.45... Hakem Deniz Çoban son düdüğü çaldığında, Denizlispor’u 2-1 yenen Beşiktaş tam 19 sene aradan sonra çifte kupalı zafere ulaşıyordu. Galatasaray ve Fenerbahçe’yi de zirveye taşıyan Mustafa Denizli için alışıldık bir durumdu bu şampiyonluklar. Ancak bu onun için çok farklı olmuştu. Çocukluğunda gönül verdiği takımı, Beşiktaş’ını şampiyonluğa taşımış ve gözyaşlarıyla şu sözleri sarfetmişti: Hani taraftarlarımız söylüyor ya, ‘Kalbimin en orta yerinde, büyük bir yangın var. Alevler içinde’ Hissettiklerim bunlar...

Tahtaya yazdı: Şampiyon olacağız
Aslında her şey, Beşiktaş’ta Ertuğrul Sağlam’ın istifasıyla başladı. Takımı yine yerli bir isme teslim etmek isteyen Demirören, Denizli’nin kapısını çaldı ve çocukluk aşkına geç de olsa kavuştu Büyük Mustafa... Beşiktaş eşofmanını giyip, ilk antrenmanına çıktığında yüzünde güller açıyordu. “Kazanırız ya da kaybederiz, ama sezon sonunda herkes nerede olduğumuzu görecek. Şampiyonluk tünelin ucunda. Biz de o yolda yürümeye hazırız” diyen Denizli’yle Beşiktaş ilk maçında fırtına gibi esti, Kartal’a bahar geldi. Üst üste gelen beraberlikler, mağlubiyetler sonrasında bahar yerini fırtınaya bıraktı. Ligin ilk yarısı biterken Beşiktaş tam 6. sıradaydı. Ama Denizli öğrencilerini topladı ve tahtaya, “Biz şampiyon olacağız” yazdı.

İlk kupası memleketinde
“26.haftada görüşürüz” sözü, Türk futbolunun en iddialı açıklamalarından biriydi. Zaman, kurt hocayı haklı çıkarttı. Futbol ustası olduğu kadar, matematiğe de hakimiyetini kanıtladı. Ayrıca Denizli’nin Kartal’ı, Türkiye Kupası’nda da doludizgin yoluna devam ediyordu. Sivasspor’la kıran kırana yaşanan şampiyonluk yarışının yanı sıra, bir de Fenerbahçe’yle Türkiye Kupası finali oynanacaktı. Memleketi İzmir’de finale çıkan başarılı teknik adam, “Sadece kupa kaldıracağım zaman kravat takarım” dedi. Finalde taktığı kravat, 4-2’lik tarihi zaferin de habercisiydi. Denizli ve öğrencileri, Fenerbahçe’yi farklı devirdi ve sezonun ilk kupası İzmir’de geldi.

Şampiyonluk Revna Demirören’e...
“Beşiktaş büyük maçları kazanamıyor” diyenleri, 4-2’lik Fenerbahçe zaferiyle sallayan Kartallar, ligin 33. haftasında İnönü’de Galatasaray’ı devirdi ve tüm eleştirileri yerle bir etti. Artık tek engel, Denizlispor’du. Ege’de Horozlar’ı 2-1 mağlup eden Denizli’nin Beşiktaş’ı, tam 19 yıl sonra çifte kupalı şampiyonluk yaşadı ve bir yıla damgasını vurdu. Sevinç de, heyecan da görülmeye değerdi, duygusallık üst seviyedeydi. Denizli’nin maç bitimindeki röportajı film gibiydi: Ligde kötü gidiyorduk, altıncı sıradaydık. Revna hanım (Demirören) bana gelip, ‘Şampiyon olamayacak mıyız hocam’ dedi. İnanın çok dokunmuştu bana bu durum. Bu şampiyonluğu ona armağan ediyorum... Böylesine büyük bir başarıdan sonra bile, bu kadar düşünceli olabilecek kadar ince olabilmeyi biliyordu Denizli.