Gönderen Konu: Lincoln ve alex ile savaş olmayacak  (Okunma sayısı 318 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Lincoln ve alex ile savaş olmayacak
« : 03 Ağustos 2008, 20:26:17 »
Beşiktaş Kulübü, 2006-2007 sezonunun başında transfer çalışmalarını sürdürürken, o dönem Basel'de forma giyen "Bebek Suratlı" lakaplı Matias Delgado, siyah beyazlı takımın transfer listesindeki ilk isimdi. Beşiktaş yönetimi yaklaşık 20 günlük pazarlığın sonunda İsviçre Kulübü'nün yetkilileri ile anlaşmaya varıyor ve Delgado 5 milyon Euro'luk bonservis bedeli ile Beşiktaş'ın futbolcusu oluyordu. Yine o dönem sponsor firma tarafından verilen bu ücret gazetelerin manşetlerini süslerken, Arjantinli'nin futbolu ikinci planda kalıyordu. Sezonun başlamasının ardından Delgado'nun yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle yine futbol ikinci planda kalıyor ve "Bebek Suratlı'nın" ilk sezonu Beşiktaş camiasını tatmin etmiyordu. Ama Matias Delgado, Türkiye'ye ve Beşiktaş'a gerçek oyununu geride bıraktığımız sezon göstererek, hem sezon sonu transfer teklifleri alıyor, hem de Beşiktaş yönetimi ile geleceğinin planlamasını yapmak için anlaşma masasına oturuyordu. Böyle bir ortamda takımın iki kaptanı yumruk yumruğa kavga edip, satış listesine koyulunca, Türk futbolunda takımın ağabeyliği olarak algılanan kaptanlık apoletini bir anda kendisinde buluyordu. Delgado kararını verdi ve siyah beyazlı formayı 3 yıl daha giyeceğini, yaptığı yeni anlaşma ile belgedi. O artık kaptandı ve Hakkı Yeten'in, Süleyman Seba'nın, Sanlı Sarıalioğlu'nun, Vedat Okyar'ın, Samet Aybaba'nın, Rıza Çalımbay'ın, Mehmet Özdileğin, Tayfur Havutcu'nun, İbranim Üzümez'in ve siyah beyazlı takımın tarihinde kaptanlık yapan onlarca futbolcunun taşıdığı sorumluluk omuzlarındaydı. Arjantinli futbolcu, kısa sürede yaşadığı bu olayların ardından kendisi hakkında merak edilen soruları Beşiktaş'ın yeni sezon öncesi hazırlık kampını gerçekleştirdiği Avusturya'da DHA'ya yaptığı özel röportaj ile yanıtladı.




"KAPTAN OLMAM BENİ ŞAŞIRTTI VE BEKLEMEDİĞİM BİR GELİŞMEYDİ"



Takımın yeni kaptanı olacağını duyduğu ilk an ve daha sonrasında neler yaşadığı sorusuna Delgado, "Çok şaşırdım ve böyle bir kararı beklemiyordum" cevabını verdi. Arjantinli, özellikle yerli futbolcular ile yönetim arasında nasıl bir köprü kuracağını bildiğini ve kaptanlığı taşıyabileceğini ifade etti ve şunları söyledi:



"İki takım kaptanımız arasında yaşanan olay bizi biraz da olsa etkiledi. Artık yaşananları konuşmaya gerek yok. Benim kaptan olmam ise beklemediğim bir gelişmeydi. Bana takımın yeni kaptanı olacağımı söylediklerinde şaşırdım ve böyle bir teklifi beklemediğimi dile getirdim. Ama büyüklerimin verdiği bu görev benim için çok büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Kaptanlığın benim için sorun olacağını veya altından kalkamayacağım bir sorumluluk haline geleceğini düşünmüyorum. Ben geçtiğimiz yıl kaptan olmama rağmen takım arkadaşlarıma yardım ediyordum. Onların sorunlarını çözmeye çalışıyordum. Bu sorunlar sadece maddi konular değildi. Birçok konuda elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyordum. Benim için çok büyük bir değişiklik olmayacak."



"BEŞİKTAŞ İLE YENİ ANLAŞMA İMZALADIM VE ŞU ANDA SİYAH BEYAZLI FORMAYI GİYİYORUM. BU DURUM DA TRANSFER OLMAYACAĞIMI GÖSTERİR"



Matias Delgado, yine birkaç hafta öncesine kadar çok konuşulan kendisi hakkındaki transfer dedikodularını ve Beşiktaş ile yeniden anlaşma sağlaması ile süreciyle ilgili, "Bu konu çok konuşuldu ve çok gündemde kaldı. Ama ben artık transfer olacağım ile ilgili sorulara yanıt vermek istemiyorum. Çünkü Beşiktaş ile anlaşma imzaladım ve şu anda siyah beyazlı formayı giyiyorum" dedi.



"TEK FORVETLİ VE İKİ ÖN LİBEROLU SİSTEMİN BİZE UYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"



Arjantinli futbolcu, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın önümüzdeki sezon uygulamayı düşündüğü tek forvetli ve iki ön liberolu sistemin Beşiktaş'a uyduğunu ve bu sistemle oynadıkları Schalke 04 maçında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirtti. Delgado şöyle konuştu:



"Şu anda hazırlık dönemindeyiz ve teknik direktörümüz de önümüzdeki sezon için farklı sistemleri deniyor. Bu sistemlerden bize en uygun olanını uygulayacaktır. Son olarak oynadığımız Schalke 04 maçında tek forvetli ve iki ön liberolu bir sistem ile oynadık. Bana göre iyi bir oyun da sergiledik. Takım içinde iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum. Maçın ardından yapılan yorumlar da bu yöndeydi. Ama son kararı teknik direktörümüz verecek."



"ALEX VE LİNCOLN İLE ARAMIZDA ARJANTİN - BREZİLYA SAVAŞI YAŞANMAYACAKTIR. "



Delgado, Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon şampiyonluk yarışında iki büyük rakibi olacak Fenerbahçe ve Galatasaray'daki 10 numaralı formanın sahipleri Brezilyalı Alex ve Lincoln ile yaşayacağı mücadelenin geçen seneden farklı olmayacağını söylerken, "Bizler, kendi takımlarımızın başarısı için çalışacağız. Üçümüz de en iyi futbolu ortaya koymak için mücadele edeceğiz. Adlarını söyledğiniz iki oyuncu da büyük oyuncular. Aramızda Arjantin ve Brezilya savaşı yaşanmayacaktır. Çünkü savaş, bombaların atıldığı şeylere denir. Bizim oynadığımız ise sadece futbol" diye konuştu.



"BİZİM TARAFTARIMIZIN VE CAMİAMIZIN ARTIK ŞAMPİYONLUĞA İHTİYACI VAR"



Beşiktaş'ın "Bebek Yüzlü" lakaplı kaptanı son olarak şampiyonluk konusunda her sene verdikleri sözü tekrar vereceklerini belirtirken, şunları söyledi:



"Biz her sene verdiğimiz sözü tekrar vereceğiz. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü hem bizim hem taraftarlarımızın, hem de camiamızın bu şampiyonluğa ihtiyacı var."