Gönderen Konu: Rüştü: "Denizli'ye inanıyoruz"  (Okunma sayısı 537 defa)

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Rüştü: "Denizli'ye inanıyoruz"
« : 29 Ekim 2008, 21:03:26 »

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, takım olarak, Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ı arzuladığı başarıya götüreceğine inandıklarını söyledi. BJK TV'ye açıklamalarda bulunan Rüştü, Mustafa Denizli'nin gelmesiyle bazı şeylerin değiştiğini dile getirerek, ''Bize çok şeyler katacağına, çok şeyler vereceğine dolayısıyla Beşiktaş'ın arzuladığı başarıya ulaşacağına inanıyoruz'' dedi.

Mustafa Denizli ile milli takımda birlikte çalıştıklarını belirten Rüştü, şunları kaydetti: ''Kendisiyle büyük başarılar yaşadık. Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynadık. Sonrasında Fenerbahçe'ye geldi. Orada da başarılı olduğumuza inanıyorum. Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ilk yerli teknik direktör oldu. Kendisini çok seviyorum ve iyi tanıyorum. Doğal olarak şu anda takım içerisinde Mustafa hocayı en iyi ben tanıyorum. Dolayısıyla futbolcuya yaklaşımlarını, diyaloglarını, beklentilerini en iyi ben biliyorum, bu noktada da benim görevim daha da artıyor. Mustafa hoca her zaman pozitif düşünür, hep başarıyı hedefler, şu anda bile aynı heyecanı duyuyor.''

Rüştü, futbolcu arkadaşlarının Mustafa Denizli'den öğreneceği çok şey olduğunu ifade etti. Mustafa Denizli'nin aynı zamanda bir eğitmen olduğunu kaydeden Rüştü, ''Dolayısıyla istediklerini takım olarak yapmamız çok uzun bir zaman almayacak. Zaten ortaya konan futbol, seyir zevki yüksek olması itibariyle önemli ipucları verdi. İki üç hafta sonra hocamızın istediklerini sahaya tam anlamıyla uygulamaya başlayacağımızı düşünüyorum. Bu konuda bana düşen görevleri de yerine getirmekteyim'' diye konuştu.

-''HER ZAMAN HÜCUM ÖN PLANDA''-

Tecrübeli file bekçisi, Mustafa hocanın felsefesinde her zaman için hücum yapmanın ön planda olduğuna dikkati çekti. Bir maraton içerisinde olduklarını da hatırlatan Rüştü, ''Zaman zaman rakiplerin durumu ve koşullara göre taktik düşüncenizde değişiklikler olabilir. Fakat bizim amacımız, izleyenlere keyif veren bir futbol oynamak. Tabii ki büyük takım olduğumuz için keyif verirken, sonuç da almak zorundayız. Hem iyi, pozitif futbol oynayacağız hem de sonuç alacağız'' ifadesini kullandı.

-''EN AZ GOL YEME ÖZELLİĞİMİZ GİDEBİLİR''-

Rüştü, şu anda en az gol yiyen takımlardan biri olduklarını, ancak bu durumun ilerleyen zamanlarda değişebileceğini, hücum futbol oynayan takımların pozisyon da vereceğini söyledi. ''Bizim felsefemiz, yediğimizden daha fazlasını atmak üzerine kuruludur'' diyen Rüştü, şunları söyledi: ''Takım bir bütündür ve bunu şöyle sağlamak gerekir. Hücumdayken toplu halde hücum, top rakipteyken toplu halde defans. Bunun için süremiz var. Bu süreyi en aza indirgediğimiz zaman sorun yaşamayız. En az gol yiyen takımlardanız, ama bu durum ilerleyen haftalarda değişecektir.''

-''ŞAMPİYONLUK KONUSU ERKEN''-

Siyah-beyazlıların kalecisi, şampiyonluk konusunda şu an net bir değerlendirme yapmanın erken olacağını ifade etti. Ligde namağlup ilerlediklerini ancak her takımın, her zaman puan kaybedebileceğini dile getiren Rüştü, ''Nitekim biz de puan kaybettik. Üstelik çok güçlü takımlar var. Bir Gaziantepspor, Kayserispor, Sivasspor, Ankaraspor ve Bursaspor gerçeği var. Onları bir kenara bırakmamak gerekir. Onların ligin kalitesine önemli katkısı oldu. Bunun sezon sonuna kadar devam edeceğine inanıyorum. Devam etmesi de gerekir. Dolayısıyla şimdiden Beşiktaş şampiyon olur ya da x takım şampiyon olur demek doğru olmaz. Biz tabii ki kaliteli bir kadroya sahibiz. Mühim olan bunu iyi değerlendirip, neticeye ulaşmak gerekiyor'' şeklinde konuştu.

-''TEK DÜŞÜNCEMİZ ŞAMPİYONLUK''-

Beşiktaş'ın tek hedefinin, her zaman için başarı olduğunu anlatan tecrübeli kaleci, ''Şu anda tek hedefimiz, tek düşüncemiz başarılı bir sezon geçirebilmek. Şu an takım içerisinde tek düşünce şampiyonluk, bunun yanı sıra Türkiye Kupası, inşallah iki hedefimizi de gerçekleştireceğiz'' dedi.

-''İKİ RAKİBE DE SAYGI DUYUYORUZ''-

Fortis Türkiye Kupası'ndaki rakipleri Antalyaspor ve hafta sonunda Turkcell Süper Lig'de oynayacakları Kayserispor'a saygı duyduklarını belirten Rüştü, artık dünya futbolunda mücadele etmek gerçeğinin daha fazla önemli hale geldiğini kaydetti.
Mücadele edilmediği takdirde kazanmanın zor olduğunu dile getiren Rüştü, ''En az rakibin kadar mücadele etmelisin ki maçı kazanabilesin. Antalyaspor da iyi bir takım. Bunu özellikle büyük takımlara karşı gösterdiği performanstan biliyoruz. Kayserispor'un zaten kalitesi belli. Biz her iki rakibe de saygı duyuyoruz. İki rakibimizin de gücünü biliyoruz. Zorlu maçlar olacak bizim için ama hedefimiz mutlak galibiyet'' diye konuştu.

-''BEŞİKTAŞLILIK DURUŞUNU KAVRADIK, YAŞIYORUZ''-

Rüştü, ilk geldiği günden bu yana Beşiktaş camiasının, istisnasız küçüğünden büyüğüne inanılmaz derecede kendisine destek verdiğini anlattı. Zaman zaman bazen çatlak sesler olduğunu dile getiren Rüştü, şöyle devam etti: ''Ama bugün herkes şunu anladı ki, Rüştü Reçber, Beşiktaş camiasına tüm gücüyle katkı sağlamak için geldi. Hizmet için geldi. Ben burada alın terimi akıtırken, tecrübelerimi, birikimimi aktarırken, tek hedefim Beşiktaş camiasına faydalı olabilmek. Hem saha içerisinde hem dışında. Beşiktaşlılık duruşunu kavramış durumdayız ve yaşıyoruz. Dolayısıyla taraftarın vereceği destek başarılı olmamızı sağlayacak. Onlara şimdiye kadar verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. Bundan sonra da bizi var güçleriyle desteklemelerini istiyorum.''

-''GÖREV ALMAK VAZİFEMİZ''-

Avrupa Şampiyonası finallerinden sonra milli takımı bıraktığını ifade eden Rüştü, ancak ihtiyaç olduğunda görev almanın vazifesi olduğunu kaydetti.

Rüştü, milli takımla ilgili şunları söyledi: ''14 yıl hizmet ettim milli takıma. İlk (A) Milli maçım Ekim 1994'tür. Şimdi 2008. Milli takımın bütün başarılarında vardım, katkım oldu, imzam oldu. Bütün gücümle başarılı olmak için çalıştım. Türk insanının beni çok sevmesindeki neden milli takımda gösterdiğim başarıdır. O nedenle beni geçmişte de bir Galatasaraylı da Beşiktaşlı da severdi. Gittiğim her yerde, her deplasmanda saygıyla karşılandım. Her futbolcuya nasip olacak bir şey değil. Tabii bizden sonra da her şeyin zamanı var diyerek noktayı koydum ben. Ama yarın bir ihtiyaç olur, gel denir, o zaman bizim de boynumuz kıldan ince... Orası milli takımdır. 70 milyonun sorumluluğunun taşındığı bir yerdir. Dolayısıyla ihtiyaç durumda orada görev almak bizim vazifemizdir. Şu ana kadar bu yönde bir teklif gelmedi. Zaten ihtiyaç olduğuna da inanmıyorum.''

-''HEDEFİM 40 YAŞ''-

''Bence futbolcu uzun yıllar oynayabilmeli, (yaşlandı futbolu bırakmalı) düşüncesi artık olmamalı'' diyen Rüştü, 40 yaşına kadar futbol oynamayı istediğini söyledi. Rüştü, 34 yaşında yabancı oyuncuların transfer edildiği bir ülkede yaşadıklarını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: ''Bizim elimizde önemli değerler var. Bunları kullanmak gerekir. Ben kendimi iyi hissediyorum ve uzun yollar futbol oynayacağıma inanıyorum. Çünkü o gücü kuvveti ve iradeyi kendimde buluyorum. Ama ben milli takımı en güzel noktada bırakma kararı aldım. Biz Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük apoleti aldık. Ben önemli bir başarının ardından milli takımı bırakma kararı aldım. Ama bir mani çıkmaz ise 40 yaşına kadar futbol oynamayı isterim.''