Gönderen Konu: Sağlam'ın basın toplantısı  (Okunma sayısı 484 defa)

Çevrimdışı €scap€

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 8.602
  • Puan 1409
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Sağlam'ın basın toplantısı
« : 08 Eylül 2008, 13:18:16 »
Beşiktaş
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yaptıkları hazırlık maçında, sezon içinde şans veremediği oyuncular ve altyapıdan 6 futbolcuyu görme şansı bulduğunu ifade ederken gelecek hafta oynayacakları Trabzonspor maçının erken final olmayacağını söyledi.

 

Maçtan sonra yaptığı değerlendirmede Sağlam, UEFA Kupası'nda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı ile yapacakları mücadele öncesi, aynı ülkenin ciddi bir rakibiyle karşılaşmanın kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "UEFA kupasında oynayacağımız takımın futboluna uygun bir ekiple hazırlık maçı yapmak bizim için iyi oldu. Hem oynamayan oyuncularımıza maç oynatıp durumlarını, hem de altyapıdan 6 oyuncuyu görme şansı buldum. Bizim için iyi oldu" dedi.

Maçın 35. dakikasında Shakhtar Donetsk futbolcusu Fernandinho'nun ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalmasını da değerlendiren Sağlam, "Hakemin kararı sonuna kadar doğruydu. Ama rakip 10 kişi kalsın istemezdik. Hazırlık maçındaki amacımız iyi bir ekiple mücadele içinde geçen bir karşılaşma olması ve oyuncularımızın neler yapacağını tespit etmekti" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'in 3. haftasındaki Trabzonspor maçı için erken final yorumları yapılmasıyla ilgili olarak da Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erken final demek erken olur. Çünkü o maçtan sonra 31 maç daha oynanacak. Geçtiğimiz sezon da gördük ki bir çok maçta büyük takımlar sürpriz puanlar kaybetti. Ligde puan kaybına uğramama adına, önemli bir rakiple oynayacağız."

Sağlam, UEFA Kupası'ndaki rakipleri Metalist Kharkiv ile ilgili olarak Lucescu ile bir görüşmesi olup olmadığı sorusuna, "Evet Lucescu ile görüştüm. Bu takımla berabere kalmışlar. Mutlu Hoca da zaten rakibimizi izledi. Çok iyi ve zorlu bir ekip. Dikkatli olmalıyız" yanıtını verdi.