Gönderen Konu: ADIM ADIM GELİYORUZ  (Okunma sayısı 452 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
ADIM ADIM GELİYORUZ
« : 17 Kasım 2008, 11:50:14 »
ADIM ADIM GELİYORUZ

Turkcell Super Lig'de son haftalarda fırtına gibi esen Fenerbahçemiz Cumartesi akşamı, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ligin dikkat çekici ekiplerinden Ankaraspor ile karşılaştı. Son günlerin iki formda ekibinin kapışmasından gülen taraf 2-0'lık skorla Fenerbahçemiz oldu. Geçtiğimiz hafta G.Saray'ı 4-1'lik skorla ezdiğimiz maçın kadrosuyla Ankara karşısına çıkan takımımız bu galibiyetle zirve yolunda bir önemli engeli daha geçti.

Düzen bozulmadı

Teknik direktörümüz Luis Aragones, Ankaraspor karşısında, G.Saray maçının ilk 11'ini sürerek geçtiğimiz haftaki performansımızı bu maçta da sürdürmeyi amaçlıyordu. Efsane oyuncularımızdan Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı rakibimiz Ankaraspor ise forvetsiz bir kadroyla sahaya çıkıp hücuma dönük orta saha oyuncuları Mehmet Çakır ve Özer Hurmacı ile gol bulmayı planladı.

Orta saha da savaş var!

Orta sahada rakibine üstünlük kurmak isteyen ve bu bölgeyi kalabalık tutan Ankaraspor'un presi karşısında Fenerbahçemiz ilk dakikalarda bocalasa da ilerleyen dakikalarda maça ısındıkça üstünlüğü elimize geçirmeye başladık.

Semih şok etti

Üstünlüğü yavaş yavaş elimize geçirdiğimiz dönemde golcü oyuncumuz Semih'in sağ arka adelesindeki çekmeden dolayı maçı yarıda bırakması ve yerini Emre Belözoğlu'na bırakmasıyla hücum attında bir kişi eksilirken orta sahada pas trafiğini yöneten Deivid rahatladı ve pozisyonlarımızı daha da arttırmaya başladık.

Ve gol geldi!

Dakikalar 33'ü gösterirken Roberto Carlos'a yapılan faul sonucu ceza sahasının sol tarafından kazandığımız serbest atışı kullanan Deivid, herkes orta beklerken penaltı noktası civarında bulunan Roberto Carlos'a topu bıraktı. Brezilyalı yıldız sert bir vuruşla topu Ankaraspor ağlarına bırakmasıyla maçta 1-0 öne geçtik.

Ah Güiza!

Golden sonra risk almaya başlayan Ankaraspor karşısında daha rahat pozisyon bulmaya başladık. 38. dakikada Emre'nin pasıyla hareketlenen Güiza ağır kalınce ikinci gol şansı kaçtı. Bu pozisyonlarla ilk yarı sona erdi.

Ankara risk alıyor

Konuk ekip ikinci yarıya, ilk yarının hırçın ismi Özer Hurmacı'nın yerine son günlerin golcü ismi Konate'yi alarak başladı. Ancak takımımız, Emre Belözoğlu önderliğinde ikinci yarıya iyi başladı ve rakibine pozisyon vermeden oyundaki hakimiyetini sürdürdü.

Yine Carlos frikiği yine Lugano golü!

54. dakikada Roberto Carlos'un frikiğinde top iki direğe çarptıktan sonra Lugano'nun boş kaleye topu bırakmasıyla gol olarak sonuçlandı ve takımımız 2-0 öne geçerek iyice rahatladı. Geçtiğimiz hafta G.Saray'a attığımız 3. gole çok benzeyen bu golden sonra tempomuzu düşürmeden üçüncü gol için mücadelemizi sürdürdük.

Josico & Selçuk iş başında

Ligde son sekiz haftadır her maçta gol atmayı başaran Ankaraspor, Konate ve Mehmet Çakır ikilisiyle gol aramayı amaçlıyordu ancak çzellikle orta sahadaki Josico & Selçuk ikilisi ve tabii ki defans hattımız müthiş bir özveriyle rakip atakları, tehlikeli hale gelmeden önlemeyi başardılar ve mücadelenin gizli kahramanları oldular.

Volkan'ı çiğnediler!

86. dakikada Ankaraspor gole çok yaklaştı. Ceza sahamızda yaşanan karambolde kalecimiz Volkan Demirel topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topu almak isteyen Konate, milli kaleciyi adeta çiğneyerek topu ağlarımıza bırakmak istedi. Hakem Yunus Yıldırım'ın gözleri önünde meydana gelen bu pozisyonda gole izin vermedik ve iyice rahatladık.

Geri çekildik

Artık son dakikalara girilirken takımımız savunmayı ön planda tutunca Ankaraspor daha sık üstümüze gelmeye başladı. Ancak yakalanan fırsatlar golle değerlendirilemeyince mücadele 2-0 Fenerbahçemizin üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyetle puanımızı 19 yaptık ve zirve yolunda rakiplerimize korku salmaya devam ettik.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada Murat Tosun ceza sahasına girerken Edu ile girdiği mücadele yerde kaldı. Ankarasporlu futbolcular penaltı beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.
17. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza sahası içinde Uğur iyi vuramayınca top üstten auta çıktı.
25. dakikada sağ kanattan hareketlenen Gökhan Gönül'ün ceza sahasına yaptığı ortada Uğur Boral kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
32. dakikada Deivid, sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Yerden gelen topu Brezilyalı yıldızımız Roberto Carlos, gelişine sert bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0
37. dakikada Güiza'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Deivid'in sert şutunu kaleci Senecky yatarak kontrol etti.
38. dakikada Uğur Boral'ın ceza sahası dışından aşırtma vuruşunu kaleci Senecky iki hamlede kontrol etti.
43. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Volkan Demirel, topa sahip oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Emre'nin ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla, üstten auta çıktı.
55. dakikada Roberto Carlos'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, önce ön direk, ardından uzak direkten dönen topu, çizgi üzerinde Lugano ayağını uzatarak ağlara gönderdi. 2-0
62. dakikada Konate çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra pasını geriden gelen Mehmet Çakır'a verdi. Mehmet Çakır'ın gelişine vuruşunda top, kaleci Volkan'da kaldı.
70. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta top yandan auta çıktı.
82. dakikada Anıl'ın soldan ceza sahasına ortasında kaleci Volkan, topu yükselerek aldıktan sonra yere yatınca elinden kaçırdı. Boşta kalan topa Mehmet Çakır vurdu, Volkan ayaklarıyla önledi. Dönen topa Konate vurdu, top tekrar Volkan'dan döndü. Senegalli futbolcunun tekrar vuruşunda kaleci Volkan yine uzaklaştırdı. Sol çapraza açılan topu Muhammed Hanifi kaleye doğru gönderdi, son anda Edu araya girerek topu uzaklaştırdı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Özgür Çetiner, Hakan Yemişken
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Josico, Selçuk, Semih (Emre dk. 15), Deivid (Ali Bilgin Dk. 71), Uğur Boral (Vederson Dk. 79), Güiza
YEDEKLER: Volkan Babacan, Emre, Vederson, Burak, Ali, Maldonado
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
ANKARASPOR: Senecky, Muhammet Hanifi, Murat, Özer (Konate Dk. 46), Batak, Uğur Demirkol, Erhan, Hürriyet (Anıl Dk. 64), Theo (De Nigris Dk. 81), Adem, Mehmet Çakır
YEDEKLER: Ramazan, Ediz, Risp, Anıl, De Nigris, Bilal, Konate
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
GOL: Roberto Carlos (dk. 32)
SARI KART: Lugano, Ali Bilgin (Fenerbahçe), Özer (Ankaraspor)

Kaynak: Fenerbahce.com