Gönderen Konu: "Beni en fazla Zidane etkiledi"  (Okunma sayısı 327 defa)

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
"Beni en fazla Zidane etkiledi"
« : 29 Ekim 2008, 15:44:59 »

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, gençken çok sık atağa çıktığını, ancak şimdi defansta daha fazla kaldığını söyledi.

UEFA'nın resmi internet sitesine özel röportaj veren Brezilyalı yıldız Roberto Carlos, futbol oynamaya 1988 yılında Sao Paulo'nın Araras kasabasında başladığını belirterek, "En büyük hayalim, büyük bir futbolcu olmaktı. Futbol oynamaya 12 yaşımda başladım ve o günden itibaren hayatım çok hızlı gelişti.

İlk antrenörüm, kısa ve güçlü olduğumu söyledi ve "Seni sol kanatta oynatacağım" dedi. Çok hızlı olduğum için bir hazırlık maçında beni solbekte denedi. Sadece hızım nedeniyle bu mevkiide değildim, şut yeteneğim de çok iyiydi. Bu nedenle hocamız, hızımdan daha iyi faydalanmak için sol kanadı güçlendirdi" diye konuştu..

Daha gençken çok güçlü şut çekebildiğini vurgulayan Carlos, "Babam bana kuvvetli şut çekmeyi öğretti. Fakat bu özel güç bana, Division One'de oynarken geldi. Her gün antrenman yaptım ve bacaklarımı daha da güçlendirdim. Böylece oyunum yavaş yavaş gelişti" dedi.

Ailesinin kendisini için herşeyi olduğunu da ifade eden Roberto Carlos, "Çünkü kariyerim çok çabuk gelişti. Annem ve babam ayağımı yere basmamda yardımcı oldu. İhtiyacım olan istikrarı verdiler ve büyük bir oyuncu olmanın sadece sahada yaptıklarınla olmayacağını öğrettiler. Sahada ve saha dışında her zaman mutlu olmalısın. Her zaman rakibine saygı duymalısın ve dürüstçe oynamalısın" diye konuştu.

Gençken çok sık atağa çıktığını, ancak şimdi defansta daha fazla kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Brezilya'da futbol oynamaya Palmeiras kulübünde başladım. Sao Paulo yakınlarında küçük bir kasabadadaydım. Daha sonra Milano'ya taşındım. Burası muazzam bir şehirdi. Sıkı markaj içeren futbol vardı. Ben her zaman atak futbolu oynayan bir futbolcuydum. Defansif oyun görünüşümü geliştirdim ve her doğru zamanda atağa çıkıp, geri koşuyordum. O zamanlar gençtim, fakat şimdi geride daha fazla kalıyorum. Cafu'nun ve benim, defans futbolu anlayışına yenilik getirdiğimizi düşünüyorum."

"Birlikte oynadığınız en iyi futbolcu kimdir" sorusuna ise Carlos, "Bunun cevabını vermek çok zor. Çünkü birçok büyük futbolcuyla oynadım. Ronaldo, Zidane, Romario, Figo ile oynadım. David Beckham benim için hem kişilik olarak, hem de futbolcu olarak muazzam bir örnek. Doğruyu söylemek gerekirse, kalitesiyle, sakinliğiyle, yeteneğiyle ve aklıyla Zinedine Zidane beni çok etkiledi" yanıtını verdi.