Gönderen Konu: Chicago'da Fenerbahçe Derneği  (Okunma sayısı 412 defa)

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
Chicago'da Fenerbahçe Derneği
« : 29 Ekim 2008, 20:46:19 »

Amerika'nın Chicago şehrinde yaşayan Fenerbahçe Taraftarları dernek kurdu. Amerika'da Türk nüfusunun her geçen gün artması ile bu ülkede yaşayan Türkler her geçen gün sosyal aktivitelerini daha da artırıyorlar. Bunlardan birisi, Chicago'da yeni kurulan Chicago Fenerbahçeliler Derneği.

Son yıllarda Fenerbahçe'nin gerek Türkiye'de ve gerekse Avrupa'da sağladığı başarılar neticesinde taraftar sayısı sürekli bir artış trendine girdi. Bununla beraber Kulübe bağlı dernek sayısı da her geçen gün artmakta. Başta Türkiye olmak üzere Avrupa'nın bir çok şehrinde artık bir Fenerbahçe Taraftar Derneği var. Bunun son örneği de Chicago'da gerçekleşti. Yirmi bine yakın Türk vatandaşının yaşadığı bu şehirde bir Fenerbahçe taraftar derneğinin eksik olduğunu düşünen, uzun yıllardır burada yaşayan Fenerbahçe taraftarlarından Atilla Zindancıoğlu, Kemal Özer ve Kaya Armağan bir araya gelerek bir taraftar derneği kurdu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan resmi başvurunun Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile kabul edilmesinin ardından, derneğin bağlı olduğu yerel yönetimlerden de yasal izinler alındıktan sonra 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren resmen kurulup, faaliyetlerine başladı. Kurulan derneğin Başkanlığına Atilla Zindancioğlu, Başkan Yardımcığılına Kemal Özer ve Genel Sekreterliğe de Kaya Armağan getirildi.

Dernek Başkanlığını yapan Atilla Zindancıoğlu, derneği kurmadaki temel amaclarının Chicago ve Midwest bölgesinde yaşayan Fenerbahçe taraftarlarını bir araya getirmek olduğunu, taraftarı oldukları kulübün çıkarları ve dernekler yönergesi doğrultusunda Fenerbahçelilik ruh ve sevgisini geliştirmek ve yaymayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Kemal Özer de 2009 yılı için bir çalışma programı yapıldığını, öncelikle çalışmaları devam eden, çok amaçlı kullanilabilecek bir Dernek lokali olduğunu, üyelik çalışmalarının ardından Aralık ayı içinde bir Genel Kurul Toplantısı yapmayı planladiklarını söyledi. Ayrıca, 2009 yılının ilk ayları içinde geniş kapsamlı bir Kuruluş Balosu, 2009 yılının ilkbaharından sonra da Fenerbahçe adı altında, yerel Amatör ligde mucadele edecek bir futbol takımı kuracaklarını söyledi.