Gönderen Konu: Cimbom artık Fenerli  (Okunma sayısı 636 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.434
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Cimbom artık Fenerli
« : 10 Nisan 2010, 12:22:27 »
Cimbom artık Fenerli

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..



Geçen sezon 16 Temmuz'da Avrupa Ligi elemesi oynayan G.Saray'ın aynı kabusu yaşamaması için Fenerbahçe'nin kupayı kazanması ve ligi ilk üçte bitirmesi gerek. Üstelik Kanarya, ligdeki 5 maçının üçünü direkt Cimbom'un rakipleri ile oynayacak

Son 5 haftada 11 puan kaybederek şampiyonluk iddiasından uzaklaşan Galatasaray, geçen sezonki kabusuyla karşı karşıya. Sarı-kırmızılılar, ligde iyi bir çıkış yakalayamazsa Avrupa Ligi'ne Türkiye'den son takım olarak girip ilk resmi maçını 15 Temmuz'da oynamak zorunda kalabilir. Cimbom, geçen sezon da benzer bir durumla karşı karşıya kalmış, ligi beşinci bitirince Avrupa Ligi'ne son takım olarak gitmiş, ilk resmi maçını 16 Temmuz'da Kazakistan'da Tobol ile oynamıştı. Bu nedenle sezon erken açılmış ve Hollanda kampı 25 Haziran'da başlamıştı. Erken form tutmanın acısı da sezonun ilerleyen döneminde çıkmıştı. Lig ve kupanın 2009-2010 sezonu statülerinde Avrupa Kupaları'na katılım bilgisi yok. TFF yetkilileri geçen sezonlardaki katılım sürecinin aynen geçerli olduğu bilgisini veriyor. Dolayısıyla ligi ilk iki sırada bitirecek takımlar Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. Kupa şampiyonu ile ligin üçüncü ve dördüncüsü Avrupa Ligi'ne gidecek. Kupa şampiyonu, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ne katılırsa kupa finalisti Avrupa Ligi vizesi alacak; hangi turdan gireceğini ligdeki sıralaması belirleyecek. Bu çerçevede Galatasaray'ın ligde dördüncülükten yukarı çıkamaması halinde sarı-kırmızılıların Avrupa Ligi'ne bir tur geç girmesi için Fenerbahçe'nin kupayı kazanıp ligde de ilk üçte yer alması gerekiyor. Bu şartlarda bile sarı-kırmızılılar üçüncü ön elemede ilk resmi maça 29 Temmuz'da çıkacak.

AFRİKA+ABD RİSKİ
Galatasaray'la sözleşmeleri süren Neill, Keita ve Elano dışında kiralık gelmiş Giovani ile sözleşmesi bitecek Kewell'ın Dünya Kupası'na katılacak olmaları da bir başka handikap. Ayrıca Milli Takım'ın sezon bitimindeki ABD kampına Galatasaray'dan Sabri, Emre Güngör, Servet, Hakan, Caner, Arda, Mehmet Topal gibi isimlerin gitmesi muhtemel. Galatasaray'ın bugünkü kadrosundan 10-12 kadar oyuncu, yapacakları tatil de düşünülürse Avrupa Ligi'nin 15 ve 22 Temmuz'daki 2. ön elemesine yetişemiyor. Hatta Dünya Kupası'nda ilk turu geçenlerin Avrupa Ligi'nde bir sonraki turda oynamaları da zor.

GÖZÜ FENER'DE OLACAK
Fenerbahçe'nin ligde oynayacağı beş maçın üçünün Galatasaray'ın sıralamadaki rakipleriyle olması da işin bir başka ilginç yanı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın iki puan üzerinde üçüncü sıradaki Beşiktaş dışında en yakın takipçileri Trabzon ve Eskişehir ile oynayacak. Bu maçları Fenerbahçe'nin kazanması, Galatasaray'ın ligdeki yerini iyileştirmesine, en azından daha da kötü hale gelmemesine yarayacak.

Ne dediler?

Kendine yediremez!
Avrupa'da zafer yaşamış Galatasaray camiası, Fenerbahçe'nin ipine tutunarak Avrupa'da oynamayı kendine yedirmez. Bu yönetim ve futbolcular adına prestij kaybı olur. Galatasaraylı futbolcular ve görevde kalırsa teknik direktör Rijkaard sezonu Dünya Kupası bitmeden açmayı asla istemez. Böyle bir tehlikenin varlığı bile Galatasaraylı futbolculara itici güç olur diye düşünüyorum. SABAH Spor'un bu haberi Galatasaraylı futbolcuları 6'da 6 yapmaya şartlandıracaktır.
LEVENT TÜZEMEN

F.Bahçe'yi bağlamaz
Fenerbahçe takımı ligde emin adımlarla hedefine doğru yürüyor. Ligde şöyle olsun böyle olsun diye bir düşünce içinde olacaklarına hiç inanmıyorum. Galatasaray'ın durumu sadece ve sadece kendisini bağlar. Alacağı sonuçlar ligdeki ve gelecek sezona dair planlarını tayin edecek. Bu sezon mesela İstanbul Büyükşehir Belediye takımı hem üstte hem de alttaki takımlarla oynadığı maçlarda çok kilit ve etkili sonuçlar aldı. Böyle dürüst mücadele veren takımlar takdir edilmeli..
GÜRCAN BİLGİÇ

Kaynak: Sabah..