Gönderen Konu: Duayenler umutsuz !  (Okunma sayısı 398 defa)

Çevrimdışı DiNoZoP

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 55
  • Puan 0
  • Cinsiyet: Bay
  • South Park..!!
    • MSN Messenger - cagdasalbayrak@besiktas.ws
    • Profili Görüntüle
    • albayrakFORUM
    • E-Posta
Duayenler umutsuz !
« : 24 Aralık 2008, 00:00:39 »
Fenerbahçe'nin eski başkanlarından şampionluk yorumu..
23 Aralık 2008 Salı 09:50


Ali Şen: “Galatasaray galibiyeti, Aragones´in kalmasını sağladı. Yeni futbolcu alıp ona teslim etmek boşa kürek çekmektir” Güven Sazak: “Emre, Josico ve Maldonado alınmamalıydı. Galatasaray gibi bile oynayamıyoruz. Şampiyonluk şansımız yüzde 40” Tahsin Kaya: "Ortaya konan futbol, harcanan paraların karşılığı değil. Futbolcular aldıklarının karşılığını vermeli”

Fenerbahçe’de görev yapmış eski başkanlardan Ali Şen, Tahsin Kaya ve Güven Sazak, ilk yarıdaki Fenerbahçe’yi beğenmediklerini söylediler. Takıma mutlaka takviye gerektiğini vurgulayan eski başkanlar, şampiyonluk için de karamsar olduklarını vurguladılar.

Fenerbahçe’deki olumsuzluğun tek sorumlusu olarak teknik direktör Aragones’i gösteren “efsane başkan” lakaplı Ali Şen, “İlk 6 haftada gelen 4 mağlubiyet sonrası, Fenerbahçe’nin dördüncü olacağını kimse tahmin etmiyordu. Bana göre Kocaelispor maçı, kırılma noktası oldu.

‘Son saniye galibiyeti’

Fenerbahçe şu anda zirveye yakınsa, bunun nedeni Kocaeli’de gelen son saniye galibiyetidir, Fenerbahçe’nin iyi oyunu değil, Aragones yönetimi hiç değil. Beraberliği, galibiyet sayan Aragones’e hiç inancım yok. Dinamo Kiev gibi bir takıma elenen Aragones’in kalmasından endişe duyuyorum. Teknik direktör-futbolcu bütünlüğü olmayan takımlarda başarı mümkün değildir. Ara transferde futbolcu alıp, Aragones’e teslim etmek, boşa para harcamaktır. Galatasaray’a karşı alınan 4-1’lik galibiyetin hissi sevinci çok, mantıksal değeri yoktur. Çünkü o galibiyet, esas hastalık olan teknik direktörün kalmasını sağlamıştır. Fenerbahçe’nin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne kalamayacağı endişesini de taşıyorum” dedi.

‘Taraftarı mutlu edemedi’

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını yüzde 40 olarak gören Güven Sazak ise, “Bu sezon Fenerbahçe’den umduğumuzu bulamadık. Ben durumu, yanlış transfer politikasına bağlıyorum. Emre, Josico ve Maldonado alınmamalıydı. Emre, her an sakatlanacak gibi duruyor. Fenerbahçe ilk yarıyı 4. sırada tamamladı ama futbol yönünden taraftarını hiç mutlu edemedi. Şans genelde Fenerbahçe’den yanaydı. Galatasaray gibi bile oynayamıyoruz. Trabzonspor, Sivasspor, Galatasaray hatta Beşiktaş yarışın içinde. Bu nedenle Fenerbahçe’nin işi zor. Şampiyonluk şansımızı yüzde 40 olarak görüyorum. Ama belli olmuyor. İlk 6 haftaya bakın, bir de şu anki duruma... Avrupa’da olmamak da Fenerbahçeli’yi derinden üzüyor. Takıma takviye gerekir. Öncelikle, orta sahanın göbeğine” diye konuştu.

‘Biraz olsun umutlandırdı’

Futbolcuların aldıkları paranın hakkını vermediklerini iddia eden 103 gollü şampiyonluğun başkanı Tahsin Kaya ise şunları söyledi: “İlk yarıda takımın sergilediği futbol, maalesef Fenerbahçe camiasını mutlu etmedi. Son haftalarda gelen galibiyetler, herkesi az da olsa, umutlandırdı. Futbolcuların ortaya koyduğu oyun, harcanan paraların karşılığı değil. Teknik kadro ve futbolcular, aldıklarının karşılığını vermeli. Fenerbahçe ikinci yarıda da aynı düzeyde giderse, şampiyonluk hayal olur. Takıma mutlaka takviye gerekiyor. Artık sadece 3 büyükler yok. Anadolu takımları da iyi kadrolar kurdu. Bu yüzden şampiyon olmak için çok çalışıp, mücadele etmek lazım. Oyuncular, ünlü markaları giyiyorlar ama iyi futbol oynayamıyorlar.”