Gönderen Konu: Edu'dan Aurelio itirafı  (Okunma sayısı 474 defa)

Çevrimdışı schoot9

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 5.356
  • Puan 4609
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Edu'dan Aurelio itirafı
« : 16 Ağustos 2008, 17:03:57 »
Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Edu Dracena, geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde yaşadıkları başarıları bu sene daha yükseklere çıkarmak istediklerini söyledi.

Brezilyalı defans oyuncusu Edu Dracena, Samandıra Tesisleri'nde yapılan antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yeni sezonla ilgili değerlendirmede bulunan Edu, "Bizim için büyük hedefleri olan yeni bir sezon başlıyor. Geçen sezondan biliyoruz ki borcumuz olan şampiyonluğu camiamıza getiremedik ve bu sebeple bu sezonun başlamasıyla üzerimize düşen sorumluluğu da biliyoruz. Umarım bizim için hayırlı bir sezon olur. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde çıtayı yükselltik, kendimize olan güvenimiz tam olduğunu gösterdik. Geçen sene elde ettiğimiz başarıyı tekrar yaşamak ve bu sene çıtayı yükseltip başarımızı daha yükseklere çıkarmak istiyoruz. Bu sezon başında hocamız değişti ve teknik heyetimizde değişti ayrıca takımımıza yeni transferler yapıldı. Emre, Güiza, Burak gibi kaliteli oyuncular kadromuza katıldı. Bu kaliteli transferlerin olmasıyla takım olarak daha da kaliteli bir kadro olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin Partizan maçında kısa sürede gelen gollerle ilgili sorusu üzerine Edu, "Takım olarak tabii ki gol atarken, gol yemeniz çok normal. Ama önemli olan bu yediğimiz gollerden ders çıkarmamız. İkinci yarının başında hocamız yapacağı oyun değişikliği ve uyarıları zaten devre arasında tüm arkadaşlarımıza anlatmıştı. Hatalı goller olacaktır. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Elbetteki hiçbir takım yoktur ki gol yemeden sezondaki tüm maçlarını hazırlık maçları dahil tamamlasın" dedi.

Geçen sezon ligde kaybettikleri şampiyonlukta nerede hata yaptıklarını hala anlayamadığını ifade eden Edu, "Şunu söylemek gerekirse şampiyonluğu kaybettiğimiz günden beri hatayı nerede yaptığımızı anlayabilmiş değilim. Hala da bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şey var ki sezon içerisinde çok çalıştık ve hedeflerimizi çok istedik. Son düzlüğe gelene kadar aldığımız sonuçlarda bunu gösteriyor. Hedeflerimizin farkındaydık. Fakat son düzlükte işler bizim açımızdan düzgün gitmedi. Tabii bu soruların sorulmasının bir nedeni var ve şampiyonluğu elde edemedik. Sebepler aranıyor ancak ben şampiyonluğu neden kaybettiğimizi bulamadım" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Zico ile Aragones arasındaki farkın neler olduğu konusundaki soruya Edu, "Hoca karşılaştırmaları benim görevim değil. Ben futbolcuyum ve benim görevim sahada hocamın dediklerini yapmaktır. Karşılaştırmaları yapmak ise sizin görevinizdir" şeklinde cevap verdi.

Mehmet Aurelio'nun gidişiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Edu, "Marco'nun eksikliğini gerek futbolcu olarak gerekse onun insanlığı olarak takım olarak hissediyoruz. Fakat hayat devam ediyor, yolların ayrılması gerekiyorsa ayrılmıştır. Zaten burada taraftarın gözünde idol olması ve Milli takıma yükselmesi zaten onun ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunun göstergesidir. Başarılı bir profesyonel olduğunu gittiği yerde tekrar göstereceğine eminim" dedi.