Gönderen Konu: Fenerbahce 1-1 Beşiktaş  (Okunma sayısı 715 defa)

Çevrimdışı djarum black-

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 953
  • Puan 17
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Fenerbahce 1-1 Beşiktaş
« : 20 Eylül 2010, 18:18:10 »
Kaçan goller ve Cüneyt Çakır!

19 Eylül 2010 Pazar * 22:05

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın en önemli maçında Fenerbahçemiz ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın en önemli maçında Fenerbahçemiz sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

26. dakikada Niang'ın golüyle öne geçen takımımız, 86. dakikada Guti'nin penaltı golüne yenik düştü.

Maç boyu sahanın tek hakimi olan ve gol pozisyonlarını boşa harcayan takımımız, farkı açamazken; Cüneyt Çakır'ın saha içerisinde verdiği kararlar saç baş yoldurttu.

Bobo'nun ceza alanı içerisinde kendisini yere atmasına göz göre göre penaltı veren Çakır, üç puanımız resmen çaldı!

Bu beraberliğin ardından puanımız 7'ye yükseldi.

FENERBAHÇE, 126 GÜN SONRA...

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Fenerbahçe, 126 gün sonra Kadıköy'de bir lig maçında seyircisinin karşısına çıktı. Geçen sezonun son maçında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak, şampiyonluğu Bursaspor'a kaptıran ve bu maç sonrası yaşanan olaylar nedeniyle PFDK'dan 2 maç seyircisiz oynama cezası alan ''Sarı Kanaryalar'', ligin 1. haftasında Medical Park Antalyaspor ve 3. haftasında Manisaspor karşısında seyircisinden yoksun mücadele etmişti.

KOCAMAN, STOCH'U YEDEK BIRAKTI

Hafta içi yapılan antrenmanlarda derbi maç için kadro arayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Stoch'a yedekler arasında yer verdi. Sarı-lacivertli kaleyi Volkan Demirel korurken, savunma Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, orta alan Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia, forvet arkasında Alex ve forvette de Niang görev aldı. Stoch'u yedek bırakan Kocaman, orta alanın solunda Dia'ya görev verdi.

Bu sezon daha önce ligin 2. haftasındaki Trabzonspor maçına da yedekler arasında başlayan Stoch, 38. dakikada Semih'in sakatlanıp çıkmasının ardından oyuna dahil olmuştu. Sarı-lacivertli ekibin kadrosunda sakatlıkları bulunan Yobo, Uğur, Güiza ve kaleci Mert yer almadı.

Aykut Kocaman, İlhan, Caner ve Semih'in yanı sıra Kazım'ı da Beşiktaş ile yapılan derbi mücadelesinde 18 kişilik kadroya almadı. Semih sol ayak bileğindeki burkulma nedeniyle hafta içindeki bazı antrenmanlara katılmamıştı.

KARA BOĞA PERDEYİ AÇTI

Müsabakaya Fenerbahçemiz istediği gibi başlayamadı. İlk 15 dakika Beşiktaş daha etkili gözükürken; kalecimiz Volkan Demirel yerinde müdahalelerle güven verdi. Üzerindeki baskıyı atan takımımız, Beşiktaş karşısında baskıyı 20. dakika itibariyle kurdu ve golü buldu.

26. dakikada Alex'in paslaşarak kullandığı kornerde Andre Santos ortasını yaptı. Hakan Arıkan'ın boşa çıktığı pozisyonda Mehmet Topuz kafa vuruşunu yaptı. Zapotocny'den sonra direğe çarpan meşin yuvarlak Niang'ın önünde kaldı. Senegalli yıldızımız rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

İLK YARIDA 4-0 OLABİLİRDİ

Golün ardından kontrolü eline alan sarı lacivertli ekibimiz, rakip kaleyi bunaltmaya başladı. Son 15 dakikada Mamadou Niang, Issiar Dia ve Alex de Souza ile % 100'lük gol pozisyonlarına giren Fenerbahçemiz, son vuruşları istediği gibi yapamadı ve ilk yarıyı takımımız 1-0 önde kapattı.

HAKAN ARIKAN HASTANELİK OLDU

Derbi maçın 29. dakikasında sağ ayak bileği burkulan Ekrem Dağ oyuna devam edemedi ve yerini İbrahim Üzülmez'e bıraktı. 42. dakikada ise kafasına darbe alan Hakan Arıkan hastaneye kaldırılırken; yerine yedek kaleci Cenk girdi.

EMRE BELÖZOĞLU KENARDA

İkinci yarının başında teknik direktör Aykut Kocaman değişikliğe gitti. Emre Belözoğlu'nu kenara alan Kocaman, yerine Özer Hurmacı'yı sahaya sürdü. Bu değişiklik sonrası Mehmet Topuz ön liberoya, Özer Hurmacı ise sağ kanada geçti.

ÇOK KAÇIRDIK ÇOK!

Fenerbahçemiz ikinci 45 dakika daha sakin bir futbol sergiledi. İlk yarıdaki ofansif anlayışından uzak bir yapıda oynayan takımımız, kontrataklarla pozisyon aradı. Niang ve Dia ile inanılmaz goller kaçıran sarı lacivertli ekibimiz, zaman zaman kalesinde tehlikeli anlar yaşadı.

CÜNEYT ÇAKIR'DAN BÜYÜK HATA!
BÖYLE PENALTI MI OLUR?

Maçın son dakikalarında hakem Cüneyt Çakır komik bir karar verdi. Karşılaşma boyunca lehimize olumlu düdük çalamayan Çakır, 86. dakikada Bobo'nun kendini yere atmasına penaltı çaldı. Volkan Demirel ve savunma oyuncularımızın itirazları sonuç vermedi. Guti'nin kullandığı penaltı atışını Volkan çeldi; ama top ağlarla buluştu. Çok ayıp Cüneyt Çakır çok!

Son anlarda başka pozisyon olmadı ve farka gidecek mücadele 1-1 sona erdi. Bitirici vuruşlarda etkili olamayan Fenerbahçemiz ligde 7 puana yükseldi. Çok yazık oldu!

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Guti'nin ara pasında ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Nobre'den önce kalesinden çıkan kaleci Volkan, ayaklarıyla topa müdahale etti. Savunmada Bilica, önüne gelen topu ceza alanı dışına çıkardı.
25. dakikada soldan Dia'nın ortasında ceza alanı içinde Mehmet Topuz'un pasında hareketlenen Niang'dan önce Zapotocny topu uzaklaştırdı.
26. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan Andre Santos'un ortasında, ceza alanı içinde kaleci Hakan boşa çıkınca, arka direkte Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, gol çizgisi üzerinde Zapotocny'nin kafayla çıkardığı top, üst direğe çarparak, altı pasa düştü. Topu iyi takip eden Niang, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
29. dakikada Andre Santos'un soldan ortasında arka direkte Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
43. dakikada sağdan hareketlenen Gökhan Gönül'ün pasında bir anda kaleciye karşı karşıya kalan Niang'ın vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
45. dakikada Lugano'nun kendi ceza alanından kullandığı serbest vuruşta, Niang'ın kafayla aşırdığı topla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Dia'nın vuruşunda, top yandan auta çıktı.
45+5. dakikada Alex'in orta sahadan pasında savunmanın arkasına hareketlenen Dia'dan önce ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Cenk, topu uzaklaştırdı.
45+6. dakikada Selçuk'un pasında ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Niang, meşin yuvarlağı Alex'e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Cenk'den dönen topu Mehmet Aurelio uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

51. dakikada ceza alanı dışından Guti'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde savunmanın arkasında müsait durumda topla buluşan İbrahim Toraman, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı yandan dışarı attı.
53. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Dia'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Niang, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince İbrahim Üzülmez, topu uzaklaştırdı.
54. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Quaresma'nın arka direkteki Nobre'ye göndermek istediği topu kaleci Volkan, uzanarak kontrol etti.
Aynı dakikada Guti'nin ara pasında topla buluşan Nobre'nin ceza sahasına girerken vuruşunda, kaleci Volkan'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.
59. dakikada Gökhan Gönül'ün ara pasıyla soldan ceza alanına giren Özer, topu penaltı noktasındaki Ale'e göndermek istedi. Ancak araya giren Aurelio, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
74. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Dia'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Ale'in vuruşunda, kaleci Cenk yavaş gelen topu direğin dibinde kontrol etti.
78. dakikada sağdan ceza alanına giren Bobo'nun, önündeki Bilica'yı geçip vuruşunda, kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti.
80. dakikada orta sahadan Özer'in uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Dia'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, top auta çıktı.
82. dakikada Guti'nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı dışından Quaresma'nın gelişine vuruşunda, savunmadan seken topa Portekizli yıldız ceza alanı içinden bir kez daha vurdu. Kaleci Volkan'dan dönen topu sol çaprazda önünde bulun Bobo, bir kez daha kaleye gönderdi. Ancak yerde olan kaleci Volkan, bir kez daha topu eliyle tokatlayarak, meşin yuvarlağı kornere attı.
85. dakikada Guti'nin pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo, kalesinden çıkan kaleci Volkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 86. dakikada penaltı atışını kullanan Guti'nin vuruşunda, kaleci Volkan'ın ellerine çarpan top filelere gitti: 1-1.
90. dakikada sağdan Andre Santos'un kullandığı serbest vuruşta, arka direkte Gökhan Ünal'dan önce kaleci Cenk meşin yuvarlağa eliyle müdahale ederek, topu kornere attı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz (Dk. 88 Gökhan Ünal), Selçuk, Emre (Dk. 46 Özer), Dia, Alex (Dk. 77 Cristian), Niang
Beşiktaş: Hakan (Dk. 42 Cenk), Ekrem (Dk. 29 İbrahim Üzülmez), İbrahim Toraman, Zapotocny, İsmail, Nihat, Ernst, Aurelio (Dk. 72 Bobo), Quaresma, Guti, Nobre
Goller: Dk. 26 Niang (Fenerbahçe), Dk. 86 Guti (Penaltıdan) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 45+1 Bilica, Dk. 50 Selçuk, Dk. 85 Volkan (Fenerbahçe), 45+5 Quaresma ve İbrahim Üzülmez, Dk. 79 Ernst (Beşiktaş)

Kaynak : fenerbahce taraftar sitesi.
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
Mustafa Kemal Atatürk