Gönderen Konu: Fenerbahçe 2 - 0 AntalyaSpor  (Okunma sayısı 700 defa)

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.436
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Fenerbahçe 2 - 0 AntalyaSpor
« : 14 Aralık 2008, 21:10:26 »
GELİYORUZ!
Fenerbahçemiz, ligin 15. haftasında sahasında Antalyaspor'u yenerek zirve ile puan farkını ikiye indirdi

Fenerbahçe 2-0 Antalyaspor

Sıkı tutunun! Fenerbahçe geliyor! Turkcell Süper Lig'de 15. haftanın kapanış maçında sahasında Antalyaspor'u ağırlayan Fenerbahçemiz, Antalyaspor'un 43. dakikada Volkan'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı karşılaşmadan 11. dakikada Güiza ve 65. dakikada Lugano'nun attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından ligdeki puanını 29'a yükselten takımımız, 31 puanla liderliği paylaşan Sivasspor ve Trabzonspor arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

EMRE VE KAZIM İLK 11'DE

Teknik Direktörümüz Luis Aragones, Dinamo Kiev karşısında kadroya almadığı Emre ve Kazım'ı, Antalyaspor maçının 11 kişilik kadrosuna dahil etti. İspanyol teknik adam, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki, UEFA Kupası'na katılabilmek açısından önemli Dinamo Kiev deplasmanına, küçük sorunları olduğu gerekçesiyle götürmediği iki futbolcuya, Turkcell Süper Lig mücadelesinde yer verdi.

Sarı-lacivertli ekibimiz, Dinamo Kiev maçındaki 11'inden iki değişiklikle Antalyaspor karşısına çıktı. Sağ arka adalesinde sakatlığı bulunan ve dünkü son antrenmanda takımdan ayrı çalışan Selçuk'un yerine Emre, Deivid'in yerine de Kazım 11 kişilik kadroya dahil edildiler.

Fenerbahçemizde sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Semih, Tümer ve Selçuk'un yanı sıra Maldonado, Burak, Can, İlhan ve Gürhan da 18 kişilik maç kadrosunda bulunmadı. Dinamo Kiev maçının 11'inde yer alan Deivid, Antalyaspor karşısında yedek kaldı.

İYİ BAŞLADIK VE GOL GELDİ

Takımımız, Antalyaspor ile sahamızda oynadığımız maça oldukça iyi başladı. Karşılaşmanın başlangıcından itibaren oyununun kontrolünü eline alan Fenerbahçemiz, ilk 10 dakikalık dilimde oyunu rakip sahaya yıkmayı bildi. Kazım'ın dinamik futbolu, Alex'in yönetimi ile başlayan ataklar ve Emre Belözoğlu'nun istekli futbolu, Fenerbahçemizin golü erken bulacağına işaret etti ve o gol maçın 11. dakikasında geldi. Bu dakikada gelişen atağımızda Alex'in ceza alanı ön direğine yaptığı ortaya Lugano kafayı, direk dibine doğru giden topu Güiza kafayla vurdu ve top ağlarla buluştu.

HEP BÖYLE KAZIM!

Erken bulduğumuz golün rahatlığıyla oyunun hakimiyeti elinde tutan Fenerbahçemiz, karşılaşmada ilk yarının kalan bölümlerinde ikinci golü arasa da, istediğini bulamadı. Bu bölümde kalesinde rakip Antalyaspor'a gol fırsatı vermeyen takımımız, rakip kalede Güiza ve Alex ile gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiremedi. Fenerbahçemizde bu yarıda Kazım da oynadığı futbolla dikkat çekti. Oldukça hırslı bir futbol ortaya koyan Kazım, Antalyaspor'un sol kanadını adeta felç ederken, takımımızın gol girişimlerinde de etkin rol oynadı.

ANTALYASPOR 10 KİŞİ


Rakibimiz Antalyaspor, karşılaşmanın 43. dakikasında 10 kişi kaldı. Bu dakikada Josico'nun orta alanda Carlos'a pasını attığı sırada oyuncumuzun dizine basan Volkan, hakemin gösterdiği ikinci sarı kartla birlikte kırmızı kart gördü ve 10 kişi kaldı. Maçın ilk yarısı takımımızın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA DA BOMBA GİBİYİZ!

Maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan takımımız, ikinci yarıya da iyi başladı. Kendi yarı sahamızda çevirdiğimiz toplarla rakibi kontrol altında tutmayı hedefleyen sarı lacivertli oyuncularımız, sessiz ve derinden geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol aradı. Alex, Kazım ve Emre'nin başlattığı pozisyonlarda ikinci golü hedefleyen takımımız, ikinci yarının ilk 20 dakikalık diliminde istediğini yapamadı.

ALEX İLE 60 DAKİKA

Fenerbahçemizde son haftalarda performansında büyük düşüş görülen kaptan Alex de Souza, bu maçtaki istekli futbolunu 60 dakika boyunca yansıttı. Bu dakikada teknik direktörümüz Luis Aragones, Alex'i çıkarıp kalan dakikalarda bir başka Brezilyalı isim Deivid de Souza'ya şans tanıdı.

LUGANO İNAT ETTİ VE ATTI!

Maçın 64. dakikasında kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan kazandığımız serbest vuruşta Roberto Carlos füze gibi vurdu! Rakip kaleci Ömer'in son anda çıkardığı topu ceza sahası içinde Güiza yeniden ortaladı. Arka direkte kafayı vuran Lugano'nun şutu önce direğe sonra çizgiye çarptı ve kornere gitti. Fenerbahçemiz bu pozisyonda ikinci golü bulamadı. Ancak Lugano'nun inadını bilirsiniz! Uruguaylı savunma oyuncumuz bu pozisyonda kazanılan kornerde altıpasta oluşan karambolde topa son dokunan isim oldu ve Fenerbahçemizi rahatlattı.

GOL KAÇIRMA YARIŞINDAYIZ

Skorun 2-0'a gelmesiyle birlikte 10 kişilik rakibine karşı rahatlayan Fenerbahçemiz, maçın son 25 dakikalık diliminde üçüncü golü hedefleyen tarzda bir oyun ortaya koydu. Deivid, Uğur Boral ve Kazım ile geliştrdiğimiz ataklardan sonuç alamayan takımımız, son 10 dakikaya girerken hakimiyetin de elinde olmasıyla birlikte oyunun temposunu iyice düşürdü ve maçta başka gol gelmeyince 2-0'lık skorla sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçemiz ligdeki puanını 29'a yükselterek liderliği 31 puanla paylaşan Sivasspor ile Trabzonspor arasındaki puan farkını ikiye indirmiş oldu. Sıkı tutunun! Biz geliyoruz!

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
11. dakikada Alex'in soldan kullandığı kornerde ön direkte Lugano'nun kafayla arkaya çıkardığı topu, arka direkte Güiza kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. 1-0
16. dakikada Abdullah'ın ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
20. dakikada Güiza'nın sağdan ortasında Kazım'ın ceza sahası içinde vole vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
22. dakikada Uğur'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ömer, topu kornere çeldi.
31. dakikada Emre'nin pasıyla sağ çapraz topla buluşan Güiza'nın vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
41. dakikada Uğur'un ortasında ceza sahasında Güiza'nın kafayla indirği topa sol çaprazdan Alex yerden vurdu. Top, kaleye paralel dışarı çıktı.
43. dakikada Volkan Arslan, Josico'ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada Sedat'ın ara pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Djiemova, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Top, üstten auta çıktı.
56. dakikada Alex'in soldan kullandığı kornerde, ön direkte Edu kafayla vurdu, Djiemova çizgi üzerinde topu kafayla uzaklaştırdı.
63. dakikada Roberto Carlos'un uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleci Ömer, yatarak topu köşeden çıkardı. Arka direğe yapılan ortada Lugano, kafayla vurdu, direkten dönen topu Antalyaspor defansı kornere gönderdi.
65. dakikada Deivid, sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunu Roberto Carlos'a pas olarak kullandı. Brezilyalı futbolcunun sol çaprazdan vuruşunda defanstan seken topu, kale önünde Lugano ağlara gönderdi. 2-0
70. dakikada Roberto Carlos'un soldan yaptığı ortada ceza sahası içinde Deivid, vurdu. Kaleci Ömer'in son anda çeldiği topu, defans kornere gönderdi.
84. dakikada Ahmet'in sağ çaprazdan vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Adil Sinem, Alpaslan Dedeş
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Kazım, Josico, Emre  (Vederson dk. 80), Alex  (Deivid dk. 61), Uğur  (Deniz dk. 74), Güiza
YEDEKLER: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Önder, Yasin
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
ANTALYASPOR: Ömer, Sedat, Vahap, Yalçın, Şenol, Ali Zitouni, Ertuğrul  (Volkan Altın dk. 30), Volkan Arslan, Abdullah  (Ngwenya dk. 90+1), Straka, Djiemova  (Ahmet dk. 78)
YEDEKLER: Fevzi, Musa, Recep, İdris
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek
GOLLER: Güiza (dk. 11), Lugano (dk. 65)
KIRMIZI KART: Volkan Arslan (dk. 43)
SARI KARTLAR: Lugano, Edu (Fenerbahçe), Volkan Arslan, Sedat (Antalyaspor)

Kaynak: Fenerbahce.com ve Ajanslar

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.436
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Fenerbahçe 2 - 0 AntalyaSpor
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2008, 21:12:19 »
1   Sivasspor       15   31
2   Trabzonspor    15   31
3   Galatasaray       15   30
4   Fenerbahçe       15   29
5   Ankaraspor       15   29
6   Beşiktaş       15   28


Yarış İyice Kızışmaya Başladi.Haftaya Galatasaray-Beşiktaş maçı da Var.Bakalım Devre Sonunda Kim İpi Göğüsleyecek




Çevrimdışı El_NiNo

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 10.664
  • Puan 326
    • Profili Görüntüle
Fenerbahçe 2 - 0 AntalyaSpor
« Yanıtla #2 : 15 Aralık 2008, 21:26:39 »
Sivas Bence Gençlerbirliğini yener ve 1.ci olur
Şeytanın En Büyük Hilesi Dünya'ya kendinin var olmadığına inandırmakmış!

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.436
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Fenerbahçe 2 - 0 AntalyaSpor
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2008, 00:07:12 »
Sivas Bence Gençlerbirliğini yener ve 1.ci olur

bana da öyle olacakmiş gibi geliyor