Gönderen Konu: Fenerbahçe Bilica'yı savundu  (Okunma sayısı 564 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Fenerbahçe Bilica'yı savundu
« : 22 Nisan 2010, 18:34:52 »
Fenerbahçe Bilica'yı savundu

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Fenerbahçe Kulübü, Beşiktaş maçında rakip takımın kazandığı penaltının ardından, penaltı noktasının bulunduğu yeri kramponlarıyla çukurlaştıran Bilica'ya yapılan eleştiriler üzerine futbolcusunu savunan bir açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Bilica ile ilgili ulusal basında çıkan haberler "akıl dışı" olarak nitelendirilerek kınanırken, "Bilica’nın futbol sahasında yaptığı sportmenlik dışı davranışın cezası, futbol oyun kuralları kitabında saptanmış olup, maçın hakemi de bu kurala uygun şekilde sarı kart ile futbolcumuzu cezalandırmıştır. Bunun ötesine geçilerek, futbolcumuzun eğitimi, aile yaşantısı gibi konu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan farklı olayların basınımızda yer alması, futbolcumuzun kişilik haklarına yönelik saldırı mahiyetindedir" denildi.

Futbolcunun eğitimi ve aile yaşantısının, yaptığı işle doğrudan ilgili olmadığı ifade edilen açıklamada, benzer eğitim ve aile şartlarına sahip binlerce futbolcunun, tüm dünyada, üst düzey seviyedeki liglerde top koşturduğu vurgulandı.
Fenerbahçe Kulübü’nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüzün, futbolcumuza yapmış olduğu önemli bir yatırım ve bunun da kulübümüze yansıyan ciddi bir maliyeti vardır. Keza, futbolcu ile kulüp arasındaki sözleşme ilişkisi, uluslararası kurallara göre yürütülmektedir. Sözleşmeye saygı prensibi olarak adlandırılan bu ilişkinin tek taraflı olarak değiştirilmesi ya da sonlandırılması mümkün değildir. Kaldı ki, ortada bunu gerektirecek bir kural ihlali de yoktur. Yakın tarihte, benzer örneklerini İngiltere ve Brezilya gibi ülkelerde de gördüğümüz olayın ülkemizde olduğu şekilde ve seviyede tartışma konusu yapılmadığı da bilinmektedir.

Sonuca baktığımızda, cezası verilmiş bir eyleminden ötürü basın tarafından futbolcumuza yapılanlar ve söylenenler, açıkça bir linç girişimidir. Kendi eğitim düzeylerini göz ardı edip, futbolcumuzun eğitimini sorgulayanların linç girişimi şeklindeki bu yaklaşımları, bu kişilerin kafalarının arkasındaki kötü niyetli düşüncelerin adeta dışa yansımasıdır. Kulübümüz, kendi iç disiplin talimatları, sözleşme şartları ve bunlara ilişkin hukuki düzenlemeler çerçevesinde olayın gereğini yapmıştır. Kulübümüz için bu konu kapanmıştır."