Gönderen Konu: "Fenerbahçe kupaya daha yakın"  (Okunma sayısı 412 defa)

Çevrimdışı melih123

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 12.490
  • Puan 2352
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - steve_melih@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
"Fenerbahçe kupaya daha yakın"
« : 31 Ocak 2009, 14:26:03 »
"Fenerbahçe kupaya daha yakın"
Bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe´nin, lig şampiyonluğundan daha çok Türkiye Kupası´na yakın olduğunu söyledi.
31 Ocak 2009 08:17


Turkcell Süper Lig takımlarından Hacettepe´nin kalecisi Recep Biler, bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe´nin, lig şampiyonluğundan daha çok Türkiye Kupası´na yakın olduğunu söyledi.

Hacettepe’nin tecrübeli kalecisi Recep, eski takımı Fenerbahçe’ye karşı ilk kez geçen yıl Şükrü Saracoğlu’nda oynadığını belirterek, "3 sene aradan sonra Kadıköy’de seyircinin karşısına çıkmak farklı bir duyguydu. Taraftarın beni tribüne çağırmasından çok mutlu olmuştum" dedi. Şampiyonluk yarışında, Sivasspor’u şanslı gördüğünü ifade eden Recep, Fenerbahçe’nin Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşma şansının, Fortis Türkiye Kupası’nı kazanma olasılığından daha düşük olduğunu söyledi. Sivasspor’un "haddini bilerek" oynadığını söyleyen Recep, "Sivasspor, rakibini yorduktan sonra hızlı hücumlarla sonuca gidiyor. Sivasspor’un ardından, şampiyonluğun en büyük adayının Beşiktaş olduğunu düşünüyorum. Mustafa Denizli ve Yusuf’un katkısı büyük olacaktır. Beşiktaş’ın hücumcuları çok kaliteli" yorumunu yaptı.

"ÇOCUKLUK TAKIMIM BEŞİKTAŞ"
Hacettepe’nin deneyimli kalecisi Recep Biler, çocukken Beşiktaş taraftarı olduğunu sonradan Mustafa Denizli döneminde, transfer olduğu Fenerbahçe’ye bağlandığını söyledi.Sarı-lacivertli takıma transfer olduktan sonra camiayı tanıdıkça, çok farklı olduğunu anladığını kaydeden tecrübeli eldiven, "Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında yaptığı maçlarda çok heyecanlanıyorum. Kazanmalarını gönülden istiyorum" ifadelerini kullandı.

"OFTAŞ İSMİ KALSIN İSTERDİK"
Hacettepe ismiyle Gençlerbirliği OFTAŞ dönemindeki gibi bir çıkış yaşayamadıklarını söyleyen Recep, "OFTAŞ isminin bir büyüsü, bir havası vardı. Takım olarak OFTAŞ isminin kalmasını isterdik. Biliyoruz OFTAŞ sponsorumuzdu ama ’Hacettepe OFTAŞ’ da olabilirdi. Hacettepe ismi de elbette güzel. Bu ismi üniversitesiyle, semtiyle kullanabilirdik, hala da kullanabiliriz" değerlendirmesinde bulundu. Devre arasında çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyen Recep, Kocaelispor yenilgisini takımda hiç kimsenin beklemediğini belirterek, "Aşırı konsantrasyon ve rakibi küçümsemenin yenilginin nedenleri olabileceğini düşünüyorum. Yine de telafisi olan bir maç olarak görüyoruz. Kocaelispor ile tekrar karşılaşacağız. Bizim için Bursaspor maçı başlangıç olacak. Bundan sonra telafisi olmayan maçlara çıkacağız. Gerçek ikinci yarı Bursaspor maçıyla başlıyor" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM İÇİN 3 BÜYÜKLERDE OYNAMAYA GEREK YOK"
Recep, Turkcell Süper Lig takımlarında görev alan yerli kaleci sayısının geçen yıla oranla azaldığını kaydetti.Türk kalecilerine duyulan güvenin, kaleci rekabetini de artırdığını ifade eden Recep, "Bu rekabet milli takıma da olumlu yönde yansıyor. Örneğin, Fenerbahçe, Tomi Scnumacher’den sonra hiç yabancı kaleci oynatmadı. Bunun da nedeni yabancı kontenjanı kaleciyle doldurmak istememeleri, ayrıca Fenerbahçe’de yerli kaleciye, yabancı kaleciye oranla daha çok tolerans tanınıyor. Örneğin Robert Enke" dedi.

Bu sezon kendisi ve Kocaelispor kalecisi Serdar Kulbilge’nin Milli Takım için yeterince iyi olmadığını da vurgulayan Recep, şöyle devam etti:"Rüştü Ağabey Milli Takımı bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Ligdeki takımlarda forma şansı bulan yerli kaleci sayısı da azaldı. Bu nedenle Milli Takım kalesini korumak için büyük takımlarda oynamak gerekmiyor, ligde iyi performans ortaya koymak yeterli olacaktır. Denizlispor kalecisi Cenk bu sezon iyi oynuyor."

"BEŞİKTAŞ, GALATASARAY VE SİVASSPOR İLE ANKARA’DA OYNAYACAĞIZ"
Takımda küme düşmemeye oynamış futbolcu sayısının çok az olduğunu kaydeden tecrübeli kaleci, hep zirveye oynamaya alıştıklarını, geçen sezon ’düşer’ denilen OFTAŞ Gençlerbirliği’nin ortaya koyduğu performans ile bu düşüncelere gerekli cevabı verdiğini ancak bu sezon Hacettepe’nin bunu başaramadığını ifade etti.

Sezonun ikinci yarısındaki 17 maçın 9’unu ve deplasman maçlarından Gençlerbirliği ile Ankaragücü karşılaşmalarını Ankara’da oynayacaklarının altını çizen mor-beyazlı file bekçisi, bu avantajı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Bundan sonraki her maçlarının final niteliği taşıdığını vurgulayan Recep Biler, sözlerini şöyle tamamladı:"Bir türlü çift haneli puanlara ulaşamadık. ’9’ sayısı benim için uğursuz rakam oldu. 9 puanı bir türlü geçemedik. Bursaspor’a karşı benim ayrıca bir şansızlığım daha var.  Yeşil-beyazlılara karşı değişik takımlarda çıktığım, 10 maçta da galip gelemedim. Bu maçla ’şeytanın bacağını’ kırmak istiyoruz. Artık puan kaybına tahammülümüz yok. Bir an evvel bulunduğumuz konumdan kurtularak üst sıralara yükselmek istiyoruz. Düşme hattından uzaklaşmak için rakiplerimizden 2 maç daha fazla kazanmalıyız."

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
"Fenerbahçe kupaya daha yakın"
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2009, 19:34:08 »
Haber İçin Sağol