Gönderen Konu: GAP Arena finali bekliyor  (Okunma sayısı 439 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
GAP Arena finali bekliyor
« : 22 Nisan 2010, 18:43:16 »
 GAP Arena finali bekliyor

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Ziraat Türkiye Kupası final maçının 5 Mayıs'ta Türkiye Futbol Federasyonu tarafından (TFF) Şanlıurfa'da oynanacağının açıklanmasının ardından, GAP Arena Stadı'nın eksiklerinin giderilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Şanlıurfa İl Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Altuğ, stadyumdun ışıklandırma, otopark ve odaların büyütülmesi gibi küçük sorunları bulunduğunu, tüm eksiklerin 25 Nisan'a kadar giderileceğini söyledi. Final için kente gelecek olan ve otellerde yer bulamayanlar ise Valilik bünyesinde oluşturulacak bir komisyon tarafından Şanlıurfalı bürokrat ve taraftarların evlerinde misafir edilecek.
47 MİLYON TL HARCANDI
Türkiye'nin spor alanındaki önemli projeleri arasında gösterilen temeli 1992 yılında atılıp, geçtiğimiz yıl 13 Aralık'ta kapılarını açan GAP Arena Stadı, futbol ve atletizm spor dallarında önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak şekilde inşa edildi. 26 bin 400 metre karelik alan üzerine inşa edilen 28 bin 965 seyirci kapasitesi bulunan stadyuma bugüne kadar yaklaşık 47 milyon TL harcandı. Tamamı kapalı seyirci tribünleri, 10 kapalı idman salonu, 8 parkurlu atletizm pisti, 16 soyunma odası, canlı yayın odaları, toplantı salonları ve otoparktan oluşan statta, 120 duş, 76 kamera, 164 aydınlatma sistemi ile 28 adet seyirci girişi ve çıkış kapısı bulunuyor.
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 5 Mayıs'ta oynanacak olan Türkiye Kupası finali öncesi, GAP Arena stadyumundaki eksikliklerin giderilmesi için yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün de inceleme yaptığı ve Ankara'dan gelen bir ekibin çalışmaları takip ettiği GAP Arena Stadyumu'nun en büyük sorunu olarak gösterilen ışıklandırma probleminin de teknik içerikli olduğu ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde giderileceği kaydedildi.
Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altuğ, ışıklandırmanın yanı sıra, protokol tribünleri, basın tribünü, toplantı salonları ile hakem ve gözlemci odalarının genişletilip, giriş ve çıkış kapılarının büyütülmesi yönünde talepler geldiğini belirterek, "Bu eksiklerin giderilmesi için genel müdürümüzün de talimatıyla çalışmalara başladık. En büyük sorun olarak gösterilen ışıklandırmanın açılarıyla ilgili bir sıkıntı vardı. Işıklandırmadaki bu teknik sorun neredeyse aşıldı. Bunun dışında irili ufaklı maça etki etmeyecek bir takım eksiklerimiz var. Şu anda yoğun şekilde çalışıyoruz, deyim yerindeyse bunlar leblebi çekirdek gibi küçük sorunlar. Bunları en kısa sürede aşacak ve stadyumu en geç 25 Nisan'da finale hazır hale getireceğiz" diye konuştu.
Stadyumun teknik özellikleri, iştihamı ve akustik yönüyle örnek olduğunu da vurgulayan Altuğ, final için GAP Arena'nın tercih edilmesinin yerinde bir karar olduğunu, eksiklerin giderilmesi için yapılan ve miktarını açıklamadığı harcamaların ise Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını kaydetti.
VALİLİK 'KONUK MASASI' OLUŞTURDU
Zorlu final öncesi kentteki tüm otel, kamu misafirhaneleri ve konukevlerinin rezervasyonlarının dolduğu bildirildi. 4 bin civarında yatak kapasitesi bulunan kentte tüm yerlerin rezerve edilmesinin ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Vali Nuri Okutan, final maçını izlemek için kente gelecek ve kalacak yer bulamayacak olan sporseverlerin ağırlanması noktasında Valilik bünyesinde 'Konuk Masası' kuracaklarını söyledi. Vali Okutan, Şanlıurfalı sporsever ve bürokratların isimlerinin kaydedileceği 'Konuk Masası'na müracaat edecek taraftarların, bu kişilerin evinde ağırlanarak mağdur olmalarının engelleneceğini ifade etti. Okutan, bunun dışında gerekmesi durumunda mobil yatakhaneler kurulabileceğini belirtirken, Türk Hava Yolları ile de temasa geçtiklerini ve kente yapılan sefer sayısının artırılmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN VE BEŞAR ESAD DA BEKLENİYOR
Öte yandan, 5 Mayıs'ta oynanacak final maçına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın da gelme ihtimalinin bulunduğu kaydedildi. Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habib Arslan, geçtiğimiz Mart ayında kente gelen Başbakan Erdoğan'ın GAP Arena'nın açılışına geleceğini söylediğini hatırlatarak, "Final maçının şehrimizde oynanması için yoğun çaba sarf eden Başbakan'ımızın, bu maçı izlemek için gelmesini bekliyoruz. Yine Başbakan ile birlikte Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın da final maçı için Şanlıurfa'ya gelmesi gündemde" dedi.

Kaynak : DHA