Gönderen Konu: Fenere Sürpriz Talip  (Okunma sayısı 462 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.440
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Fenere Sürpriz Talip
« : 27 Şubat 2009, 21:33:22 »
Fenere Sürpriz Talip
   

Türkiye'de ilk kez Kocaelispor ile adını duyuran ve daha sonra birçok takımda görev yapan tecrübeli teknik adam Güvenç Kurtar, ligde sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe'yi 10 puan farkla şampiyon yapabileceğini iddia etti.
Gazeteport'un haberine göre Kurtar, Türkiye futbolunu çok iyi tanıyan biri olarak futbol birikiminin Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'den daha fazla olduğunu belirterek, "İspanya'yı şampiyon yapmak kolay, gel de bir Türk takımını yap da görelim." dedi.
Tecrübeli teknik adam, spor camiasını sarsacak sözler sarf ettiği konuşmasında, Türkiye'deki yanlış yapılanmanın sıkıntısını büyük oranda çektiklerini belirterek, "Elinizde toplam değeri 2-3 milyon dolar olan bir takımla mücadele ediyorsunuz. 50 milyon dolarlık, 100 milyon dolarlık takımlarla mücadele ediyorsunuz. Sizi sanki koşullar eşitmiş gibi değerlendiriyorlar" dedi.
-''TÜRKİYE'DE SPOR YANLIŞ ELLERDE''-
Türkiye'de teknik direktörlük mesleğini icra etmenin gerçekten zor olduğunu söyleyen Kurtar, "Herkes yalnızca takımın sportif anlamda aldığı başarılara bakıyor. Türkiye'de maalesef ölçüt bu. Ama kimse o kulüplerin yanlış yapılanmasına, maddi sıkıntılarına ve de yönetim zaaflarına değinmiyor. Öyle zor şartlarda çalıştık ki bunu ifade etmek bile zor. Gerçekten Türkiye sporu, yanlış ellerde. Bu pisliklerle mi mücadele edelim, yoksa takımı oynayacağı önemli maçlara mı hazırlayalım?" dedi.
-''ERTUĞRUL SAĞLAM TAZMİNAT ALSIN DA GÖRELİM''-
TV-5'teki 'Spor Şurası' adlı programa katılan Güvenç Kurtar, Türkiye'deki, özellikle büyük kulüplerin yönetimlerinde yabancı hocayla çalışma hastalığının olduğunu söyledi.
Bu hastalığın kendilerine zaman zaman pahalıya mal olduğunu vurgulayan Kurtar, "İşte önümüzde Del Bosque örneği duruyor. Beşiktaş, bu hocayı tek taraflı gönderdiği için 7-8 milyon euro para ödemek zorunda kaldı. Haydi, Del Bosque'den daha başarılı olan Ertuğrul Sağlam'a bu paranın yarısını ödesin de görelim bakalım. Durum bu kadar açık. Büyüklerin bir yabancı hoca saplantısı var. Hem canları yanıyor hem de onlarsız edemiyorlar." diye konuştu.
-''ARAGONES'E NE DEMELİ BİLMİYORUM''-
Güvenç Kurtar, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'i de eleştirdi.
Kurtar, "Aragones İspanya'yı Avrupa şampiyonu yaptı. Elindeki kadro ile hangi teknik adam olursa, zirveye oynardı. Haydi gelsin de söz gelimi Hacettepe'yi, Kocaelispor'u yukarılara çeksin de görelim. Bırakın onları, 100 milyon euroluk Fenerbahçe'deki hallerini gördünüz. Maçı okuması yok, yaptığı değişikliklere kargalar bile gülüyor. Yenik durumdayken Alex gibi en etkili silahını oyundan çıkaran bir hocaya daha ne demeli bilemiyorum." dedi.
-''TEVAZUYA GEREK YOK; ARAGONES'TEN İYİYİM''-
Tecrübeli teknik adam Kurtar, Aragones'in resmen kovulmayı beklediğini vurguladı.
Kurtar, "Aslında Fenerbahçe yönetimi, takımın başına Aragones'i getirmekle 1 yılı kaybetti. Bu kadar zengin kadro ile alınan sonuç ortada. Yağ var, un var, şeker var, irmik var ama helva yapan yok. Açık konuşuyorum, ben sezon başında bu takımın başında olsaydım, en az 10 puan farklı şampiyon yapardım. Bu kadar da iddialı konuşuyorum. Çünkü Aragones futbolu bilmiyor. Benim bilgi ve birikimim, tecrübem daha fazla ve de bu konuda tevazuya gerek yok." diye konuştu.
Güvenç Kurtar, Türkiye futbolundaki sıkıntıların yanı sıra, güzel işlerin de yapıldığını söyledi. Bazı kulüplerin sağlıklı yapılandığını vurgulayan Kurtar, buna örnek olarak Sivasspor'u gösterdi.
-''FUTBOLUN ÇİLESİNİ BİZİM KUŞAK ÇEKTİ''-
Kurtar, Sivasspor'un yönetim ve teknik adamıyla başarıyı ve bulunduğu yeri hakettiğini de belirterek, "Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar iyi bir birlik oluşturursa, başarı da kaçınılmazdır. Futbolun çilesini bizim kuşak çekti ve hâlâ da çekiyor. İnşallah yeni ve gelecek nesiller daha sağlıklı spor yapma ortamları bulur." dedi