Gönderen Konu: Güiza, 'Türkiye'ye 3 atacağız' diyor  (Okunma sayısı 517 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Güiza, 'Türkiye'ye 3 atacağız' diyor
« : 27 Mart 2009, 10:27:21 »
Güiza, 'Türkiye'ye 3 atacağız' diyor
   
Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın golcüsü Semih Şentürk, İspanya maçları öncesi iddialı açıklamalar yaptı. Tecrübeli futbolcu, 2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri'ndeki en büyük rakibimiz İspanya karşısında çift kişilik oynama sözünü verdi.

FORMÜL ARAGONES'TEN

Şu anki hocası ve İspanya'nın eski çalıştırıcısı Luis Aragones'ten Boğalarla ilgili birçok bilgi edindiğine dikkati çekti. Golcü futbolcu, 28 Mart'ta Bernabeu ve 1 Nisan'da Ali Sami Yen Stadı'nın ev sahipliği yapacağı 2 maçtan 4 puan çıkarmamız halinde grubu lider tamamlayacağımızı söyledi.

Fenerbahçe ve Milli Takım'ın golcüsü Semih Şentürk'ün 2008 yılındaki başarısı, gazetemizin düzenlediği 19'uncu 'Yılın Sporcusu Anketi'ne de yansıdı. Genç futbolcu, her ne kadar geçen yılki form grafiğine ulaşamasa da 2008'de hem Fenerbahçe hem de Milli Takım'daki çıkışıyla Yılın Futbolcusu olmayı fazlasıyla hak etti. Biz de Ay-Yıldızlıların Euro 2008'in şampiyonu İspanya ile oynayacağı 2010 Dünya Kupası Grup Eleme maçları öncesi ödülünü vermek ve bu zorlu karşılaşmalar hakkındaki düşüncesini almak amacıyla Samandıra'da onunla bir araya geldik.

Sarı-Lacivertli kulübün tesislerine adım attığımızda bizi idari menajer Volkan Ballı ile medya sorumlusu Mehmet Çatay karşıladı. Onlarla konuşurken kulüpteki işleyişi de daha yakından öğrendik. Teknik Direktör Aragones'in bir buçuk saate ulaşan idmanı bitirmesinin ardından futbolcular yavaş yavaş gelmeye başladı. Her zamanki gibi etrafta taraftarların imzalanacak çok sayıda forması vardı. Her geçen oyuncu imzasını atarken Roberto Carlos bekleme salonuna yöneldi. Neredeyse haftada 2-3 kez olduğu gibi yine İspanyol gazeteciler tesislerdeydi. Brezilyalı yıldızla röportaj devam ederken odaya bu kez Semih Şentürk girdi. Ancak kıyafetinin pek uygun olmadığını söyleyip müsaade istedi.

ETO'O'YU SORDU

Roberto Carlos'un sempatik hareketlerini izleyip dilini bilmediğimiz halde konuşmasını takip ederken nihayet Semih'le sohbetimiz başladı. Milli futbolcunun ilk sözünün 'Bu sene Eto'o gelmiyor mu?' olması açıkçası bizi çok şaşırttı. Barcelona'nın Kamerunlu golcüsü, Avrupa futbolunda ırkçılık tartışmalarının gündeme oturduğu bir dönemde Yılın Sporcusu Ödül Töreni için davetimizi geri çevirmemişti. Epey yankı bulan bu törenin hâlâ hafızalarda tazeliğini koruduğunu gördük. Söz dönüp dolaşıp Milli Takım'a geldi. Aslında Fenerbahçe'de röportaj yasağı olması sebebiyle takım konusunu hiç açmadık. Çünkü Semih'i de zor durumda bırakmayı istemedik. Milli Takım kadrosuna seçileceğini biliyordu, ancak ilk 11'de oynayıp oynamayacağı konusunda topu teknik direktör Fatih Terim'e atıyordu. Yeni konumuz hocası Luis Aragones oluyordu.

İspanya'yı Euro 2008'de şampiyonluğa ulaştıran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, hiç şüphesiz ki İspanyolları çok iyi tanıyor. 70 yaşındaki teknik adam, Semih'le olan görüşmesinde Türkiye'nin İspanya'yı nasıl durduracağını anlatmış. Semih, Aragones'in, "Barcelona'da forma giyen Xavi'ye dikkat edin. Onu kilitlerseniz İspanya'nın işini bitirirsiniz." dediğini açıkladı.

HER ŞEYİN BİR İLKİ VARDIR

Semih'e İspanya'nın 29 maçtır yenilmediğini hatırlattığımızda, "Her şeyin bir ilki vardır." cevabıyla karşılaştık. Kendinden çok emin konuşuyordu. Her halinden bu karşılaşmaların heyecanını şimdiden yaşadığını anlıyorduk. Euro 2008'de çift kişilik oynadığını ve yine aynısını yapacağının sözünü vermesi gerçekten ilginçti. Rakibin defans hattının sağlamlığına değinmeyi de ihmal etmedi: "Ben ne savunmalar gördüm. Karşımızda kim oynarsa oynasın bizim için fark etmez."

Sakat futbolcularımızın çok olduğunu belirterek nasıl bu kadar iddialı konuşabildiğini öğrenmeyi istedik. Semih lafı hemen Fatih Terim'e getirdi. Fatih hocanın motivasyon ustası olduğunu düşünen 26 yaşındaki oyuncu, şu ifadeleri kullandı: "Evet, defansın göbeğinde sorunumuz var. Fakat Fatih Terim ideal 11'i her zaman bulur. Bizi de en iyi şekilde motive eder. Bernabeu Stadı'nda 80 bin kişinin önünde oynayacağız. Milli Takım'daki oyuncular buna alışkındır. Seyirci baskısı da sorun değil."

Semih ile söyleşimizin bitiminde fotoğraflar için tesislerin önüne çıktık. Çekimin uzaması üzerine biraz rahatsız oldu. Çünkü takım arkadaşları böyle durumlarda birbirine çok takılıyormuş. Bu arada FB TV ile F.Bahçe Dergisi adına görüntü alınmaya başlanınca Semih espriyi patlattı: "Ben Fenerbahçe'nin yayın organlarına konuşmuyorum. Lütfen çekimi durdurun!" Sebebini çok geçmeden anladık. Fenercell reklamında oynamayan Semih, şakayla karışık tepkisini gösteriyordu. Medya sorumlusu Mehmet Çatay da Fenercell reklamının çekildiği dönemde Semih'in başka reklam filmlerinde rol aldığını ona anımsattı.



Güiza, 'Türkiye'ye 3 atacağız' diyor onunla Bernabeu'da görüşeceğiz

A Milli Takım'ın golcü futbolcusu Semih Şentürk, İspanya Milli Takımı'nın Türkiye maçları için kadroya davet edilen takım arkadaşı Daniel Güiza ile sık sık şakalaştığını söyledi.

Güiza'nın İspanya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili oldukça iddialı konuştuğunu belirten genç futbolcu, Güiza'nın geçtiğimiz hafta, "Size en az 2-3 tane gol atarız." dediğini aktardı. Bernabeau Stadı'nda 80 bin kişinin önünde mücadele edeceklerine dikkati çeken Semih Şentürk, sürpriz yapmaya alışık bir ekip olduğunu, İspanya'da da bir sürpriz yapabileceklerini ifade etti.

Güçlü rakipleriyle zorlu 2 maça çıkacaklarını dile getiren Semih, şöyle devam etti: "Hepimiz bunun bilincindeyiz. İspanya'da iyi bir kamp dönemi geçirip, en azından puan almak istiyoruz. Rakibimiz uzun süredir kaybetmiyor ama futbol bu, ne olacağı belli olmaz. Orada gol atıp takım arkadaşlarımla tribünler önünde sevinmek müthiş bir duygu olur." Sözü 80 bin kişilik Bernabeu Stadı'nın atmosferine getiren Semih Şentürk, yarı final oynadığımız 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na dikkat çekiyor: "Ev sahibi İsviçre'yi çok zorlu bir 90 dakika sonra yendik. Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını herkes hafızasında canlandırabilir. Hırvatistan'ı çeyrek finalde saf dışı bırakmayı bildik. Almanya'ya şanssız bir şekilde elendik. Biz bu atmosferlere alışkın bir takımız."

Çevrimdışı By_Sewim

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 758
  • Puan 610
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Güiza, 'Türkiye'ye 3 atacağız' diyor
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2009, 11:43:52 »
kocaeline gol atamaz adam bizm mçada allah bilr atar 3 tane