Gönderen Konu: İşte takımımızın Raul'u  (Okunma sayısı 517 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
İşte takımımızın Raul'u
« : 22 Kasım 2008, 01:05:48 »
İşte takımımızın Raul'u

"Onu ilk seyredişimde, bugün bulunduğu noktaya geleceğini anladım.” Bu sözlerin sahibi yıllarca Fenerbahçemizin altapısında görev yapan, daha sonra Zico’nun yardımcısı olan ancak Aragones’in gelişiyle birlikte görevine son verilen antrenör İrfan Saraloğlu. Bahsettiği futbolcu ise keşfedip, Türk futboluna kazandırdığı Semih Şentürk. Milli golcüyü, 1999 yılında İzmir Çamdibi’nde oynarken, Riva’daki Genç Milli Takım seçmelerinde gören Saraloğlu’nun dikkatini, bu genç ismin fiziği ve kaleye dönük oynaması çeker.

Ve hemen kendisini takibe alır, ailesine ulaşır. Semih’i isteyen başka kulüpler de vardır. Semih, ikinci seçmeye geldiğinde kararını verir ve altyapı sorumlusu Necdet Niş’e durumu aktarır. Semih, o zamanki parayla 7.5 milyar lira karşılığı Fenerbahçe’ye kazandırılır. Altyapı Derneği’nin dergisi Koşan Adam’a yaşadıklarını heyecan içinde anlatan İrfan Saraloğlu, o günlerde gazetelere verdiği demeci anımsatıyor: “Yeni bir yıldız geliyor”. Semih’in kendisini yanıltmadığını vurgulayan genç hoca, şunları söylüyor:

“Bana göre, Semih’in bugünlere geleceği, o günkü gözlemlerimle paralel. Dürüst, iyi bir aile çocuğu. Ve çok sabırlı. Yetenekleri iyi düzeyde. Onu kulübede görünce çok üzülüyordum. Oyuna girdiğinde, hele bir de gol attığında ise yaşadığım sevinci anlatamam. Sevinçten ağladığım maçlar da oldu. Nasıl Real Madrid’in Raul’ü varsa, Semih de Fenerbahçe’nin Raul’ü. Semih, Türkiye’de kalenin yerini en iyi bilen oyuncu. Avrupa ve dünyada böyle oyuncu çok az. Bazı gollerine bakın, kaleye bile bakmaz.”

“Çünkü yerini, topa hangi açıyla vuracağını bilir. Semih asla bir kanat oyuncusu değil. Doğrudan gole gidebilecek yetenekte bir futbolcu.” Saraloğlu’nun Semih’i kendisine benzettiği Raul, küçüklüğünde sıkı bir Atletico Madrid taraftarıyken, Real Madrid altyapısında futbola başlayıp, profesyonel takıma çıkan, kaptanlığa kadar yükselen, Şampiyonlar Ligi’nin en golcü (63) oyuncusu unvanını yakalayan bir isim. Semih de, İzmir’den altyapıya gelip, Fenerbahçe’de aynı yolu izleyen ve başarılı olan bir golcü.

Kaynak: Fanatik