Gönderen Konu: Konyaspor 1-2 FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 467 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Konyaspor 1-2 FENERBAHÇE
« : 19 Aralık 2008, 23:17:03 »
YENİ YIL HEDİYESİ
Fenerbahçemiz, deplasmanda Konyaspor'u mağlup ederek, zirveye bir adım daha yaklaştı.

Konyaspor 1-2 FENERBAHÇE



Fenerbahçemiz Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Konyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti. Takımımıza galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Önder Turacı ve 42. dakikada Deivid de Souza kaydederken; Konyaspor'un tek golü 53. dakikada Veysel'den geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçemiz 16. hafta sonunda puanını 32'ye yükseltti ve zirve yarışını bırakmadı. Konyaspor ise 17 puanda kaldı.

İlk yarıda 2-0'lık üstünlüğü yakalamışken, ikinci yarıda daha defansif ve kontratağa dayalı bir futbol sergiledik. Basit bir hatadan dolayı golü kalemizde görmemize rağmen maçı kazanmasını bildik ve zirveye adım adım daha yaklaştık.

SAKAT VE CEZALI ORDUSU
Fenerbahçemiz sezonun başından bu yana sakat ve cezalı oyuncularımızdan dolayı tam kadro maça başlayamadı. Fenerbahçemizde, sakatlığı süren Kazım, Selçuk ve Semih'in yanısıra Gürhan, Burak ve Tümer, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadılar. Fenerbahçemizin genç yıldızı Kazım, sakatlığı nedeniyle Konyaspor maçında 18 kişilik kadroya dahil edilmezken, teknik direktör Luis Aragones, Deniz Barış'ı kadroya aldı. İspanyol teknik adam, cezalı Lugano ve Edu'nun yerine Önder ve Yasin'e görev verdi.

SON VURUŞLARI DA YAPABİLSEYDİK...
Sarı-lacivertli ekibimiz maça dengeli başladı. İlk 10 dakika içerisinde iki takımda pozisyon üretemezken; Fenerbahçemiz 12. dakikada ilk şutunu Roberto Carlos ile kaleye gönderdi. Uğur Boral'ın 18 yayının gerisinde düşürülmesiyle kazandığımız serbest vuruşu Roberto Carlos kullandı ama şutu barajdan döndü. Bir dakika sonrasında sol kanattan Carlos'un kullandığı uzun taç atışı savunma arkasına sarktı. Alex topa yetişmeye çalıştı ama meşin yuvarlak daha hızlıydı. Top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

ÖNDER VE GOOOOLL!!
Takımımız sık sık gol pozisyonlarına girmeye çalışsa da topu filelerle buluşturamadı. Genelde serbest vuruştan ve kornerlerden yaptığımız ortalarla etkili olmaya çalıştık. Aradığımız golü ise yine bir duran top organizasyonundan bulduk. 34. dakikada Alex'in ceza alanı sol dış bölgesinden kullandığı serbest vuruşu altıpas üzerinde kaleci Oğuzhan uzaklaştırmak istedi. Yumrukladığı top, Önder'e çarptı ve filelerle buluştu. Konyasporlu oyuncular gol kararının ardından hakem Kuddusi Müftüoğlu'na uzun süre itiraz etti. Rakip futbolcular Önder'in golü eliyle attığını iddia etti ama gol kararı verilmişti: 0-1

MATADOR İŞ BAŞINDA
İlk golü bulmamızın rahatlığıyla Konyaspor savunması art arda hata yapmaya başladı. 43. dakikada Güiza savunma arkasına sarktı. Ceza alanı solunda topla buluştu. Altıpas bölgesine çarpraz koşu yapan Deivid'in önüne arapasını attı. Deivid müsait pozisyonda sağ ayağıyla plasesini yaptı ve kaleci Oğuzhan'ın sağından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2

Skorun verdiği rahatlıkla 3. golü de bulabilirdik ama Uğur Boral pozisyonu değerlendiremedi. 45. dakikada Alex'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Uğur Boral'ın sol çaprazdan sert vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

BİR ANLIK REHAVET...
İkinci yarıya oldukça düşük tempoda başlayan takımımız, Konyaspor'un ofansif oyununa karşılık veremedi. Yer yer rehavete kapılan futbolcularımızın basit hatası sonucu golü kalemizde gördük. 53. dakikada Konyaspor'dan Caner'in arapasına hareketlenen Veysel sağ çarprazdan şutunu çekti ve topu filelerimize gönderdi: 1-2

EMRE İLE 57 DAKİKA..
Fenerbahçemizde Emre Belözoğlu ilk yarıda etkili bir oyun sergilerken, ikinci yarıda yer yer oyundan düşmeler yaşadı. İlk yarıda bir pozisyonda sakatlık yaşayan Emre Belözoğlu 57. dakikada Luis Aragones tarafından kenara alındı. Emre'nin yerine ise Deniz Barış oyuna dahil oldu.

Bu değişiklikten bir dakika sonra Uğur Boral kenara alındı ve yerine Gökçek Vederson oyuna girdi. 45. dakikada net bir pozisyondan yararlanamayan Uğur, oyunda 58 dakika kalabildi.

MATADOR GÖREVİNİ YAPTI
Fenerbahçemizin Brezilyalı yıldızı Deivid de Souza, maç içerisinde gerek ofansif gerek defansif anlamda başarılı bir maç çıkardı. 42. dakikada kaydettiği golle takımımızı rahatlatan Deivid, uzaktan şutlarla da kaleyi yokladı. Görevini yerine getiren futbolcumuz 80. dakikada yerini Ali Bilgin'e bıraktı.

VOLKAN NE YAPIYORSUN?
Maç boyunca çok fazla pozisyon vermememize rağmen, kalecimiz Volkan yer yer riskli hareketler yaptı. İlk yarıda savunma arkasına atılan topta yerini terkedip taç çizgisine kadar çıkan Volkan, topu uzaklaştıramadı fakat rakip takım futbolcuları bunu değerlendiremedi ve rahat bir nefes aldık. Maçın 78. dakikasında ise oyunu ağırdan aldığı için hakem Kuddusi Müftüoğlu'ndan sarı kart gördü. Cezalı oyuncularımızdan yana sıkıntılı bir dönem yaşamamıza rağmen, bu kadar Volkan'nın bu kadar basit kart görmemesi gerekirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunu kullanan Alex'in ön direğe ortasında ceza sahasında yaşanan karambolde defans topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
19. dakikada Erdal'ın kullandığı kornerde defanstan seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Da Silva'nın sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
33. dakikada Emre'nin pasıyla topla buluşan Uğur Boral'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Oğuzhan, topu yatarak kontrol etti.
34. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in ceza sahasına ortasında kaleci Oğuzhan'ın yumruklayarak uzaklaştırmak istediği top Önder'e çarparak ağlara gitti. Bu pozisyonda Konyasporlu futbolcular Önder'in elle oynadığı gerekçesiyle hakeme itirazda bulunurken, ilk önce golü vermeyen maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu yardımcısının orta noktaya koşması üzerine kararını değiştirerek golü verdi. 0-1
42. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Guiza'nın yerden pasıyla topla buluşan Deivid, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 0-2
45. dakikada Alex'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Uğur Boral'ın sol çaprazdan sert vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada Fahri'nin ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Veysel'in yerden sert vuruşunda top kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen ağlara gitti. (1-2) Bu pozisyonda ağlara giden topun sol köşedeki yırtıktan dışarıya çıkmasıyla maçta ilginç bir an daha yaşandı.
65. dakikada Ferdi'nin sol kanattan ceza sahasına ortasında Veysel, topu kontrol etmek isterken ayağından açtı. Son anda araya giren Roberto Carlos, topu taca atarak, tehlikenin büyümesini önledi.
Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı.Gökhan Gönül sağ kanatta topla buluştu, penaltı noktasına ortaladı, Alex müsait pozisyonda kafayı vurdu ama top kaleci Oğuzhan'da kaldı.
69. dakikada Deivid'in uzak mesafeden sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
72. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında müsait pozisyonda Alex'in kafa vuruşunda kaleci Oğuzhan, topu çizgi üzerinde kontrol etti.
78. dakikada Caner'in defansın arkasına attığı topla ceza sahasına giren Erhan, kalecinin üzerinden aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Ancak maçın hakemi, ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
86. dakikada Erhan Albayrak'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda kaleci Volkan Demirel, iki hamlede topu kontrol etti.

STAT: Büyükşehir Belediyesi Atatürk
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu , Nihat Mızrak , Asım Yusuf Öz
KONYASPOR: Oğuzhan , Serhat  (Ömer dk. 58 ), Milos , İsmail , Celalettin , Erdal  (Erhan dk. 73), Zafer , Fahri , Da Silva (Ferdi dk. 58 ), Caner , Veysel
YEDEKLER: Jefferson, İlker, Eren, Uğur Yanıkdemir
TEKNİK DİREKTÖR: Giray Bulak
FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan , Önder, Yasin , Roberto Carlos , Deivid  (Ali Bilgin dk. 80), Josico , Emre (Deniz dk. 57 ), Uğur Boral (Vederson dk. 58 ), Alex , Güiza
YEDEKLER: Volkan Babacan, Can, Maldonado, İlhan
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GOLLER: Önder (dk. 34), Deivid (dk. 41) (Fenerbahçe), Veysel (dk. 52) (Konyaspor)
SARI KARTLAR: Serhat, Erhan (Konyaspor), Volkan Demirel, Josico, Yasin (Fenerbahçe)

Kaynak: Fenerbahce.com

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.435
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Konyaspor 1-2 FENERBAHÇE
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2008, 23:17:51 »
Maç Fazlası ile Liderlik Koltuğuna yükselmiş olduk böylece..çıkışımız sürüyor..bu serinin devamı gelecek inşallah

Çevrimdışı Ballack

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 852
  • Puan 1
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Konyaspor 1-2 FENERBAHÇE
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2008, 07:52:50 »
Konya atmış mı 0-2 i hatırlıorum  :eytan