Gönderen Konu: Korkunç bir adam  (Okunma sayısı 363 defa)

Çevrimdışı win

  • Osc Çizik Üye

  • 2. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 6.409
  • Puan 650
  • Cinsiyet: Bay
  • OSC BY WİN
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Korkunç bir adam
« : 20 Ağustos 2008, 18:00:01 »
Korkunç bir adam


"İspanyol yıldızda adeta yok yok... Bilekler yumuşak. Müthiş bir sol ayak. Sürat var, asist var, dripling var, kapalı savunmaları açacak çalımlar var, şut var hatta kafa toplarına bile iyi çıkmak var"

Daha ilk milli maçıydı, 20 metreden kalenin tavanına öyle bir çakıyordu ki Danimarka'ya son nefesini verdiriyordu. Bu adam kim miydi? Geçen yıl 
tüm İDDİALI YORUM programlarında anlattığım Espanyol'un prensi Riera idi elbet. İniesta'nın varlığı nedeniyle İspanya'nın sol kanadını ele geçiremeyen adamdı. Sevilla ile 1-1 berabere kaldıkları UEFA maçını statta seyretmiştim. Kontratağa çıkmışlar, topu sol kenarda alıp, 20 metre sürdükten sonra birden içe dönmüş, Alves'in bel kemiklerine tedavi gerektirecek çalımla ceza alanı önüne geldikten sonra meşin yuvarlağı üstelik sağ ayağıyla köşeye çakmıştı.

Espanyol'un iki taktiği vardır İspanya liginde. İster 4-2-3-1 oynayın, ister 4-4-2 orta sahanın sol kanadını ona emanet edin ve korkmayın. 1.87'lik uzun boyuna rağmen süper bir topa hakimiyet gücü var Riera'nın. Korkunç bir adam. Bilekler yumuşak. Müthiş bir sol ayak. Sürat var, asist var, dripling var, kapalı savunmaları açacak nefis çalımlar var, şut var, hatta kafa toplarına bile çok iyi çıkmak var. Hele deplasman maçlarında müthiş bir koz olur takımı için. 'Peki bu adamın hiç eksiği yok mu' diyorsunuz... Var elbet: Sürekliliği yok. Lige fırtına gibi girer, sonra bir süre susar, şaşırtır sizi Riera.

23 YAŞINDA Fransa'nın Bordeaux takımına gittiğinde, tüm UEFA maçlarında gol atmasına rağmen, ligde gol atamayarak beni şaşırttığı gibi... Ama F.Bahçe böyle bir oyuncuyu düşünüyorsa ya Senna transferini bitirip, tek ön liberolu sağa Colin Kazım veya Burak'lı, sola da Riera'lı bir kadro kuracak; 4-1-3-2 oynayıp, Semih ve Güiza'yı beraber kullanıp, Emre'den vazgeçecek (Türkiye liginde) veya Avrupa maçlarında santrforunun birinden vazgeçip, Emre ve Senna'yı çift ön libero olarak kullanıp tek santrfor arkası Colin Kazım, Alex ve Riera'dan oluşan bir 4-2-3-1 oluşturacak demektir...
El uso de una camisa del fuego en un lado de ti .. E incluso ..
De tierras rurales en la olla .. Ya nervioso yo ..
Una era un medio y soy ..
bits no mis problemas, sé que este caso terminará conmigo ..

[ İspanyolca olduğu için kendi tercümemdir.İzinsiz kullanmayınız..]







wiN ~Her hakkım saklıdır