Gönderen Konu: Manisa 2-2 FB  (Okunma sayısı 507 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Manisa 2-2 FB
« : 14 Şubat 2010, 23:54:08 »
Lideri Isaac değiştirdi: 2-2



Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Manisaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Maçın gollerinini Fenerbahçe'den 13. dakikada Cristian ve 90+6. dakikada Gökhan Ünal atarken, Manisaspor'un golleri 45. ve 90+3. dakikalarda Isaac'ten geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 45'e yükseltmesine rağmen, liderliği Galatasaray'a kaptırdı. Manisaspor ise puanını 20'ye yükseltti. Fenerbahçe'de teknik direktör Daum maça Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Deniz, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Özer, Alex ve Semih ilk 11'i ile başladı.

ALEX VE ÖZER KAÇIRDI!

İlk yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe özellikle sağ kanattan etkili gelmeye başladı. Maçın 5. dakikasında Fenerbahçe kaleyi tam karşıdan gören bir yerden frikik kazandı. Alex'in kullandığı vuruşta top üstten az farkla auta gitti. Maçın 8. dakikasında sağdan gelişen atakta Mehmet Topuz'un ortasında Manisaspor kalecisi İlker hatalı çıktı, ceza alanında sol tarafta olan Alex topu penaltı noktasına doldurdu. Özer uygun durumda topu üstten az farkla auta yolladı. Özellikle Alex, Mehmet Topuz ve Özer'in istekli oyunu ile maça başlayan Fenerbahçe gol için yüklendikçe yüklendi.

CRISTIAN'DAN KLAS GOL!

Karşılaşmanın 13. dakikasında bu sefer soldan gelişen atakta Özer topu ceza alanına çevirdi. Topun üstünden Alex atladı, gerilerden gelen Cristian topa çok düzgün vurdu ve Manisaspor kalecisi İlker'in sağından top ağlarla buluştu. Bu golde Manisaspor kalecisi İlker kıpırdayamadı. Fenerbahçe golü attıktan sonra temposunu biraz düşürdü. Maçın 25. dakikasında Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal ilk oyuncu değişiklik hakkını kullandı ve Kemal'in yerine Mehmet Nas'ı oyuna dahil etti. Mehmet Nas'ın oyuna girmesi ile Manisaspor biraz daha fazla orta alanda top yapmaya başladı.

ISAAC'IN GOLÜ İLK YARININ SONUNDA GELDİ

Maçın 33. dakikasında Mehmet Topuz ceza alanında topu önüne aldı ve sert vurdu ama Manisaspor kalecisi İlker topu sektirirken, son anda defans araya girerek tehlikeyi önledi. Manisaspor ilk yarım saatte oyun kurmakta zorlandı. Fenerbahçe ise golün ardından temposunu düşürürken, daha kontrollü oynamaya başladı. Mücadelenin 42. dakikasında Mehmet Topuz'un şutunu İlker son anda kornere çeldi. Maçın 45. dakikasında ender gelişen Manisaspor atağında Mehmet Nas'ın sağdan ortasında Isaac'in uçarak kafa vuruşunda top kaleci Volkan'ın sağından ağlarla buluştu. Bu golden bir dakika sonra uzun gönderilen topta Fenerbahçe defansının arkasına sarkan Simpson, kaleci Volkan'ın ıskasında topu boş ağlara gönderecek iken son anda Gökhan Gönül araya girerek, topu uzaklaştırdı ve mutlak bir golü önledi. Kalan bölümde başka gl olmayınca, ilk yarı 1-1'lik beraberlikle noktalandı.

SEMİH MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

İkinci yarının ilk önemli pozisyonunda 51. dakikada Güven ceza alanında topu önünde buldu ve vuruşunda kaleci Volkan topu çıkardı. Mücadelenin 57. dakikasında Özer'in soldan ceza alanına çevirdiği topa Santos gelişine vurdu. Kaleci İlker'den seken topa Semih bir daha vurdu, yine İlker topu çıkardı ve Fenerbahçe mutlak bir golü kaçırdı. Bu pozisyonda sakatlanan kaleci İlker yerini 61. dakikada yedek kaleci Bulut'a bıraktı. Ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe maçın 62. dakikasında Emre'nin geliştirdiği atakta Mehmet Topuz ile gole çok yaklaştı. Mehmet'in ceza alanına sağdan girdiği anda yaptığı vuruşu kaleci Bulut'un sağından farklı şekilde auta gitti.

GÜVEN 2 ÖNEMLİ POZİSYONU HARCADI

Mücadelenin 66. dakikasında Fenerbahçe Alex ile gole çok yaklaştı. Brezilyalı oyuncu Emre'nin pasında ceza alanında topla buluştu ve vuruşunda Bulut'tan seken topu defans uzaklaştırdı. Fenerbahçe sağlı sollu Manisaspor kalesine yüklenirken, Manisaspor ise kendi yarı alanında oyunu kabul etti ve sağlam savunma yapmaya çalıştı. Mücadelenin 77. dakikasında Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal son oyuncu değişiklik hakkını da kullandı. Simpson'ın yerine oyuna Yiğit Gökoğlan dahil oldu. Mücadelenin 78. dakikasında Isaac'ın sağdan ortasında arka direkte müsait pozisyonda Güven topa ıska geçti. 2 dakika sonra hızla gelişen Manisaspor atağında Güven ceza alanına girerken vurdu ama top üstten farklı şekilde auta gitti.

ISAAC 90+3'TE, GÖKHAN ÜNAL 90+6'DA VURDU!

Mücadelenin 82. dakikasında Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği oldu ve Mehmet Topuz yerini Gökhan Ünal'a bıraktı. Gökhan'ın girmesi ile ileride daha çok pozisyon bulmak isteyen Fenerbahçe galibiyet golü için Manisaspor kalesine tekrardan yüklenmeye başladı. Mücadelenin 86. dakikasında Emre'nin yerine Fenerbahçe'de Vederson oyuna girdi. Maçın 90. dakikasında Özer'in ceza alanına girmeden yaptığı vuruş kaleci Bulut'un sağından az farkla auta gitti. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu karşılaşmanın sonuna 7 dakika uzatma ekledi. Maçın 90+3. dakikasında Isaac ceza alanında topu aldı yaptığı düzgün vuruşla kaleci Volkan'ın solundan topu ağlara gönderdi. Mücadelenin 90+6. dakikasında Vederson'un soldan yaptığı ortada arka direkte Gökhan Ünal yükseldi ve kaleci Bulut'un solundan top ağlarla buluştu. Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca, karşılaşma 2-2 bitti. Maçın bitiminde ise hakem Mustafa Kamil Abitoğlu Manisaspor'dan Isaac'e kırmızı kart gösterdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada ceza sahası yayının üzerinde kendisinin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
9. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Alex'in sol kanattan yaptığı ortada, Özer'in kafa vuruşu, üstten dışarı gitti.
13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Özer'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortada, Alex'in topun üzerinde atlamasıyla meşin yuvarlakla buluşan Cristian, sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.
21. dakikada Alex'in pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Semih'in kötü vuruşunda top üstten auta çıktı.
33. dakikada Semih'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Mehmet Topuz'un şutunu, kaleci İlker iki hamlede kurtardı.
42. dakikada ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Mehmet Topuz'un kaleye gönderdiği topu kaleci İlker uzanarak kornere çeldi.
45. dakikada Manisaspor'un beraberlik golü geldi. Sol kanattan Mehmet Nas'ın yaptığı ortada, ceza alanında topla buluşan Isaac kafayla topu filelere yolladı: 1-1.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Isaac'in pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Mehmet Güven'in şutunda, kaleci Volkan Demirel topu kurtardı.
51. dakikada Mehmet Güven'in yaklaşık 30 metreden şutunda, top savunma oyuncularına da çarparak ceza alanı çizgisi üzerindeki Güven'in önüne geldi. Güven'in şutunda kaleci Volkan topu uzaklaştırdı.
55. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı içinde topla buluşmak isteyen Emre, kaleci İlker'i geçtikten sonra yere düştü. Fenerbahçeli futbolcuların penaltı itirazında bulunduğu pozisyonda hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, aut kararı verdi.
57. dakikada Özer'in sol kanattan gönderdiği ortada, ceza alanı içinde Semih'in vuruşunda top kaleci İlker'den döndü. Topla tekrar buluşan Semih'in vuruşunu İlker meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Bu pozisyonda sakatlanan kaleci İlker, 3 dakika sonra yerini Bulut'a bıraktı.
66. dakikada sol kanattan Emre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda kaleci Bulut, topu uzaklaştırdı.
71. dakikada sol çapraz pozisyonda topla buluşan Mehmet Topuz'un şutunda kaleci Bulut, meşin yuvarlağa hakim oldu.
78. dakikada sağ kanattan ani gelişen Manisaspor atağında Isaac'in ortasında, Güven topa vuramayınca, Manisaspor bir gol pozisyonundan faydalanamadı.
83. dakikada yaklaşık 25 metreden kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in vuruşunda top az farkla auta çıktı.
89. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Özer'in sert şutunda top yandan dışarı çıktı.
90+3. dakikada Manisaspor'un üstünlük golü geldi. Sol kanattan Güven'in ortasında ceza alanında topla buluşan Isaac'in sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1.
90+7. dakikada Vederson'un sol kanattan yaptığı ortada Gökhan Ünal, Fenerbahçe'nin beraberlik golünü kaydetti: 2-2.

MANİSASPOR: 2 - FENERBAHÇE: 2
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Nihat Mızrak
Manisaspor: İlker (Dk. 60 Bulut), Ferhat, Hüseyin, Burak, Eren, Güven, Yiğit İncedemir, Kemal (Dk. 25 Mehmet Nas), Mehmet Güven, Simpson (Dk. 77 Yiğit Gökoğlan), Isaac
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Deniz, Dos Santos, Mehmet Topuz (Dk. 82 Gökhan Ünal) Cristian, Emre (Dk. 86 Vederson), Özer, Alex, Semih
Goller: Dk. 45 ve 90+3 Isaac (Manisaspor), Dk. 13 Cristian, Dk. 90+7 Gökhan Ünal (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 48 Eren, Dk. 82 Yiğit İncedemir (Manisaspor)
Kırmızı Kart: Isaac (müsabaka bittikten sonra) (Manisaspor)


Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Manisa 2-2 FB
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2010, 23:55:39 »
çok kötü oynamadık. Yalnız defans göbeğinde Deniz Barış bugün hiç güven vermedi. Lugano'un eksikliği hissedilmedi değil. Umarım Lille maçına yetişebilir. Orada daha çok ihtiyacimiz olacak