Gönderen Konu: Mor'inho gelse kurtaramaz onları 3 - 1  (Okunma sayısı 690 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Mor'inho gelse kurtaramaz onları 3 - 1
« : 26 Ekim 2009, 08:43:05 »
Mor'inho gelse kurtaramaz onları



Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada ezeli rakibimizi Alex'in attığı iki gol ve Guiza'nın tek golüyle devirdik.

Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında ki derbi mücadelesinde takımımız evinde Galatasaray'ı ağırladı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada ezeli rakibimizi Alex'in attığı iki gol ve Guiza'nın tek golüyle devirdik. Bu galibiyetle birlikte Şükrü Saraçoğlu'nda 10. sezonda da ezeli rakibimize mağlup olmayarak seriye devam ettik.

Fenerbahçemiz'e galibiyeti getiren golleri 12. ve 53. dakikada ki golü penaltıdan olmak üzere kaptanımız Alex de Souza ve 92. dakikada İspanyol yıldızımız Guiza kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçemiz ligde liderliğini sürdürürken; puanını 27'ye yükseltti ve en yakın rakibi Bursaspor'la puan farkını 5'e yükseltti.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçemiz, Kayserispor deplasmına konuk olacak.

ÖZER KENARA, ALEX SAHAYA


UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadelede, sakatlıklar nedeniyle şans bulan Özer'in yerine sakatlığı geçen kaptan Alex de Souza 11'e girerken, yine Romanya'daki maçta 11'de yer alan Dos Santos, Galatasaray derbisinde yerini Vederson'a bıraktı.

Antrenmanda sakatlanarak yaklaşık 2 haftalık bir süre takımdan uzak kalan Alex, ligde Gaziantepspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Steaua Bükreş maçlarında takımını yalnız bırakırken, Galatasaray derbisinde takımındaki yerini aldı.

Teknik direktörümüz Christoph Daum, orta alanın solunda görev yapan Dos Santos'u derbide yedek bırakırken, bu mevkide Vederson'a forma verdi.

İKİ FORVET DE YEDEK


Fenerbahçemiz'in iki forveti Semih ve Güiza, Galatasaray ile yapılan önemli derbide yedek kaldı.

Daum, sakatlıkları geçen iki futbolcuya da derbide ilk 11'de şans vermezken, Steaua Bükreş maçında forvette görev alıp takımının tek golünü kaydeden Kazım sahaya çıktı.

MOR İNEK BENZETMESİ


Futbolcular soyunma odası tüneline yöneldiğinde, medya tribününün sağ tarafında bulunan taraftar grubumuz üzerinde mor renkli inek resmi bulunan, çoğunluğu su dolu olduğu görülen balonları sahaya doğru attı.

KARİKATÜRLER HERŞEYİ ANLATTI

Fenerbahçeli taraftarlarımız, Türk Telekom kale arkası tribününde maç öncesi hazırladıkları bir organizasyonla açtıkları karikatürlerle rakip taraftarları kızdırdı.

Maça kısa bir süre kala kale arkası üst tribünde hazırlanan düzeneğe açılan 9 karikatürde, ezeli rekabetteki üstünlüğe vurgu yapılarak, doğduğundan itibaren Galatasaraylı olan 9 yaşındaki bir çocuk her yaşında okula gidene kadar ağladığı resmedildi. Karikatürlerin sonunda tahtaya ''FB: 6 GS: 0'' yazısı yazan ve sonunda çıldıran bir öğrenci resmedildi.

Bu tribünün alt bölümünde ise ''Doğduğun günden beri'' yazısı ve Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'deki son 9 maçın skorları yer alan pankartlar yer aldı.

Maraton üst tribünde de boyutta üzerinde ''Herkes haddini bilecek'' yazılı Fenerbahçe bayrağı açıldı.




HAKEMLER 6 DAKİKA GEÇ ÇIKTI


Maç öncesi saha içinde iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik sırasında yardımcı hakem Tarık Ongun tribünlerden atılan yabancı maddeyle başından yaralandığı için karşılaşmanın hakemleri sahaya 6 dakika geç çıktı.
Tarık Ongun'un başına dikiş atıldı.

Karşılaşma, hakemlerin sahaya çıkmasının ardından yapılan seremoniden sonra 12 dakika geç başladı.

12. ADAM HER ZAMANKİ GİBİ MÜKEMMELDİ

Derbi'nin başlamasıyla birlikte sarı-lacivertli taraftarlarımız o müthiş desteğine başladı. Bu önemli karşılaşmada taraftarlarımız takımımıza müthiş tezahürat yaparak görevini fazlasıyla yerine getirdi. Maç başlarken Fenerbahçemiz'de Maraton alt tribünde "No way out" yani "Çıkış yok" kareografisi açıldı.

GOLÜMÜZ SAYILMADI!

Karşılaşmanın 5. dakikasında kaptanımız Alex kazandığımız serbest vuruşu rakip kalenin sağ kanadından kullandı. Ceza sahasına gelen topa kimse dokunamadı ve top son çizgi üzerinden auta çıakrken topu Vederson içeri çevirdi. Direk dibine düşen bu topu Lugano tamamlayarak filelere gönderdi ancak orta hakem Bünyamin Gezer, yardımcısının uyarısıyla bu topu dışarıdan geldi gerekçesiyle gol olarak değerlendirmedi.

KAZIM DÜZGÜN VURAMADI

Maçın 7. dakikasında Kazım, Bilica'nın uzun topunda bir anda ceza sahasına gelen topu yakalamak için koşu yaptı. Kazım topu ceza sahası içinde yakaladı ve sol ayağıyla gelişine şutunu çekti ama top kale direğinin çok üzerinden auta çıktı.

GOLÜN ADI ALEX DE SOUZA

Karşılaşmanın 12. dakikasında Vederson sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Ceza sahasına gelen topun üzerinden Roberto Carlos atladı ve top Alex'in önünde kaldı. Usta oyuncumuz Alex önüne gelen bu topa sağ ayağıyla sadece dokunarak ilk golümüzü kaydetti. 1-0




GOLDEN SONRA ORTA SAHADA PRES

Alex'in kaydettği golden sonra oyun orta sahada sıkıştı. Takımımız rakibini orta sahada yaptığı presle durdurdu ve rakibimizin kendi yarı alanımızda topla oynamasına izin vermedik.

ÇOK KRİTİK BİR KARAR!

Mücadelenin 34. dakikasında Cristian Baroni sağ kulvara uzun bir top gönderdi. Havadan gelen bu topa Kazım ve Servet birlikte koştular. Kazım bir anda topu kaparak ceza sahasına yöneldi. Ancak bu pozisyonda Servet kendini yere bıraktı ve hakem Bünyamin Gezer'in faul düdüğü geldi. Pozisyonun ardından futbolcumuz Kazım'ın itirazları sonuçsuz kaldı.

LUGANO BU SEFER DE DİREĞE TAKILDI!

İlk yarının 43. dakikasında Leo Franco geri pasında topu ayağında tutarken Kazım baskı yaptı. Franco baskıdan dolayı topa gelişine vurdu. Kısa düşen topu Alex ceza sahası dışında topu göğüsüyle yakaladı. Alex topu göğüsünde yumaşatarak önüne indirir indirmez sol ayağıyla gelişine vurdu ama kalesine dönen Franco parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. Koner hemen paslaşarak kullandık. Vederson bu paslaşma sonucunda sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Altı pas içinde bu topa yükselen Lugano kafayı vurdu ve önce yere sonra direğe çarparak dışarı çıktı. Şansız bir dakika yaşadık. Bu dakikadan sonra ilk yarıda önemli bir pozisyon üretemedik ve ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapadık.

İKİNCİ YARIYA DA HIZLI BAŞLADIK

Mehmet Topuz ikinci yarının 46. dakikasında Servet'ten topu söktü aldı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Mehmet topu penaltı noktasındaki Kazım'ın önüne bıraktı. Kazım gelişine şutunu çekti ancak top direğin çok üzerinden auta çıktı.

HEM PENALTI YAPTIRDI, HEM DE GOLÜ ATTI

Maçın 51. dakikasında kaptanımız Alex ceza sahası yayında topu rakip futbolculardan kaptı. Alex aldığı topla ceza alanı içine girdi. Leo Franco ile kaptanımız karşı karşıya kaldı. Rakip kaleciyi çalımlayarak geçmek isterken kaptanımız Franco'nun darbesi sonucunda yerde kaldı. Hakem Bünyamin Gezer penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Alex topu yerden sağ köşeye vurdu ve kaleciyi terse yatırarak topu ağlarla buluşturdu. 2-0



BİR ANLIK HATA!


56. dakikada kornerden gelen topta bir anlık hata yapınca top Volkan'dan sekti ve dönen topu uzaklaştıramadık. Bu golle skor 2-1 oldu.

VEDERSON'DAN FÜZE

Mücadelenin 59. dakikasında Vederson sol kulvara yakın bir bölgeden sol ayağıyla çok sert vurdu. Brezilyalı oyuncumuz Vederson'un bu şutunu kaleci güçlükle kontrol edebildi.

DAUM'DAN İLK DEĞİŞİKLİK

Tenik direktörümüz Daum oyuncu değişiklğine gitti. Maça forvet görevinde başlayan ve yaptığı mücadeleyle alkış toplayan Kazım oyundan 72. dakikada oyundan çıkarken; yerini İspanyol golcümüz Daniel Güiza'ya bıraktı.

ALEX OYUNDA ÇIKTI, KAPTAN EMRE OLDU

Karşılaşmanın 76. dakikasında Daum ikinci oyuncu değişiklğine gitti. Maçtaki iki golümüzü atan kaptanımız Alex de Souza'yı oyundan alan Daum oyuna bir başka Brezilyalı yıldızımız Dos Santos'u soktu. Alex'in çıkmasından sonra ise kaptanlık bandını Emre Belözoğlu taktı.



GUİZA İNANILMAZ BİR GOLÜ KAÇIRDI!


Maçın 79. dakikasında sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Gönül, ceza sahasının sağından içeri doğru ortasını yaptı. Güiza kale önünde uygun durumda kafayı vurdu ancak müsait durumda topu direğin yanından auta çıktı.

3 YAPMADAN BIRAKIRMIYIZ?

Mücadelenin 92. dakikasında Guiza'nın attığı golle skoru 3-1 yaptık. Mehmet Topuz ceza sahasında topla buluştu. Sağ tarafta sıfır noktasındaydı. Kale sahasında bekleyen Güiza'ya pasını çıkardı, İspanyol oyuncu topa şık bir şekilde dokundu ve Fenerbahçemiz skoru 3-1'e getirdi. 3-1

Karşılaşmada başka gol bulamadık ve Şükrü Saraçoğlun'daki Galatasaray derbisinde yenilmemezlik serisini 10 sezona çıkarttık.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

12. dakika Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Kazım'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Vederson'un ortasında, ön direkte Roberto Carlos'un üzerinden atladığı top Servet ve kaleci Franco'yu geçerek, altı pastaki Alex'e geldi. Brezilyalı futbolcu bekletmeden topa dokunarak, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0

MAÇTAN NOTLAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada sağ kanatta ısrarla topu takip eden Mehmet, Servet'in önündeki topu alarak sağdan ceza alanına girdi. Bu futbolcunun pasında ceza alanı içinde Kazım'ın şutunda, top üstten auta çıktı.
53. dakikada penaltı atışını kullanan Alex, topu filelere göndererek, kendisinin ve takımının 2. golünü attı: 2-0
90+2. dakikada sağdan Mehmet'in ortasında ön direkte topa topuğuyla dokunan Güiza, meşin yuvarlağı filelere göndererek, maçın skorunu belirledi: 3-1

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Mor'inho gelse kurtaramaz onları 3 - 1
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2009, 08:46:01 »
Kadıkoyde 10 yıllık gelenek bozulmadı. Stad kapasitesi 55 bin olduktan sonra başladı sanırım bu seri. Bu kadar motive olmuş bir seyirci önünde deplasmanda galip gelmek artık zor olacak. Fenerbahçe maçın başından sonuna kadar oyunun hakimiydi ve hak ettiği bir galibiyet aldı kesinlikle.