Gönderen Konu: SEMİH ATTI, F.BAHÇE YATTI: 0-1  (Okunma sayısı 508 defa)

Çevrimdışı FabregaS

  • Osc Yönetici
  • 2. SINIF UYE
  • ******
  • İleti: 8.108
  • Puan 2519
  • Cinsiyet: Bay
  • PES 10 VS FİFA 10
    • Profili Görüntüle
SEMİH ATTI, F.BAHÇE YATTI: 0-1
« : 30 Ekim 2008, 14:58:47 »

Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu maçında Fenerbahçe, Ankaragücü'nü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 5. dakikasında Semih Şentürk'ten geldi. Maç boyunca pek de güzel bir futbol sergilemeyen sarı-lacivertliler, bu galibiyetle kupaya iyi bir başlangıç yaptı.

Öte yandan Fenerbahçe'de karşılaşmanın 71. dakikasında Kazım Kazım yardımcı hakeme itirazından dolayı 'direkt kırmızı kartla' oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe'nin bulunduğu (D) Grubu'nda günün bir diğer karşılaşmasında ise Bursaspor deplasmanda Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti. Grubun bir diğer takımı Tokatspor ise ilk haftayı 'bay' geçti. Alınan bu sonuçların ardından Bursaspor (D) Grubu'nda 3 puan ve averajla Fenerbahçe'nin önünde lider durumda bulunuyor.

YILDIZLAR TATİLDE!

Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones, Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ile oynadıkları maç öncesinde 18 kişilik maç kadrosuna Lugano, Alex, Guiza, Selçuk, Uğur ve Gökhan gibi yıldızlarını almadı. Aragones, sakatlığı geçen Tümer Metin'i Ankaragücü maçının 18 kişilik maç kadrosuna dahil ederken, Tümer, bu sezon ilk kez maç kadrosunda yer aldı. İspanyol teknik adam ayrıca Bursaspor maçında 18 kişilik kadroda yer almayan Can, Deniz, Burak, İlhan ve Gürhan'ı da Ankaragücü maçının 18 kişilik kadrosuna aldı.

Öte yandan Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta, tribünlerin çok büyük bölümü boş kaldı. Ankaragücü taraftarlarının yönetimi protesto etmek için stada girmemesi, İstanbul'dan gelmesi beklenen Fenerbahçe taraftarlarının da Ankaragüçlü taraftarlarla anlaşarak başkent deplasmanında bulunmamaları nedeniyle, karşılaşma çok az sayıda taraftar önünde oynandı.

SEMİH VARSA GOL DE VAR!

Oldukça temposuz başlayan karşılaşmada iki takım da oyunun ilk dakikalarından birbirini tarttı. Fenerbahçe'ye oranla maça daha baskılı ve istekli başlayan Ankaragücü özellikle Gökhan Emreciksin'in kanatlardan yaptığı etkili bindirmelerle topa daha fazla sahip olan takım görünümünde oldu. Oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek uzun toplarla Semih'i buluşturma çabasında olan Fenerbahçe ise Serkan Kırıntılı'nın koruduğu kaleyi uzaktan attığı şutlarla yoklamaya başladı. Her geçen dakika oyuna biraz daha ağırlığı koymayan başlayan Fenerbahçe, Burak ve Roberto Carlos'un oyuna katılmasıyla orta sahanın kontrolünü eline geçirdi.

VOLKAN BABACAN'DAN KRİTİK HAMLE

İlk 4 dakikalık bölümde Ankaragücü kalesine iki şut bırakan Fenerbahçe, üçüncü denemesinde Semih Şentürk ile başarılı oldu ve tabeladaki skor bir anda 1-0 oldu. Golden sonra risk alarak Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başlayan Ankaragücü, Murat Erdoğan'ın önderliğinde orta sahada çok pas yaparak yavaş yavaş rakip yarı alana yerleşti. Dakikalar 10'u gösterdiğinde evsahibi takım Jaba ile gole çok yaklaştı, Volkan Babacan gole izin vermedi.

JOSICO VE TÜMER KAYIP!

Skor avantajını yakalayan Fenerbahçe, defans-orta saha-forvet arasındaki mesafeyi kısaltarak toplu hücum-toplu savunma anlayışla mücadele etmeye başladı. Bu bölümde kendi sahasından çıkmakta zorlanan Ankaragücü, çok fazla pas hatası yaparak rakibinin ekmeğine bir anlamda yağ sürdü. Temposuz geçen, seyir zevki yerlerde olan karşılaşmanın ilk yarısında göze çarpan performansları ise Fenerbahçe'den Deniz ve Ankaragücü'nden Murat Erdoğan sergiledi. Uzun bir aradan sonra ilk kez forma giyen Tümer Metin ve Josico'nun performansları ise hayal kırıklığından öteye gidemedi...

ARAGONES TAHAMMÜL EDEMEDİ!

Karşılaşmanın ikinci yarısına, Tümer-Vederson ve Josico-Maldonado değişiklikleriyle başlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, oyuna zamanında müdahale ettiğini çıkan oyuncuların ilk yarıdaki performanslarına bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz. İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf ise Ankaragücü oldu. Atak organizasyonlarını özellikle sol kanattan geliştiren evsahibi takım, ikinci yarının 47. dakikasında Leandro Iglesias ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyonda Fenerbahçe savunması arasındaki anlaşmazlık dikkatlerden kaçmadı.

R.CARLOS VE KAZIM!

İkinci yarının başındaki bireysel performanslara kısaca bir göz atmak gerekirse, Fenerbahçe Roberto Carlos'un kritik bölgelerden çok fazla pas hatasını yaptığı ifade edebiliriz. Carlos'un yanı sıra Burak Yılmaz'ı oyundaki varlığını bir türlü hissettiremesi ve Kazım Kazım'ın sorumluluk almaktan uzak yapısı Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısındaki performansını direkt olarak etkiledi. Ankaragücü'nde ise Cem Can ve Gökhan'ın orta sahada çok çalışması ve hemen hemen ilk hamlelerin hepsinde başarılı olması Ankaragücü'ne dinamizm getirdi.

ALEX OLSAYDI FARKLI OLURDU

Temposuz geçen ikinci yarının ilk yarım saatlik diliminden sonra, Ankaragücü risk almaya başladıkça Fenerbahçe daha fazla geniş alanlar bulmaya başladı. Sahada bir Alex'in olmaması -geniş alanda- mücadele eden Semih Şentürk'ün performansını olumsuz yönde etkilerken, bu bölümde Vederson ve Burak Yılmaz'ın uzaktan attığı -hedefsiz- şutlar Fenerbahçe taraftarını çileden çıkardı.

Karşılaşmanın son bölümlerinden skor avantajını korumak için orta sahada fazla pas yaparak Ankaragücü'ne oyun kurma şansı vermeyen Fenerbahçe, savunmada Yasin ve Edu'nun riskten uzak futbollarıyla hedeflerdiği plana ulaştı. Son anlardaki Ankaragücü baskısı da sonuç vermeyince karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Semih'in düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın bakışları arasında ağlara gitti. 0-1
11. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Murat Erdoğan'ın ortaya çıkardığı topa Jaba'nın ön direkte yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan son anda topu kornere çeldi.
18. dakikada kendi çabalarıyla ceza sahasına giren Burak'ın yerden vuruşunda, top yandan auta gitti.
21. dakikada Murat Duruer'in ortasında topla buluşan Murat Erdoğan'ın vuruşunda, top auta çıktı.
28. dakikada Jaba'nın kullandığı serbest vuruşta, köşeye giden topa kaleci Volkan Babacan sahip oldu.
36. dakikada Deniz'in sağ kanattan yaptığı ortaya, arka direkte Semih'in yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Serkan'da kaldı.
40. dakikada Ankaragücü'nün kazandığı serbest vuruşta, Murat Erdoğan'ın bıraktığı topa Moine'nin yaptığı sert vuruşta, top az farkla auta gitti.
44. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza sahası dışında buluşan Gökhan'ın yerden vuruşunda, kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi.
45+3'te Roberto Carlos'un kullandığı serbest vuruşta yerden gelen topu kaleci Serkan yatarak uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Jaba'nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Leandro, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.
53. dakikada dakikada Murat Durer'in sol kanattan yaptığı ortaya Elyasa'nın yaptığı kafa vuruşunda, top auta gitti.
71. dakikada Fenerbahçe'de Kazım, yardımcı hakem Alper Ulusoy'un uyarısının ardından hakem Hakan Özkan tarafından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
74. dakikada Barbaros'un pasıyla arka direkte topla buluşan Gökhan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
86. dakikada atılan uzun pasla ceza yayı üzerinde topla buluşan Jaba, ceza sahasına girdikten sonra yerden vurdu, kaleci Volkan Babacan topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Hakan Özkan, Alper Ulusoy, Adil Sinem
ANKARAGÜCÜ: Serkan, Elyasa, Dos Santos, Moine  (Tolga dk. 89), Murat Duruer, Gökhan, Barbaros  (Burak Karaduman dk. 84), Cem Can, Murat Erdoğan, Leandro  (Metin Akan dk. 70), Jaba
YEDEKLER: Zafer, Burak Özsaraç, Mert, Anıl
TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman
FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Edu, Yasin, Roberto Carlos, Kazım, Josico  (Maldonado dk. 46), Deniz, Tümer  (Vederson dk. 46), Burak  (Deivid dk. 63), Semih
YEDEKLER: Volkan Demirel, Can, Gürhan, İlhan
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GOL: Semih (dk. 5)
KIRMIZI KART: Kazım (dk. 71)
SARI KARTLAR: Roberto Carlos, Yasin (Fenerbahçe)