Gönderen Konu: Senna geliyor!  (Okunma sayısı 325 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Senna geliyor!
« : 16 Ağustos 2008, 11:26:58 »
Ön libereo transferi için günlerdir çaba sarfeden Fenerbahçe'nin, bu konuda mutlu sona ulaştığı öğrenildi. İspanya milli takımı ve Villarreal'de oynadığı futbolla ses getiren Senna, sarı lacivertli olmak üzere.

Ajansspor.com'dan Alper Aslan'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Fenerbahçe Kulübü Senna transferini tamamladı. Sarı lacivertlilerin en geç pazartesi gününe kadar transferi açıklaması bekleniyor.

Alper Aslan'ın özel haberine göre, Fenerbahçe önce Aragones ardından Guiza ile başlattığı İspanyol harekatında son bombayı da patlattı. Sarı lacivertli ekip Senna ile kesin anlaşmaya vardı.

İddialara göre Fenerbahçeli yetkililer İspanya'da Senna ile imzaları dahi attı ve yıldız futbolcu sağlık kontrolünden de geçirildi.

Senna'nın haftasonunda Türkiye'de olması beklenirken, transferin Fenerbahçe kulübü tarafından da yakında kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

-SENNA KİMDİR?-

Tam İsmi: MARCOS Antonio SENNA da Silva
Doğum Yeri: Sao Paulo
Doğum Tarihi: 17 Temmuz 1976
Milliyet: Brezilya asıllı - İspanyol
Boy: 1.77 m.
Kilo: 68kg
Mevkii: Ortasahanın ortası ve savunmanın önü, ön libero

1997 yılında Brezilya'da başladığı futbol kariyerine Rio Branco, America SP, Corinthians, Juventude ve Sao Caetano gibi takımlarını sığdıran Marcos Senna 2002 - 03 sezonunun başında İspanyol takımı Villareal'in dikkatini çekti ve La Liga ekibi Brezilyalı oyuncuyu transfer etti.

La Liga'nın yeni ekiplerinden biri olmasına rağmen etkili sonuçlar alarak dikkatleri üzerine çeken Villareal'in orta sahadaki dinamosu olan Senna, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve savaşçı oyun kimliği ile sarı mavililerin emniyet subabı oldu.

Takımının 2005-06 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği yarı final başarısında da büyük pay sahibi olan Senna, 2006 yılının başında İspanyol vatandaşlığına geçti ve İspanya Milli Takımı'nın 2006 Dünya Kupası ve Euro 2008 kadrolarında da yer aldı.

Özellikle Boğalar'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Euro 2008'de gösterdiği performans ve Arsenal'in yıldızı Cesc Fabregas'ı bile yedekte bırakması Senna'nın Avrupa transfer gündeminde önemli bir yer teşkil etmesini sağladı.

2006-07 sezonundan önce Manchester United Senna ile ilgileniyordu ancak ManU Villarealli oyuncunun tarzına yakın bir futbolcu olan Owen Hargreaves'i alınca bu transfer gerçekleşmedi.

27 Nisan 2008'de Real Betis'e orta yuvarlaktan kaydettiği golü "hayatımın en iyi golü" olarak tanımlayan Senna, Villareal formasıyla çıktığı 150 karşılaşmada 11 kez fileleri sarsarken 2000 yılında Vasco de Gama'yı finalde 0-0 sonuçlanan mücadelenin ardından penaltılarla 4-3 mağlup ederek Dünya Kulüpler şampiyonası şampiyonu olan Corinthians takımının da formasını giyiyordu.