Gönderen Konu: "Yüzde 100 şampiyonuz!"  (Okunma sayısı 457 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
"Yüzde 100 şampiyonuz!"
« : 04 Eylül 2008, 11:16:17 »
İşte Mehmet Demircan'ın gerçekleştirdiği röportaj;

* Bu sene Süper Lig’de kim şampiyon olacak?
- Yüzde 100 Fenerbahçe... Ya şampiyon olacağız, ya şampiyon olacağız. Çünkü geçtiğimiz sezon şampiyonluğu çok ilginç bir şekilde kaybetmiştik. Kendimizi taraftarımıza affettirmek zorundayız. Bu senenin affı yok. Şampiyon olmadığımız taktirde, bizim için çok sıkıntılı bir dönem başlar.

* Peki, Şampiyonlar Ligi’ndeki şansınız nedir?
- Fenerbahçe artık Avrupa’ya damgasını vurmuş bir takım. Sadece Avrupa değil, tüm Dünya tanıyor. Çünkü Fenerbahçe oynadığı oyunla, kazandığı maçlarla, yaptığı transferlerle büyük bir kulüp hüviyetini kazandı. Kimlerle eşleştiğimiz önemli değil. Rakiplerimiz kim olursa olsun, biz geçen seneki performansımızdan bir adım üste çıkmalıyız. Bu da, yarı final. Biz takımımıza güveniyoruz ve herkesten destek bekliyoruz.

* Geçen sene sanki daha mutluydun. Bu sene biraz durgunsun. Neden?
- Yeni transferler yapıldı, aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Daha da önemlisi, yeni bir hoca geldi. Buna ayak uydurmak hiç de kolay değil. Belki bunun adaptasyon sürecini yaşıyorum. Ancak emin olun ki; ben Türkiye’de çok mutluyum. İstanbul’u çok seviyorum.. Ve kariyerimi burada noktalamak istiyorum.

* Aurelio’nun gitmesine üzüldün mü?
- Futbolda duygusallığa yer yok. Hayat devam ediyor. O çok iyi bir futbolcuydu, ama Fenerbahçe de çok büyük bir kulüp. Aurelio hiç kimsenin etkisi altında kalmadan bu kararı vermiştir. Buna herkes saygı duymalı. Biz de mücadelemize devam etmeliyiz.

* Fenerbahçe’de en çok hangi futbolcuyla aran iyi?
- Benim kimseyle sorunum yok. Hepsiyle iyiyim. Çünkü onlara her konuda yardımcı olduğuma inanıyorum. Tecrübelerimden faydalanmalarını istiyorum. Ama çok sevdiğim isimler arasında Can var mesela. Vatandaşım Alex ve Lugano ile de iyi vakit geçiriyoruz.

* Türk Futbolu’na katkınız ne oldu sizce?
- Ben, Real Madrid’den sonra doğru yere geldiğime inanıyorum. Herkes biliyor; İtalya ve İngiltere’den de teklifler vardı. Ama ben Türkiye’yi tercih ettim. Türk Futbolu’na, Fenerbahçe’ye tecrübelerimden bir şeyler katmak istedim. Şimdi bakıyorum da, Kewell geldi Türkiye’ye. Baros, Galatasaray ile anlaştı. Güiza gibi Avrupa Şampiyonu olan bir oyuncu Fenerbahçe’ye transfer oldu. Kaliteli yabancılar, ligimize renk katacak. Zaten Türk Futbolu’nda gözle görülür bir çıkış var. Avrupa Şampiyonası’nı büyük bir heyecanla izledik. Herkese teşekkürler.

* Süper Lig’de en çok hangi oyuncuyu beğeniyorsun?
- Tartışmasız Mehmet Topuz... Çok yetenekli, çok güçlü, kendi takımına o kadar çok şey katıyor ki, beni büyülüyor.

* Belki de Fenerbahçe’ye gelir!
- Keşke...