Gönderen Konu: Devamı var 1-1  (Okunma sayısı 559 defa)

Çevrimdışı win

  • Osc Çizik Üye

  • 2. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 6.409
  • Puan 650
  • Cinsiyet: Bay
  • OSC BY WİN
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Devamı var 1-1
« : 30 Temmuz 2008, 12:28:50 »
Devamı var 1-1
Herkesin merakla beklediği Trabzonspor, ilk hazırlık maçında Osnabrück´le karşılaştı. Beraberlik golü Gökhan Ünal´dan geldi
30.7.2008




STAT: Mussriede
VFLOSNABRÜCK: Tino, Anderson, Darlington, Thomas, Andrees, Paul, Christian (Dk.46), Lars, Henning, Nico, Uwe, Konstantin
TRABZONSPOR: Onur, Tayfun, Song, Giray, Egemen (Dk.46), Cale, İsmail (Dk.72), Selçuk, Adnan (Dk.75), Hüseyin, Ceyhun (Dk.46), Serkan, Yattara, Barış (Dk.62), Umut
GOL: Thomas (Dk.35)(Osnabruck), Gökhan Ünal (Dk.58) (Trabzon)
SARI KART: Song (Trabzon), Paul, Konstantin (Osnabrück)
HAKEMLER: Bibiana Steinhaus, Lars Heitman, Harm Osmers

Sevinçliyim... Çünkü tüm spor kamuoyunun merakla beklediği Trabzonspor’u ilk görenlerdenim... Skorun kimseyi tatmin etmeyeceği ve sonucu öğrenenlerin dudak bükeceği kesin... Açıkçası izleseler de fikirleri çok fazla değişmezdi. Ancak sakın yanlış anlamayın, kara bir tablo çizmiyoruz, kötümser davranmıyoruz. Beklentiler zaten böyleydi. Dile kolay ilk 11’de beş yeni isim vardı, üçü savunmada biri de ön liberodaydı. Dolayısıyla da en çok bu alan aksadı. İlk yarıda rakip oynadı, Trabzonspor baktı. Garip bir şaşkınlık içindeydik ki, önce bir topları direkten döndü, ardından da 35’te top Bordo-Mavili takımın ağlarındaydı: 1-0. Savunma uyumsuzluğuna örnek bir göstergeydi.

Saha dışı da hareketliydi
İkinci yarıda ise Trabzonspor oyuna biraz asıldı, denge değişti. Yattara’nın son çizgiden şık ortasına Gökhan’ın 58. dakikadaki vuruşu Trabzonspor’un ilk hazırlık maçının skoruydu: 1-1. İnanın bunun dışında saha içinde akılda kalan çok şey yoktu. Saha dışı daha renkliydi. Kulübeler arasındaki atışmalar, sahanın güzel ama futbola biraz uzak hakemine yapılan itirazlar yağmurlu havada gecenin neşesi oldu. Oyuncuların neler yaptığını aynı sayfadaki tabloda zaten değineceğimiz için göremediklerinizden bahsedelim...
Bir defa takım yepyeni ve diri... Song’undan en genç ve deneyimsizine kadar istekli. Bunlar iyiye işaretler. Teknik direktör Ersun Yanal’ın karakterini, öğrencilerine gösterdiğine dair deliller. Zaten 23 transferli bir takımı ilk maçında çözmek, ‘bu iş tamam’ ya da ‘olmamış’ demek fazla ukalalığı da aşar, birileri insana ‘müneccim misin?’ diye sorar...

Akıllıca bir iş
Bir tek şey var ki, Ersun hoca bol hazırlık maçı planlayarak akıllıca bir iş yapmış. Bu takımın, özellikle de ilk yarıda sahaya sürdüğü ideale yakın 11’inin bol bol birlikte oynamaya, aynı lisanı öğrenmeye ihtiyacı var. En sağlıklı yorum için biraz daha beklemek, beklerken de pozitif düşünmek lazım.

FANATİK ALMANYA'DA
SERHAT DEMİRTAŞ
EROL DEMİRKOL




Maçtan notlar...


Ersun Yanal iyimser
Trabzonspor Teknik Dirketörü Ersun Yanal, 1-1 sona eren Osnabrück maçının ardından umut dolu açıklamalar yaptı. Başarılı çalıştırıcı henüz yolun başında olduklarını belirterek, “Zor bir 90 dakikaydı. Çok yeni bir takımız. Hazırlık maçları yaptıkça, futbolcular oyun sistemi içerisinde birbirlerini daha iyi tanıyacak. Yine de ilk maç olmasına rağmen, sergilediğimiz futbol umut verici” ifadesini kullandı.

‘Henüz yeni bir takımız’
Bordo-Mavililer’in, Galatasaray’dan kadrosuna kattığı Rigobert Song mücadelenin ardından, “Henüz yeni bir takımız ve daha ilk maçımız. Birbirimize uyum sağlamak için zamana ihtiyacımız var. Sert oynadığım yönündeki söylemlere gelince, sertlik futbolda var. Bu olacaktır” dedi. Beraberlik golünü atan Gökhan Ünal ise “İleride daha iyi olacağız”
diye konuştu.

Yattara sürprizi
Dün yapılan sabah idmanında Barış Memiş’le girdiği ikili mücadelede sakatlanan Gineli futbolcunun, Osnabrück maçında forma giymesi herkesi şaşırttı

Bayan Hakeme saygı
Trabzonspor’un, Alman ikinci lig ekibi Osnabrück’la oynadığı hazırlık maçını bayan hakem Bibiana Steinhaus yönetti. Ancak hakem her iki tarafı da kızdıracak kararlar vermesine rağmen, futbolcular bayan olduğu için hakemin çaldığı faul düdüklerine fazla itiraz etmedi.

Bu kez yağmur varBordo-Mavililer, Almanya’ya ayak bastığında uzun süredir ülkeyi hakimiyeti altına alan yağmur artık durmuş ve hava sıcaklığı da artmaya başlamıştı. Ancak dün her şey bir anda değişti. Karadeniz temsilcisinin ilk hazırlık maçında sıcaklık normal değerlerdeydi ancak sağnak yağmur vardı.

Gurbetçiler akın etti
Karadeniz ekibinin ilk hazırlık karşılaşmasını yaklaşık bin 500 civarında futbolsever izledi... Ve Bordo-Mavililer’e havanın kötü olmasına rağmen maç boyunca destek verdi. Fatih Tekke forması giymiş ufak bir seyircinin ısınan futbolcuların yanına gitmesi ise herkesi güldürdü.

Şoför yolu kaybettiTrabzonspor’un, Osnabrück’la yapacağı karşılaşma için kafileyi stada götüren otobüsün şoförü yolu kaybedince, ortalık bir anda karıştı. Merakla Trabzonspor’u bekleyen futbolseverler, takım gelmeyince kısa süreli bir merak yaşadı. Ancak şoför doğru yolu bulunca sorun da çözülmüş oldu.

DİKKAT ÇEKENLER

Onur Recep Kıvrak
Çok fazla topla buluşmamasına rağmen ürkek görüntüsüyle dikkat çekiyor. Zaten eski savunmayı da tanımıyordu ama yeni sezona yeni bir dörtlüyle girmesi en büyük şanssızlığı.

Tayfun CoraGeçen sezona oranla daha pozitif bir futbolu seçtiği ya da hocasının onu böyle yönlendirdiği görüldü. Sık sık hücuma katıldı, önünde oynayan Serkan’dan daha iyi top kullandı.

Rigobert SongBüyük şef, savunmanın en çok topla oynayan, inisiyatif alan ismiydi. Rakibe biraz fazla takıldı, gereksiz polemikler yaşadı. Ancak Ersun Yanal’ın saha içindeki en büyük yardımcısı olacağı kesin.

Giray KaçarFazla bir fikir sahibi olamadık. Eğer geçen seneden tanımıyor olsaydık ve neler yapabildiğini bilmeseydik daha acımasızca eleştirebilirdik. Ama ‘uyum’ mazeretini kullandı.

Hrvoje CaleTaç atarken bile ileriyi düşünen bir oyuncu. Tekniği yüksek ve sorumluluk almayı seviyor. Trabzonspor’a gelecekte çok yararı dokunabilecek bir   kalitesi var.

Serkan BalcıTopla çok buluşsa da akılda kalacak işler yapmıyor. Mücadele gücü yüksek olmasına rağmen bu kanattaki rekabette, favori olarak gösterilse de formasını kaptırabilir.

Hüseyin ÇimşirKaptan yine tüm iyi niyetiyle elinden geleni yapıyor. Savunmaya geliyor, hücuma çıkıyor. Ancak zaman zaman Ersun hocanın yedek bıraktığı isimler arasına girebilir.

Selçuk İnanOrta alanda toparlayıcı bir görüntü içindeydi. Hem atak kesiyor, hem top kapıyor hem de kaptığını kullanıyor. İlk 11’in birkaç bankosundan birisi Egemen olacaktır.

İbrahima Yattara O, apayrı bir oyuncu. Sabahki sakatlığından sonra kaç hafta oynamaz acaba diye düşündürürken gece sahne aldı. Çok topla oynadı, asisti yaptı. Fizik gücünü tüm maça yayarsa ligin yine yıldızı olur.

Umut BulutYine pozisyonlara girdi ama atamadı. İki tane karşı karşıya gol kaçırdı. Ancak artık rakibin arkasına saklanmıyor, önde top bekliyor. Bu bile iyiye işaret.

Gökhan Ünal Gol pozisyonu dışında yok gibiydi. Bunda değişen hücum kurgusunun da etkisi var tabi ki. Kayseri’de yıllardır birlikte oynadığı isimlerin yerine yenilerinin özelliklerine alışması gerekiyor.

El uso de una camisa del fuego en un lado de ti .. E incluso ..
De tierras rurales en la olla .. Ya nervioso yo ..
Una era un medio y soy ..
bits no mis problemas, sé que este caso terminará conmigo ..

[ İspanyolca olduğu için kendi tercümemdir.İzinsiz kullanmayınız..]







wiN ~Her hakkım saklıdır

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Devamı var 1-1
« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2008, 12:29:15 »
Saol kardeş ;)

Çevrimdışı win

  • Osc Çizik Üye

  • 2. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 6.409
  • Puan 650
  • Cinsiyet: Bay
  • OSC BY WİN
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Devamı var 1-1
« Yanıtla #2 : 30 Temmuz 2008, 12:35:51 »
bişey değil ..  ;)
El uso de una camisa del fuego en un lado de ti .. E incluso ..
De tierras rurales en la olla .. Ya nervioso yo ..
Una era un medio y soy ..
bits no mis problemas, sé que este caso terminará conmigo ..

[ İspanyolca olduğu için kendi tercümemdir.İzinsiz kullanmayınız..]







wiN ~Her hakkım saklıdır