Gönderen Konu: Dikkat! Yeni bir yıldız doğuyor!  (Okunma sayısı 505 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Dikkat! Yeni bir yıldız doğuyor!
« : 12 Temmuz 2008, 16:42:20 »
 Dikkat! Yeni bir yıldız doğuyor!

--------------------------------------------------------------------------------

Ronaldinho, Kaka Leite, Robinho ve Alexandre Pato derken şimdi de tüm gözler tek bir Sambacı'ya kilitlendi. Thiago Neves... Brezilya futbol fabrikasının dünya futboluna sunduğu son ürün... Bonservis değerinin ortalama 16 milyon avro olduğu tahmnin ediliyor. Kulübü Fluminense'nin Libertadores Kupası'nda finale kadar gelmesinde büyük bir pay sahibi olan Neves, neredeyse Avrupa'nın bütün dev kulüplerini peşinden sürüklüyor.
ROMA'NIN İŞTAHI KABARDI
Son iki sezondur gösterdiği olağanüstü performans ile Inter, Real Madrid, Milan, Manchester United ve Arsenal'in yakın takibe aldığı genç yıldıza şimdi de Roma talip oldu. Geçen sezon Brezilya'nın en iyi oyuncusu seçilen Thiago Neves için 15 milyon avro'yu gözden çıkaran başkent temsilcisi, bu transferi en kısa sürede sonuçlandırmak için girişimlere başladı. Devam etmekte olan Brezilya Ligi'nde son sırada yer alan Fluminense'nin, uygun bir teklif gelmesi halinde yıldız futbolcuyu satma sinyalleri vermesi Roma'nın iştahını daha da kabarttı. Oyuncunun menajeriyle önümüzdeki hafta içerisinde bir araya gelecek olan Roma transfer komitesi üyelerinin Neves'i de ikna ederek bu transfere resmilik kazandırması bekleniyor.
[linkleri sadece üye olanlar görebilmektedir. ]
[linkleri sadece üye olanlar görebilmektedir. ]
ROMA'NIN TEK ENGELİ MILAN
Ancak Roma'nın önündeki tek engel, bir başka İtalyan takımı Milan'ın da bu oyuncuya ciddi şekilde talip olması. Milan başkanı Adriano Galliani'nin ısrarla kadroya katılmasını istediği yıldız oyuncu için Milan'ın da 15 milyon avro civarında bir rakam önereceği iddia ediliyor. Milan'ın Thiago Neves transferindeki en büyük avantaj ise Kaka Leite ve Alexandre Pato! Kaka Leite'nin hayranı olduğunu her fırsatta dile getiren Neves, aynı zamanda Alexandre Pato'nun da çok yakın arkadaşı. Oluşan bu etkenler transfer tekliflerinin aynı rakamda buluşması durumunda Neves'in tercihinin AC Milan olacağını gösteriyor.
BEŞİKTAŞ VE BURSASPOR
Thiago Neves'in adı bir dönem Turkcell Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor ile de anılmıştı. Medyada yer alan haberlere göre Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in uzun bir süre Thiago Neves'i takip ettikleri ancak transfer rakamının yüksek olmasından dolayı bu transferden vazgeçtikleri iddia edilmişti. Bonservisinin 2 milyon avro olduğu 2006 yılında Parana'dan Fluminense'ye transfer olan Thiago Neves 2 yılda değerini tam 8'e katladı! Oyuncunun yükselen performansı nedeniyle 2010'a kadar sözleşmesini uzatan Fluminense şimdiden tedbirini aldı bile.
NEVES = NEDVED
Gole dönük bir orta saha oyuncusu olan 23 yaşındaki Thiago Neves, takımında 10 numaralı formayı giyiyor. Oyun tarzı İtalya'nın Juventus takımında forma giyen Çek Pavel Nedved'e benzetildiği için "Nedved" lakabı ile anılan Neves, isabetli paslarının yanı sıra uzaktan attığı gollerle tanınıyor. Thiago Neves'in Fluminense forması altında 60 maçta 20 golü bulunuyor. Nesli tükenen ve izlenmeye doyumu olmayan maestrolardan biri olan Thiago Neves'in enfes bir sol ayağı var, sağ ayağı da hiç fena değil. Fiziği, dengesi, koordinasyonu, tekniği muazzam. 22 yaşındaki ve 1.84 boyundaki Thiago Neves geçen sezon attığı 14 gol ile Brezilya'nın en saygın futbol yayını olan Placar dergisinin en değerli oyuncu ödülü olan Bola De Ouro'ya da aldı.

YOK BÖYLE BİR İHRACAT!
Latin Amerika'nın ve Brezilya'nın en önemli ihraç ürünü kahve diye bilinir ancak buna bir de futbolcuları eklemek gerekiyor. Çünkü, zor durumdaki kulüpler gözlerini kırpmadan yıldızlarını Avrupa'ya satıyor. İngiliz Soccer Investor araştırma şirketinin hazırladığı rapora göre, Brezilya'nın en büyük 20 kulübün borçlarının gelirlerinin toplamı 600 milyon dolar olurken, borçların miktarı ise 400 milyon dolara ulaşıyor. Futbol karşılaşmaları izleyen taraftarların sayısı 8.000 ile 13.000 arasında değişirken, futbolla yeni tanışan Amerika Birleşik Devletleri'nde futbol maçlarına giden seyirci sayısı ortalama 14.000 düzeyinde bulunuyor. Brezilya Futbol Federasyonu'nun verilerine göre geçen yıl 657 kişi yurtdışı takımlarına transfer olurken, yıldız oyuncuların takımlardan gitmesi, futbol izleyicilerinin stadyumlardan uzaklaşmasına neden oluyor.
AVRUPA MI? GÜNEY AMERİKA MI?
Avrupa'da bünyesinde en çok Brezilyalı futbolcu bulunduran ülkerin başında ise Portekiz geliyor. Kadrosunda 7 sambacı bulunan Portekiz Sporting Lizbon'u, 6'şar Brezilyalı ile F.Bahçe, CSKA Moskova, Milan, Porto, Shakhtar Donetsk ve Roma takip ediyor. Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde 149 Güney Amerikalı lisanslı oyuncu forma giydiğini belirtmekte fayda var. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Arjantinlilerin sayısı da 32. Fenerbahçe'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden olan rakibi Inter bünyesinde en çok Arjantinli barındıran takım. 7 Arjantinli futbolcu; Zanetti, Crespo, Burdisso, Cambiasso, Samuel, Solari ve Cruz.
OYUNCU SATIŞLARI...
2005 yılında Brezilya'da oyuncu satışı kulüplere yüzde 30'luk bir gelir getirirken, bu oran Arjantin takımlarında yüzde 50, Uruguay takımlarında yüzde 53 olarak açıklandı. Buna karşın Güney Amerika kulüplerinin seyirci hasılatları ise takımların gelirlerine sadece yüzde 7'lik bir katkı sağladı. Brezilya, 2005 yılında toplam 804 genç yeteneğini satarak bu alanda en çok futbolcu ihraç eden ülke oldu. Bu oyuncuların satışının ülkeye kazandırdığı rakam yaklaşık 100 milyon dolar (76 milyon euro) civarında. Brezilyalı oyuncu Robinho, Santos Kulübü'nde yıldızlar topluluğu Real Madrid'e 30 milyon dolara (22 milyon 800 bin euro) transfer olarak, ülkenin en pahalı ihraç futbolcusu ünvanını da ele geçirdi. Robinho ve buna benzer birçok yüksek rakamlı transfere rağmen Brezilya kulüpleri 2005 yılını yaklaşık 84 milyon dolarlık (64 milyon euro) bir zararla kapadı.
YILDA 1086 FUTBOLCU!
2005 yılında toplam 804 futbolcuyu yurtdışına ihraç eden Brezilya'da 2007 yılında bu rakan 1086'ya yükseldi. Brezilya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ilk defa 2007 yılında yurtdışına giden futbolcu sayısının 1000'in üzerine çıktığı belirtildi. Ülkede endüstri haline gelen futbol pazarında 2007 yılında 17 milyar Avro'dan fazla paranın döndüğü kaydedilirken, futbolun Brezilya'daki Gayri Safhi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) katkısının yüzde 4.8 olduğu ifade edildi.
14 BİN FUTBOL TAKIMI
Yapılan istatistiklere göre 14 bin futbol takımı bulunan Brezilya'da 30 milyon kişi futbol oynuyor. Bu arada Brezilyalı futbolcular Letonya'dan Angola'ya, Çin'den Kuveyt'e kadar dünyanın 89 farklı ülkesinde forma giyiyor. Ortak dil kullanmalarından dolayı en fazla Brezilyalı futbolcu Portekiz'de bulunurken, Avrupa Şampiyonlar Ligi takımları arasında milletlerine göre futbolcuların ayrılmasında da Brezilyalılar dikkat çekiyor. Türkiye'de de 30'dan fazla Brezilyalı futbolcu forma giyiyor.
KAPIDAKİ TEHLİKE
O Globo Gazetesi, son yıllarda artan futbolcu ihracatının Güney Amerika futboluna büyük zarar verdiğini de belirterek taraftarların artık maçlardan uzaklaştığını ve stadyumlara gitmediğini, yıldız futbolcuları izlemek için ise televizyonları başında Avrupa liglerini izlediklerini ifade etti. Son 10 yılda Brezilya'da stadyumlardaki seyirci ortalaması 12 bin kişi olarak tespit edilirken, Arjantin'de bu rakam 10 bin 600, Şili'de 4 bin 800 olarak kaydedildi. Avrupa genelinde ise stadyum başına 20 bin seyirci düşüyor.
Bazı uzmanlar ise, Brezilya gibi yoksul ve sosyal olarak birçok sorunları olan bir ülkenin hiçbir zaman Avrupalı zengin kulüplerin verdiği transfer ücretleriyle yarışamayacağını ve futbolcuların "kaçmasının" normal olduğunu savunuyor. Ancak, Brezilya'nın gayrisafi milli hasılasının Ronaldinho ve Robinho gibi ünlü futbolcuların oynadığı İspanya'nın yüzde 90'ı kadar olduğunu da unutmamak gerekir. Brezilya'nın eski özelleştirme 'çarlarından' biri olan ve özel sektöre geçtikten sonra futbol yatırımları konusunda danışmanlık yapan Elena Landau, son noktayı şu sözleriyle koyuyor: "Futbol iflas etti. Eğer Brezilya'daki iflas değilse, yıldız oyuncularını ihraç etmezdi."
__________________
Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Dikkat! Yeni bir yıldız doğuyor!
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2008, 16:56:22 »
Zaten Kaka , Ronaldinho büyük klüplerden önce hep bizim lig takımlarımıza öneriliyor ve beğenmiyoruz.
Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs