Gönderen Konu: Klasik otomobiller yarıştı  (Okunma sayısı 480 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Klasik otomobiller yarıştı
« : 20 Mayıs 2008, 11:42:48 »
Klasik otomobiller yarıştı
Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen,11. Batı Anadolu Rallisi, Kapadokya'da gerçekleştirildi. Ralliye 1934 ile 1979 model arası 36 klasik otomobil katıldı.

1990 yılında İstanbul'da az sayıda klasik otomobil meraklısının biraraya gelerek kurduğu ve bugün üye sayısının 500'ü aştığı Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen, Batı Anadolu Rallisi'nin 2. ayağı Kapadokya'da gerçekleştirildi. Ralli'ye 1934-1979 arası yıllarda üretilmiş, fabrika çıkış standartlarına uygun olan araçlar, üretim yıllarına göre belirli kategorilerle katıldı. Ralli'ye katılan otomobiller arasında İngiliz plakalı 1934 model Bentley, üretildiği yıllardaki teknik özelliklerini halen koruyan , restorasyon geçirmemiş, orjinal olarak günümüze kadar gelmiş olan Mercedes, Volvo, Ford, Jaguar, Porche, Chevrolet ve Austin Healey gibi araçlar vardı. Türkiye'nin sanat ve iş dünyasından başarılı isimlerin de katıldığı yarışta, klasik otomobil tutkunları Ürgüp-Ortahisar-Mazı-Uçhisar ve Avanos güzergahında yarıştı.

Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Demir Kısakürek, döneminde belirli özelliklere sahip olan ve artık trafikte görülmeyen klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak ve tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraşı gösterebilen ve bu nedenle fikir alışverişinde bulunmak isteyen insanların bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla bir kulüp kurduklarını söyledi.

Kısakürek, üye sayısının son yıllar da hızla arttığı belirterek, etkinliklerinin yurt içinde ve yurtdışında süreceğini bildirdi. Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak aktivitelerde düzenlediklerini kaydeden Kısakürek, "Üyelerimiz ister milyarlık bir Anadol, ister milyon dolarlık bir araç, isterse hiç araba sahibi olmasalar bile; biraraya geldiklerinde ortak konuları herhangi bir klasik otomobilin en iyi şekilde nasıl korunup, ilk günkü performansına en yakın bir şekilde çalıştırılabileceğidir" dedi.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...