Gönderen Konu: Tolga orta sahaya!  (Okunma sayısı 487 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Tolga orta sahaya!
« : 23 Haziran 2008, 12:32:33 »
Sakat ve cezalı oyuncuların durumu nedeniyle Almanya ile çarşamba günü yapılacak yarı final maçı öncesi büyük sıkıntı yaşayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in, şakayla karışık söylediği söz bir anda gündeme damgasını vurdu.
5’i sakat, 4’ü de cezalı olmak üzere 9 oyuncudan faydalanamayan Terim’in elinde, biri kaleci olmak üzere toplam üç yedek kaldı. La Gazetta Dello Sport’a konuşan Terim, “UEFA’ya aciliyet durumunda üçüncü kaleciyi orta alanda oynatıp, oynatamayacağımı sordum. Şaka olsun diye sordum, ama kısmen gerçeklik payı da var. Tolga’nın ayaklarına hakimiyeti kötü! Ama sahaya çıkaracak bir ilk 11 bulacağım” dedi.
Ay-yıldızlı ekipte, cezalılar Volkan, Tuncay, Arda ve Emre Aşık’ın yanı sıra, sakat Servet ile kadrodan çıkarılan Nihat ve Emre Güngör forma giyemeyecek. Sakatlıkları süren Emre Belözoğlu ve Tümer’in durumu ise belirsizliğini koruyor.
Fatih Terim’in sözleri ardından futbol camiasında bir anda, “Kaleci Tolga orta sahada oynar mı, oynamaz mı?” tartışması ortaya çıktı. Avrupa Şampiyonası statüsünde net ifadelerle yer almayan bu durumu, UEFA’ya sorduk. Milliyet’e konuşan UEFA yetkilisi, kalecilerin, maç listesine kaleci olarak yazılmaması durumunda başka bir pozisyonda oynayabileceklerini açıkladı.
FIFA kokartlı eski hakem, Milliyet yazarı Metin Tokat da, kalecilerin başka bölgede görev yapabileceğini söyledi.

Tokat: Aksi hüküm yok
Tokat, “Futbol oyun kurallarının 3. maddesi oyuncu sayısı ile ilgilidir. Bu madde oyun, biri kaleci olmak üzere her biri 11 oyuncudan oluşan 2 takım arasında oynanır der. Her ne kadar Avrupa Şampiyonası öncesi UEFA’ya bildirilen 23 kişiden 3 tanesi kaleci olarak belirtilmiş olsa da müsabaka listesinde yedek kaleci olarak yazılan bir oyuncu hakeme haber vermek şartıyla oyuncu olarak oynayabilir. Futbol oyun kuralları kitabında bunun aksi bir hüküm yoktur. Fatih Terim’in basın toplantısında söylemiş olduğu espiri de olsa gerekli görürse Almanya ile oynayacağımız yarı final maçında Tolga’yı oyuncu olarak oynatmasında kurallar gereği yasaklayıcı bir hüküm yoktur” açıklamasını yaptı.

Yeni oyuncu katılamıyorUEFA Sözcüsü William Gaillard, turnuvanın ilk maçından sonra takımlara yeni oyuncuların dahil edilemeyeceğini açıkladı. Gaillard, kadrosundaki sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle gündeme gelen Türkiye’nin talebine ilişkin, kadroya sonradan oyuncu çağrılamayacağını, bunun UEFA kurallarına aykırı olduğunu söyledi. Gaillard, “Bir takımın maçtan önce 8 oyuncusu kalmışsa, acil bir toplantı yaparız. Fakat bize bununla ilgili bir talep gelmedi” ifadesini kullandı.

 


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net