Gönderen Konu: DEVLER KENDİNDEN EMİN  (Okunma sayısı 650 defa)

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
DEVLER KENDİNDEN EMİN
« : 24 Temmuz 2008, 20:18:45 »
 Milliler Şampiyonada elemelerinden çıkacaklarına inanıyor.
17.07.2008      


2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda mücadele edecek (A) Milli Takım’da Sinan Güler, eleme grubunu rahat bir şekilde birinci ya da ikinci bitirebileceklerini düşündüğünü söyledi.

"12 Dev Adam"ın Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yaptığı antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Sinan Güler, Fransa, Belçika ve Ukrayna ile (C) Grubu’nda yer aldıklarını hatırlatarak, "Grupta en önemli rakibimiz Fransa olacak. Ama bence onları bile yenebiliriz. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde tamamlayıp büyük bir güvenle o maçlara başladığımızda, grubu rahat bir şekilde birinci veya ikinci bitireceğimizi düşünüyorum. Diğer rakiplerimiz de iyi ama dediğim gibi Fransa ile biz birincilik için yarışırız" diye konuştu.

Eleme gurubu maçları öncesinde hazırlıklar için yeterli zamanlarının olduğunu ifade eden Sinan Güler, "Avrupa Şampiyonası elemeleri başlamadan önce önümüzde 1,5 aylık bir süre var. Bu bence forma girmemiz için yeterli bir zaman. Dün ilk antrenmanımızda da görüldü ki, kimse yazı boş geçirmemiş. Eminim ki, bu 1,5 aylık dönemde yapacağımız çalışmalarla eleme maçlarına hazır bir şekilde gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Sinan Güler, ABD’nin davetlisi olarak çin’de, ABD ile yapacakları hazırlık maçıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Her basketbolcunun özellikle de bizim yaşlarımızdaki insanların pek ulaşamayacağı bir istek olsa gerek. Dünyanın en iyi atletlerine karşı basketbol oynamak herkesin ulaşabileceği bir şey değil. özellikle ABD tarafından da davet edilmek Türk basketbolunun nerede olduğunun bir göstergesidir. Orada hem ABD hem de Litvanya ile önemli maçlar yapacağız. En yüksek mertebede oynayacağımız bu iki maç neler yapmamız gerektiğini ortaya çıkaracaktır. Bence zevkli iki karşılaşma olacak."

BORA: "GRUPTAN çIKMAYI BAŞARACAK GüçTEYİZ"

Milli takımın genç oyuncularından Bora Hun Paçun da hazırlıklara iyi başladıklarını dile getirerek, "Genç bir kadroyuz. Hedefimiz gruptan çıkmak, bunu başaracak güçteyiz" dedi.

ABD ile hazırlık maçı yapacak olmanın önemli olduğunu vurgulayan Bora, "ABD ile oynamak çok güzel bir olay. Kaldı ki onlar bizi davet etti. Takımda tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç oyuncular da var. Orada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeliyiz. Bence çok değerli ve önemli bir karşılaşma. İnşallah kazanan taraf da biz oluruz" diye konuştu.

Bora Hun Paçun, (A) Milli Takım’ın bulunduğu grubu şöyle değerlendirdi:

"Fransa, Avrupa’da söz sahibi olan bir takım. Belçika da iyi takım. Ukrayna’nın da gerek NBA, gerekse de Avrupa’da oynayan iyi oyuncuları var. İlk maçımızı evimizde oynayacak olmamızın bizim için avantaj olduğunu düşünüyorum. Gruptan çıkmak istiyorsak evimizdeki tüm maçları kazanıp deplasmanda da en azından 2 galibiyet almamız lazım."

CENK: "FRANSA İLE BİRİNCİLİK İçİN çEKİŞİRİZ"

Milli basketbolcu Cenk Akyol ise eleme grubunda Fransa ile birincilik için çekişeceklerini ifade etti. Hazırlıkların yoğun ve tempolu bir şekilde başladığını belirten Cenk, şunları kaydetti:

"10 gün burada çalıştıktan sonra ABD ile maç yapmak için çin’e gideceğiz. ABD maçının güzel geçeceğiniz düşünüyorum. Gerçi onlar daha hazır olacaklar ama biz de çıkıp en iyi mücadeleyi vereceğiz. Fransa ile grup birinciliği için çekişiriz. Ukrayna ve Belçika da iyi takımlar. Deplasmanda oynayacağımız Fransa ve Ukrayna maçları gerçekten zor geçecek. Dediğim gibi en iyi şekilde hazırlanıp eleme maçlarında elimizden geleni yapacağız."