Gönderen Konu: Fener'den sezon değerlendirmesi!  (Okunma sayısı 483 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Fener'den sezon değerlendirmesi!
« : 07 Haziran 2008, 08:32:24 »
Fener'den sezon değerlendirmesi!

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi (TBBL) 2007-08 sezonu play-off final serisinin son maçında, ezeli rakibi Galatasaray'ı 74-62 yenerek toplamda 6, üst üste 3. kez şampiyon olan Fenerbahçe'de teknik kadro ve oyuncular, şampiyonluğu ve sezonu değerlendirdi.

Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Opel Türkiye Kupası'nı da kazanarak, bayan basketbolda Türkiye'deki tüm kupaları kazanma başarısı gösteren Fenerbahçe bayan Basketbol Takımı FB TV'de canlı yayına katıldı. Teknik kadro ve oyunculardan ilk olarak söz alan Antrenör Zafer Kalaycıoğlu, kendilerine büyük destek veren Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, "Başkanımız Aziz Yıldırım'ın döneminde yapılan çok önemli yatırımlarla Fenerbahçe'de bayan basketbol ayağa kalktı. Şampiyonluk sadece çalışmakla olmuyor. Bunun için savaşmak da gerekiyor. Biz de savaştık ve kazandık" diye konuştu.

Federasyon kararı gereğince Galatasaray ile normal sezonda oynadıkları 2 maçı da kazanmalarına rağmen seriye 1-0 önde başlamadıklarının altını çizen Kalaycıoğlu, "Ligde normal sezonda oynadığımız 2 maçta da Galatasaray'a üstünlük sağladık. Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı yendik ve final serisinde 3 maç kazandık. Sezon boyunca Galatasaray ile yaptığımız 8 maçın 6'sını kazandık. Kaybettiğimiz bu 2 maç nedeniyle de neredeyse şampiyonluğu da kaybedecektik. Ligde ve Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eleyerek, doğru yatırımlarla kupaları topladık. 1 senelik bir yatırım yaparak, hemen kupa kazanmak Fenerbahçe varken kolay değil" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın antrenörü olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Kalaycıoğlu, "Bizim takım yıldızlar topluluğu. Bu yıldızlar topluluğunu yönetmek çok zor bir iş. Bu takımı bir arada tutabilmek, sinerji oluşturmak, ekip olmak çok önemli. Biz pozitif enerjiyle dolu insanlar olduğumuz için bu başarıları elde ettik ve etmeye devam edeceğiz. Taraftar topluluğumuz da bu takımın bir parçası. Taraftarlarımıza ve kulübümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin takım kaptanı Nalan Ramazanoğlu ise, "Sezon zor ve sert geçti. Bu da takımı yordu. Lig bu sene daha zordu. Bu sene diğer takımların da yatırım yapması nedeniyle lig daha zordu ve kazanılan başarılar daha anlamlıydı. Bu yıl Türkiye'deki 3 kupayı da aldık. Dilerim, gelecek sezon da diğer takımlar yatırımlar yapar ve lig böyle kaliteli olur. Bu sene ligde yabancı kalitesi de üst düzeydeydi" şeklinde konuştu. Sarı-lacivertli oyuncu Nevriye Yılmaz da, "Sezon uzun, yorucu ve yıpratıcıydı. Ben de ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Bu durum beni çok etkiledi. Aslında tam olarak da iyileşmiş sayılmam. Sezon çok uzun geçti ancak, kazandığımız kupaları gördükçe mutlu oluyoruz" dedi. Şampiyonluğu taraftarlarıyla birlikte kutlamak için serinin son maçını Caferağa'ya bırakmak gibi bir düşünce içinde olmadıklarını söyleyen Nevriye Yılmaz, "Biz final serisinde dördüncü maça çıkarken de şampiyonluğu kazanmak istiyorduk. Orada bir maç öncesi bize atılan yabancı maddeler ve davranışlar nedeniyle, şampiyonluğu dördüncü maçta kazanırsak o salondan çıkamayız diye düşünüyorduk ama, kesinlikle şampiyonluğu Caferağa'ya bırakalım diye bir şey düşünmedik" şeklinde konuştu. Fenerbahçe'nin bir diğer oyuncusu Melike Bakırcıoğlu ise, "İyi bir sezon geçirdik. Çok yorucuydu. Ancak burada 3 kupayı da görünce, tüm yorgunluğumuz geçiyor. Geçen sene de böyleydi. Her sene böyle oluyor" dedi.

Sarı-lacivertli oyuncu Esmeral Tunçluer de, "Ben Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde şartlar aynı değildi. Şimdi daha da ileriye gitmiş. Fenerbahçe, profesyonel her sporcunun bulunmak isteyeceği bir kulüp. Mutlu ve keyifli bir sezon geçirdik. Türkiye'deki tüm hedeflerimize, tüm kupaları ulaştık. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Sarı-lacivertli oyuncu Branzova Erdenay ise, "Fenerbahçe, basketbol oynamak için çok keyifli bir yer. Herkese teşekkür ediyorum" derken, Begüm Dalgalar da, "Bu yıl okulla birlkte basketbol zordu. Başlarda çok zorlandım ama sonra alıştım. Bu sene çok forma şansı bulamadım ama, şans bulduğumda da bunu en iyi şekilde değerlendirdim" dedi.

Fenerbahçe'nin bir diğer oyuncusu Burcu Erbaş ise, Galatasaray ile yapılan final maçına uğur getirsin diye, tüm takımın sol el serçe parmaklarına oje sürerek çıktığını açıkladı.