Gönderen Konu: EURO 2008  (Okunma sayısı 2482 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #12 : 20 Mart 2007, 20:45:18 »
"Lider gidiyoruz, lider döneriz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, teknik heyet olarak çok formda ve istim üstünde olduklarını söyledi.

Terim, Yunanistan maçı öncesinde Polat Rennaissance Otel'de düzenlediği basın toplantısında, takımda yaşanan sakatlıklar ve formsuzluklar olabileceğini, ancak bunu dile getirecek, bu samimiyetsizlik içinde olacak bir teknik ekip olmadıklarını söyledi.

Terim, ''Teknik heyet olarak çok formdayız. Ekip olarak kale gibi ayaktayız. Oyuncularımız da o kaleyi koruyacak bir nefer olacaktır'' dedi.

''ADALET, EMRE'YE CEZA VERMEMEKTİR''

Ceza alıp almayacağı bugün kesinleşecek olan Emre'ye de destek çıkan Terim, ''Emre değil, Emre'ye ırkçılık yapılıyor'' ifadesini kulandı.

Fatih Terim, Emre'nin, Türk Milli Takımı için önemli bir oyuncu olduğunu dile getirerek, ''Bana göre de Avrupa'nın en önemli oyuncularından biridir. Bugün dünya üzerinde ırkçılığın olmadığı tek ülke Türkiye'dir. Biz ırkçılığın yabancı sözcük olarak kelimesini bile zor kullanıyoruz. Kimse bize böyle isnatta bulunmaz. Ayrıca, yabancı oyuncuları bile bazen abartılı bir şekilde severiz.

Böyle bir ülkenin evladına ırkçılık yakıştırılamaz. Emre, ırkçılık yapmadı, Emre'ye ırkçılık yapılıyor. Geldiği ülke, temsil ettiği ülke Türkiye ve burada ırkçılık diye en ufak bir şey yok.

Açıklanacak ceza, Emre'ye tesir edebilir. Bunun tedavisi olabilir, adalet Emre'ye bu konuda ceza vermemektir. Gerekli mektupları yazdık, bu konuda biz de hassasız.''

''SAKATLIKLARDA İSTİKRAR VAR''

Terim, milli takımdaki sakatlıkların eksikliklerini hissedeceklerini, ancak bu maçlarda yeni cevherlerin çıkacağını kaydetti.

Eksiklerin yerine görev alacak futbolcuların, sorumluluğu hissederek oynayacaklarını belirten Fatih Terim, ''En son sürpriz Arda oldu, kimsenin aklında değildi. İnşallah kısa sürede sahaya döner.

Diğer takımlarda böyle şey yok, Yunanistan aynı oyuncularla oynuyor, tecrübeli oyuncular var, ancak bildiğimiz defans yapan bir takım değiller, iyi bir takımla karşılaşacağız. 11 oyuncusu dışarda oynuyor, İlk 11'deki oyunculardan 9'u Avrupa'da oynuyor. Herhangi bir sakatları yok gibi gözüküyor. Bizde, oyundaki istikrarsızlıktan ziyade sakatlıklardaki istikrar var. Niye acaba bu kadar sakatlık oluyor?

Sağlamlar ve kalan sağlarla birlikte bu andan sonra bu konuyu kapatıp, tamamen taktiksel, psikolojik ve puan açısından olaya odaklanmakta yarar var'' diye konuştu.
Fatih Terim, Arda'nın yerine oyuncu almayacaklarını da kaydederek, sakatlıkları düşünerek kadroyu 23 artı 3 kişiden oluşturduklarını söyledi.

Takımda, Sabri, Hamit, Gökhan ve Aurelio'nun ceza sınırında olduğunu anlatan Terim, bu isimlerin Yunanistan maçında kart görmeleri halinde Norveç maçında oynayamayacağını, bunu da göz önünde bulundurduklarını vurguladı.

''TAKTİĞE VE PSİKOLOJİYE ÖNEM VERİYORUZ''

Fatih Terim, iki karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, taktiğe ve psikolojiye önem verdiklerini söyledi.
Milli takım kampında fazla zamanlarının bulunmadığını belirten Terim, şöyle devam etti:

''Birlikte olduğumuz zamanda özellikle psikolojik dengeyi, rakibin ve çevrenin baskılarına direnme adına oyuncularla toplantılar yapıyoruz. Hem kendi durumumuzu, hem rakibi bütün yönleriyle tanıyor, tanıtıyoruz. Futbol oyunu, oyuncuların bireysel özelliklerinin rastgele kombinasyonu değildir, futbol oyunu zaman ve hareket prensiplerine göredir.

Bunun sonucu da taktiktir. Taktik ve strateji olayına çok önem veriyoruz. Çalışmalarımızın büyük bir bölümünü buna ayırıyoruz. Orada başımıza gelmesi muhtemel olayları değerlendiriyoruz.''

''LİDER GİDİYORUZ, İNŞALLAH LİDER DÖNERİZ''

Milli takım olarak zor bir durumdan geçtiklerini anlatan Fatih Terim, ''Kolay bir durumdan geçmiyoruz, dış sahalarda oynuyoruz, oyuncularımız ceza alıyor. Lider olarak Yunanistan'a gidiyoruz, inşallah lider olarak döneceğiz'' dedi.
Norveç karşılaşmasından sonra 5. maçı bitirmiş olacaklarını söyleyen Terim, şöyle devam etti:

''Bu karşılaşmalardan sonra daha 7 maç olacak. Kazansak da kaybetsek de en iyi şekilde sonuna kadar götürmek istiyoruz. Skorlara göre kredilerimiz azalacak veya artacak. Her saniyesinin çok ciddiyetle, ince hesaplarla, büyük özveriyle geçmesi gereken bir gruptayız.''

''GÜVENİMİZ ARTTI''

Milli takım olarak İsviçre maçından sonra adeta gömüldüklerini kaydeden Terim, rövanşta ise direkten döndüklerini anlattı.
Tenkit edilmenin gerekliliğine dikkat çeken Terim, şöyle konuştu:

''Tenkit edilen insanlar fark ediliyor demektir. Evinizin önündeki palmiyeyi kesersiniz, niye çünkü manzaranızı kapatıyordur. Fark edilmenin bir zararı yoktur. Hepimiz kendi ülkemize hizmet etmeye gidiyoruz. Kazanmanın ve kaybetmenin doğal olduğunu söylüyoruz, ama kaybettiğimizde bunu unutuyoruz.

Bizim oyuncularımızı en iyi şekilde hazırlayacak bizler olduğu gibi basındır da, ama öyle inanıyorum ki bu birliktelikten hiç hoş olmayacak bir şey ortaya çıkmayacak, neticeler böyle bir şeye imkan tanımayacak. Onlara olan güvenimiz arttı. Antrenmanda neşeleri, istekleri son safhada. Bu hepimizin milli takımı ise herkes de ona göre davranacak. Kazandığımızda hepimizin, kaybettiğimizde bizim milli takımız olmamalı.''

''KALECİLERİMİZ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ''

''Kaleciler bizim çocuklarımız'' diyen Terim, bir ''Güveniyoruz'' denilen kişiye, öbür gün ''Güvenmiyoruz'' denilemeyeceğini vurguladı.

Terim, şunları kaydetti:

''Herkesin sıkıntıları olabilir, ama hayat devam ediyor. Biz insanları kazanmak isteriz. Bizim kafamızda net olmayan bir şey yok. İstifham yok. Volkan oynayacak. Ona bir şey olursa diğer kalecilerimiz var. Bu konuda belirsizlik, kararsızlık yok. Volkan, hata yapacaktır, hata yapmaktan da korkmasın.''
Yunanistan ve Norveç'in farklı özellikleri olan takımlar olduğunu da belirten Terim, iki maça değişik kadrolarla çıkabileceklerini söyledi.

''(OĞLUMU RAHATSIZ ETMEYİN) DİYEN BABALAR VAR''

Terim, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmayan Halil ve Yıldıray'ın iyi niyetlerinden bir şüphelerinin bulunmadığını belirtti.

Bu oyuncuların, ''Hazır değilim, iğne olmadan idmana çıkamıyorum'' dediklerini kaydeden Fatih Terim, ''Oyuncu ifade olarak bunu kullanıyorsa kabul etmek gerekir. Bizim insanlığımız ve hayat görüşümüz, oyuncuyu iğne ile oynatmaz'' ifadesini kullandı.

Terim, yurt dışında forma giyen bazı oyuncuları kadroya almadıklarında eleştirildiklerini da hatırlatarak, ''Ancak, bize mektup yazıp, (Oğlumu rahatsız etmeyin) diyen babalar bile var'' dedi.

Terim, Sivassporlu Mehmet Yıldız'a şans tanıyabileceğini de kaydederken, ''Formda ve yetenekli oyuncuları da çağırdık. Gerektiği zaman o formayı vereceğiz. Yapacağımız 7-8 antrenmanda onu tanıyacağız, o da bizi tanıyacak'' şeklinde konuştu.

Kazım Colin Richarts için Ümit Milli Takım teknik adamlarının olumlu rapor verdiğini anlatan Fatih Terim, ''Arkadaşlarımız izlemişler, inşallah ümit milli takımdaki performanslarından memnun olurlarsa, biz de bu tarafa almaktan memnuniyet duyarız'' ifadesini kullandı.

''PROFESYONELLİĞİN İÇİNDE KALMALIYIZ''

İsviçre ve Gürcistan maçında yaşananların hatırlatılması üzerine Fatih Terim, oyuncuların da insan olduğunu dile getirerek, ''Öyle bir noktaya gelmeliyiz ki, profesyonelliğin içinde kalmalıyız'' dedi.

Terim, oyuncuların hırslı olduklarında veya isteksiz göründüklerinde ayrı ayrı eleştirildiklerini belirterek, '' İsviçre maçında acaba biraz fazla mı oldu, diye bir söylem var. Oyuncularda isteksizlikler görünür, o zaman bu takımın ruhu yok, denir. Hırslı olursa fazla oluyor denir. Görüş açısı buysa eleştirmekte çare tükenmiyor. Oyuncular da insandır.

Öyle bir noktaya gelmeliyiz ki profesyonelliğin içinde kalmalıyız. Böyle yazılar devam ederse, normal tepkilerinden de uzaklaşacaklardır, bu tehlikeli bir sınır.

Oyunun dışına çıkmalarını istemeyiz. Özellikle Yunanistan maçında taktiksel ve dengeli olmalı ve bunlardan uzak kalmalıyız. Bu tip hadiselerden, gelebilecek olaylardan uzak bir milli takım hazırlamaya çalışıyoruz. Bu hırsın dozajında kalmasını istiyoruz, herkes böyle görecektir. İtidalli bir Türk milli takımı olacaktır, kimse merak etmesin.''

Milli takım kampında oyunculara ''Türkiye Ligi'nde örnek olmalarını'' hatırlattıklarını belirten Terim, ''İlk defa tek tek, kendi hareketleri, yanlışları ve doğruları gösterilecektir. A'dan Z'sine her şeyiyle hazırız, teknik heyet olarak. Karşı takımın analizi, günahları, sevapları, hakem diyalogları gibi şeyler konusunda uyarıyoruz'' diye konuştu.

Milli takım kaleci antrenörü Eser Özaltındere ise kalecilere sonuna kadar güvendiklerini belirterek, ''Milli takımın yükünü Rüştü ve Volkan çekiyordu. Rüştü'nün sakatlığında Volkan'ın başarılı olacağına inanıyoruz, Orkun'un form durumu iyi.

Hakan da geleceği olan kalecilerimizden biri. Volkan'ın fazla stres altında olmasından dolayı psikolojik sıkıntıları olabilir. Bunun üstesinden geleceğiz. 10 günlük sürede bu konuda çalışacağız'' ifadesini kullandı.

SAKAT OYUNCULARIN DURUMU

Milli takım doktoru Cengiz Dinç ise sakatlıklar konusunda şu açıklamaları yaptı:

''Yıldıray, 4 hafta önce sağ diz iç yan bağından sakatlandı. Tedavisi devam ediyordu. Son 1 haftadır antrenmanlara başladı. Görüşmelerimiz sonucunda doktoru henüz ağrılarının tam geçmediği, ağrılı bir şekilde oynadığını, fizik-kondisyon olarak hazır olmadığını ifade etti.

Halil, 3 haftadır sağ kasık bölgesinde ağrısı var ve iğne yapılarak oynuyor. Schalke 04 kulübünün doktorundan rapor var, milli takım maçları arasında tedavi olacak.
Serhat, 6 hafta önce kasığından sakatlandı. Yeni antrenmanlara başladı.
Caner, kasık bölgesinden ameliyat oldu.
Rüştü, Henüz tam olarak hazır değil.
Aydın, Kasık bölgesindeki sakatlığı nüksetti.
Arda, 4-6 hafta sahalardan uzak kalacak. Adalesinde yırtık var.
Gökhan Zan, Tedavisi devam edecek, özel antrenmanları devam ediyor. Durumu her geçen gün iyiye gidiyor.''
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #13 : 20 Mart 2007, 20:45:35 »
"Final oynayacağız"
Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, (A) Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ile 24 Mart Cumartesi günü oynayacağı maçta problem yaşamayacaklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde (A) Milli Futbol Takımı'nın idmanını izleyen Keçeci, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Gürcistan ile yapılan hazırlık maçında yaşanan gerginlikten sonra Yunanistan maçı ile ilgili herhangi bir tedbir alınıp, alınmadığıyla ilgili bir soru üzerine Keçeci, ''Teknik heyetimiz oyuncuların motivasyonu ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyorlar'' dedi.

Affan Keçeci, Yunanistan maçında sorun olmayacağını belirterek, '' Teknik heyetimiz son derece tecrübeli, işin bilincinde. Hepsi işlerinde en üst noktaya gelmiş insanlar. Teknik heyetimiz en ufak detayına kadar düşünür ve Yunanistan maçında hiçbir problem olmaz'' diye konuştu.

-''İKİ MAÇI DA KAZANACAĞIZ''-

Keçeci, (A) Milli Takım'ın Yunanistan ve Norveç'i yeneceğine inandığını söyledi.

İki maçın da çok önemli olduğunu kaydeden Affan Keçeci, ''Yunanistan ve Norveç'i yenecek güçteyiz. İki maçtan da galibiyetle ayrılacağız'' dedi.

İki önemli maç öncesi sakatlıkların olmasının bir şanssızlık olduğunu belirten Keçeci, sakat oyuncuların yerini dolduracak oyuncuların da çok değerli oyuncular olduğunu ifade etti.

-''AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA FİNAL OYNAYACAĞIZ''-

Affan Keçeci, bu milli takımın Avrupa Şampiyonası'na katılıp, final oynayacağını iddia etti.

Milli takımın hedeflerinin çok büyük olduğunu anlatan Keçeci, ''Hedeflerimiz çok büyük. Kısmet olursa inşallah 2008 Avrupa Şampiyonası'nda bu takım final oynayacak'' şeklinde konuştu.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #14 : 20 Mart 2007, 20:45:49 »
Carew Türkiye'ye karşı

Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü Aage Hareide, 24 Mart’ta Bosna Hersek ve 28 Mart’ta Türkiye ile oynayacakları maçların kadrolarını açıkladı.

Kadroya, bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen golcü John Carew ve kaleci Thomas Myhre de çağrıldı. Aage Hareide, Norveç’te liglerin henüz başlamamış olması nedeniyle Bosna Hersek ve Türkiye maçlarının kötü bir zamana denk geldiğini söyledi.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #15 : 20 Mart 2007, 20:46:11 »
Beckham yine yok
İngiltere Milli Takımı'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde İsrail ve Andora ile yapacağı grup maçlarının aday kadrosu açıklandı. David Beckham yine kadroda kendine yer bulamadı.

İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Steve McClaren, takımının 24 Mart'ta İsrail ve 28 Mart'ta Andora'yla yapacağı maçların aday kadrosunu açıkladı. McLaren, Dünya Kupası'ndan sonra kadroya almadığı eski kaptan David Beckham'a yine şans tanımazken, Dünya Kupası'nın yıldızlarından Bayern Münih'in orta saha oyuncusu Owen Hargreaves ise uzun süren sakatlık döneminin ardından tekrar milli takıma çağırıldı. McClaren, geçtiğimiz ay İspanya'yla oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri hazırlık maçında kadroya aldığı Manchester City'nin orta saha oyuncusu Joey Barton ve Aston Villa'nın sol kanat oyuncusu Gareth Barry'i kadrosuna almadı.

İngiltere'de Liverpool forması giyen Peter Crouch ve Chelsea'de top koşturan Shaun Wright Phillips sakatlıkları nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

Ekim ayında gurup maçında Hırvatistan'a yenilen ve gurupta üçüncü sıraya düşen İngiltere, olası puan kayıplarında 1994 yılında Birleşik Amerika'da düzenlenen Dünya Kupası finallerinden sonra uluslararası bir turnuvaya katılamama tehlikesiyle karşılaşabilir.

Steve McClaren'in kadroya çağırdığı isimler:

"Kaleciler: Paul Robinson (Tottenham), Ben Foster (Manchester United/Watford'da kiralık), Scott Carson (Liverpool/Charlton'da kiralık)

Savunma Oyuncusu: Gary Neville (Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea, kaptan, Jonathan Woodgate (Real Madrid/Middlesbrough'da kiralık), Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea)

Orta Saha Oyuncuları: Phil Neville (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Owen Hargreaves (Bayern Münih/Almanya), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), Scott Parker (Newcastle), Michael Carrick (Manchester United), Kieron Dyer (Newcastle), Stewart Downing (Middlesbrough)

Forvet Oyuncuları: Andrew Johnson (Everton), Wayne Rooney (Man Utd), Jermain Defoe (Tottenham), Darren Bent (Charlton)".
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #16 : 20 Mart 2007, 20:46:30 »
Milli Takıma yeni sponsor
Futbol Federasyonu, Teknosa ile 2 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzaladı.
Milli takımın kamp yaptığı Polat Renaissance Oteli'nde gerçekleştirilen imza törenine, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, milli takım antrenörleri ve futbolcular katıldı.

Affan Keçeci, sponsorluk anlaşmasıyla Teknosa'nın, milli takımlar teknoloji tedarikçisi olduğunu belirterek, ''(A) Milli Takım, şu anda grubunda lider. Teknosa da kendi sektöründe lider. Bu iki liderin buluşmasının, gelecekte federasyona, milli takımlarımıza, Teknosa'ya ve ülkemize sağlayacağı imkanlar bir hayli yüksek olacaktır. Bu sponsorluk ülkemize hayırlı olsun'' dedi.

Mehmet Nane ise Futbol Federasyonu'na teknoloji alanında destek olmayı amaçladıklarını ifade ederek, ''Bu birlikteliğin uzun soluklu olmasını istiyoruz. Umarım Yunanistan ve Norveç maçlarında da milli takıma uğurlu geliriz'' dedi.

Fatih Terim de milli takımlara ve Futbol Federasyonu'na her türlü katkıyı yapanlara teşekkür ederken, ''Teknosa'dan beklediğim, futbolcularımıza da bu ürünlerin yansımasıdır. Beni milli takıma yansıyacak olanlar ilgilendiriyor'' diye espri yaptı.

Bunun üzerine Teknosa Genel Müdürü Nane, Fatih Terim'e ''Dükkan sizin'' dedi ve sembolik olarak bir anahtar verdi.

Konuşmaların ardından Affan Keçeci ve Mehmet Nane, sponsorluk sözleşmesini imzaladı.

Nane, Keçeci ve Terim'e, Sony Vaio diz üstü bilgisayar ve Black Pearl cep telefonu hediye ederken, Keçeci de Nane'ye, üzerinde adının yazılı olduğu milli forma armağan etti. Futbolcuların odalarına da birer ''Ipod'' konulduğu öğrenildi.

Teknosa'nın, 2 yıllık anlaşma çerçevesinde Futbol Federasyonu'na 1 milyon YTL'lik teknoloji altyapısı sağlayacağı bildirildi.

Bu arada, gazetecilere verilen basın bültenlerinde, imza törenine katılacağı belirtilen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, toplantıda yer almadı.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #17 : 20 Mart 2007, 20:46:47 »
"İki maçta 4 puan çok iyi olur"
Sakatlığı nedeniyle (A) Milli Takım aday kadrosundan çıkarılan Galatasaray'ın genç futbolcusu Arda Turan, Yunanistan ve Norveç maçlarında oynayamayacağı için üzgün olduğunu söyledi.

Milli takımın, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanın sonuna doğru koltuk değneğiyle idman sahasına gelen Arda, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sakatlığın her futbolcu için üzücü olduğunu belirten Arda, ''Yunanistan ve Norveç maçlarında insan takım arkadaşlarının yanında olmak ister. Bazen insanların çok istediği şeyler olmuyor. Milli takıma çağrılmak büyük bir onur ve gurur, ama nasip kısmet böyleymiş'' dedi.

Arda, koltuk değneğini doktorların tedbir amaçlı verdiğini kaydederek, ''Yoksa iyiyim. Çok şükür ki ucuz atlattık diye düşünüyorum. Ayağımın birkaç yerinde problem var. Doktorlar hepsinin 6 haftada geçeceğini söylüyor. Sadece biraz ağrı sızı oluyor, onun dışında çok iyiyim. Tedavi olup en kısa zamanda sahalara dönmeye çalışacağım'' diye konuştu.

-''İKİ MAÇTA 4 PUAN İYİDİR''-

Arda Turan, milli takımın Yunanistan ve Norveç maçlarını 4 puanla geçmesinin çok iyi olacağını kaydetti.

Grupta çok önemli iki maç yapacaklarını ifade eden genç futbolcu, şunları söyledi:

''İki maçta 4 puan da çok iyi olur diye düşünüyorum, ama Fatih hocanın başında olduğu bir takım iki maçı da kazanmak için oynayacaktır. İkisini de kazanacağımıza inanıyorum. Takımın o gücü var. İnşallah iki maçı kazanırız ve büyük bir avantaj kazanırız. Takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben yokum, ama dualarım onlarla olacak.''
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #18 : 20 Mart 2007, 20:47:00 »
Millilere Arda morali!
A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 24 Mart Cumartesi günü deplasmanda Yunanistan ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı idmanla sürdürdü.

Galatasaray Kulübü'nün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yapılan ve yaklaşık 1 saat 15 dakika süren antrenmanda futbolcular, koşu, dar alanda pas ve istasyon çalışmasının ardından çift kale maç yaptı.

Kampa dün akşam katılan Tugay, bugün takımla birlikte çalıştı. Turkcell Süper Lig'de maçlarını dün oynayan Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman ile Kayseri Erciyessporlu kaleci Orkun, antrenmanda takımdan ayrı koşu yapmakla yetindi.

Tedavisi devam eden Gökhan Zan ise antrenör Oğuz Çetin yönetiminde çalıştı.

Henüz kampa katılmayan Hakan Şükür, Fatih Tekke ve Emre Belözoğlu, antrenmanda yer almadı. Hakan Şükür'ün, bugün oynanacak Zidane-Ronaldo Dünya Karması maçının ardından, Fatih Tekke ve Emre Belözoğlu'nun ise bu akşam kampa katılması bekleniyor.

A Milli Takım Doktoru Cengiz Dinç, şu anda kadroda bulunan futbolculardan Gökhan Zan'ın dışında sakatlığı bulunan oyuncu olmadığını, bu oyuncunun durumunun da iyiye gittiğini söyledi.

Bu arada, sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkartılan Galatasaraylı Arda Turan da antrenmanın sonuna doğru idman sahasına koltuk değnekleriyle geldi. Milli takım teknik heyeti ve futbolcular, tek tek Arda ile tokalaşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Öte yandan, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci de çalışmayı izledi.

Milliler, bu akşam basına kapalı yapacakları antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #19 : 22 Mart 2007, 20:34:20 »
A Milli Takım Atina'da
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda cumartesi akşamı Yunanistan ile karşılaşacak olan (A) Milli Takım, Atina'ya geldi.

Atina Venizelos Hava Alanı'na saat 16.00'da inen Türk Milli Takımı kafilesi, VIP bölümünün apronundan güvenlik nedeniyle özel bir otobüsle alınarak doğrudan Ledra Marriot Otel'e götürüldü. Hava alanında Türk Milli Takımı'nı karşılamak üzere bekleyen yaklaşık 50 kişilik Türk ve Yunan basın mensubundan oluşan grup, kafileyle karşılaşamadı ve görüntü alamadı.

Milli takım, yönetici teknik adam ve futbolcuları yarın saat 16.00'da Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun vereceği resepsiyona katılacak.

Bu arada, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın saat 12.00'de Ledra Marriot Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

(A) Milli Takım, Yunanistan maçı öncesi son çalışmasını, yarın akşam saat 19.00'da maçın oynanacağı Karaiskaki Stadı'nda yapacak.

tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #20 : 22 Mart 2007, 20:34:41 »
"Anahtar kelimeler yürek ve zeka''
Yunanistan Milli Takımı'nın Alman Teknik Direktörü Otto Rehhagel, başkent Atina'da, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri kapsamında 24 Mart Cumartesi günü oynanacak, Yunanistan-Türkiye karşılaşmasında, Yunanlı futbolcuların yürek ve zekalarını sentezleyerek oyun çıkarmalarını istediğini söyledi.

Rehhagel, bugün yaptığı basın toplantısında, ''Türkiye karşısında başarıya götürecek yol'' hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anahtar kelimelerin ''yürek ve zeka'' olduğunu, Yunanlı oyuncuların ise antrenmanlarda da görüldüğü gibi formda olduklarını kaydeden Rehhagel, ''Yaptığımız iyi başlangıcı devam ettirebilir, arayı açabiliriz. Benim tabirimle 'kontrollü hücum' taktiği ile oynamaya çalışacağız. Yüreğimizle ama önce zekamızla oynamalıyız. Hatalarımızı en aza indirgemeliyiz'' şeklinde konuştu.

Taraftarın, sahada gördüğüne göre tepki verdiğini söyleyen Rehhagel, ''Oyuncular sanatçı gibidirler. Alkış için yaşarlar. Tribünden mesaj bu şekilde gelir'' dedi.

Öte yandan, Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı (EPO) Vasilis Gagacis ise bir Türk gazetesinde yayımlanan haberde, milli oyuncu Yorgo Anatolakis'e atfen verilen ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ve bu biçimde verilmesinin bir yanlışlıktan kaynaklandığının anlaşıldığını belirtti.

Taraftarları maçın oynanacağı Karaiskaki Stadı'na çağıran Gagacis, "Taraftarımızdan, takımımızı aşırılıklara kaçmadan desteklemelerini istiyoruz. Her türlü aşırılığın en başta bizim takımımıza zararı olacaktır. Gerekli tüm önlemleri aldık. Stada aşırılık içeren pankart sokmak isteyen bilsin ki başaramayacak'' ifadesini kullandı.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #21 : 22 Mart 2007, 20:34:54 »
Milliler Atina'ya gitti
2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda cumartesi günü deplasmanda Yunanistan ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, bugün Yunanistan'a gitti.

İstanbul'da son çalışmasını bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştiren Ay yıldızlı takım, saat 14:00'te Atatürk Havalimanı'ndan özel bir uçakla Atina'ya gitti. Havalimanı CIP Salonu'ndan giriş yapan Ay yıldızlı ekibe, Amigo Birol sevgi gösterisinde bulundu. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri de milli takım kafilesiyle birlikte Yunanistan'a gitti.

Atina'da Ledra Marriot Otel'de kalacak A Milli Futbol Takımı, yarın akşam Karaiskaki Stadı'nda bir antrenman yapacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de yarın saat 12:00'de Ledra Marriot Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #22 : 22 Mart 2007, 20:35:14 »
Fatih Tekke de kadrodan çıkartıldı
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 4. maçında, 24 Mart Cumartesi günü deplasmanda Yunanistan ile karşılaşacak A Milli Takımımız, İstanbul'daki son antrenmanını tamamladı.

Son antrenmanda sol arka adalesindeki sakatlığı nükseden Fatih Tekke kamp kadrosundan çıkartıldı.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı YuRY

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
EURO 2008
« Yanıtla #23 : 23 Mart 2007, 19:52:58 »
KARDEŞİM BEN BİR LAT BÖLÜM AÇAYIM ORDAN YAPARIZ BÖYLE OLMAZ OK KİLİT