Gönderen Konu: Rakamlar ve rekorlarla EURO2008 !  (Okunma sayısı 826 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 15.446
  • Puan 9028
  • Cinsiyet: Bay
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Rakamlar ve rekorlarla EURO2008 !
« : 19 Mayıs 2008, 07:52:27 »
EURO 2008 Elemeleri'nde birçok bireysel veri de elemelere damgasını vurdu ve tarihe geçti.EURO2008 Elemeleri sadece kazanan ve kaybeden takımlardan ibaret değildi. Şampiyonaya katılmaya hak kazanan 14 ülke dışında birçok bireysel veri de elemelere damgasını vurdu ve tarihe geçti. Milli Takımımızın tecrübeli golcüsü Hakan Şükür de tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Üç farklı oyuncu bir mücadelede 4 gol kaydetti. Almanya'dan Lukas Podolski 90 dakika içinde San Marino ağlarını 4 kez havalandırdı. Hırvat Mladen Petric aynı başarıyı Andorra karşısında elde etti. Bu kategorideki üçünci isim Hakan Şükür oldu. Tecrübeli oyuncu Moldova maçında rakip kaleye 4 gol attı.

Ayrıca 9 kez de hat-trick yapıldı. Kuzey İrlandalı David Healey İspanya ve Liechtenstein ağlarına üçer gol attı. Gürcü Şota Faroe Adaları, Hırvat Eduardo da Silva İsrail, İrlanda Cumhuriyeti'nden Robbie Keane San Marino, Rus Aleksandr Kerzhakov Andorra, Polonyalı Ebi Smolarek Kazakistan, Yunan Theofanis Gekas Malta ve Norveçli Steffen Iversen Malta karşısında aynı başarıyı yakaladı.

Moldovalı Serghei Stroenco elemelerin en yaşlı oyuncusuydu. Stroenco 40. yaşını 7 ay ve 25 gün geçmişti. 8 Eylül'de Ukrayna'yla karşılaşan Gürcistan'da Levan Kenia ise 16. yaşını 10 ay ve 21 gün geçmişti.

8 Eylül'de Malta maçında rakip ağları havalandıran Hakan Şükür elemelerde gol atan en tecrübeli isim oldu. Kral 36. yaşını 7 gün geçmişti.

17. yaşını 2 ay ve 21 gün geçmişken Slovakya ağlarını havalandıran Galli Gareth Bale elemelerde gol atan en genç isim oldu. Başarılı sol bek o karşılaşmada resmi bir maçta milli formayı giyen en genç Galli olma başarısını da elde etti.

Hakan Şükür ve Çek Jan Koller bu elemeler sırasında kaydettikleri gollerle milli formayla 50 gol barajını geçtiler.

Kuzey İrlandalı David Healey Danimarka ağlarına yolladığı golle Hırvat Davor Suker'e ait 12 gollük bir elemede en fazla gol atma rekorunu da kırdı.

Thierry Henry elemelerde kaydettiği gollerle Michel Platini'ye ait 41 gollük tarihin en golcü Fransızı rekorunu kırdı. Henry elemelerde 43 gole ulaştı.

B Grubu'nda mücadele eden Faroe Adaları'nın elemeler boyunca attığı 4 golü de Rogvi Jakobsen kaydetti.

İzlandalı Eidur Gudjohnsen elemelerde kaydettiği gollerle milli forma altında 19 gole ulaştı ve ülkesinin 59 yıllık rekorunu kırdı.

Hollanda 12 maçta sadece 15 gol atabildi. Portakallar'ın 1.25'lik gol ortalaması elemelerde başarılı olmayı başarabilmiş ülkeler arasında da tarihin en düşük oranı oldu.

Daha önce 50 kez milli formayı giyen Norveç Teknik Direktörü Age Hareide Malta maçında da teknik direktör olarak 50. maçına çıktı.

Elemeleri puan almadan tamamlayan Andorra 39 kart gördü. Sadece 7 kart gören Hırvatistan ise turnuvanın en sakin takımıydı.

Hakemler elemeler boyunca 52 kez kırmızı kartlarına başvurmak durumunda kaldılar.

EURO2008 Finalleri'nin Basel'de yapılacak açılış töreninden tam 238 gün önce turnuvayı garantileyen Almanya şampiyonaya katılmaya hak kazanan ilk ülke oldu. Almanya 12 maçta 35 gol kaydetti. Maç başına neredeyse 3 gol ortalaması tutturan Alman ekibinin bu başarısında deplasmanda elde edilen 13-0'lık San Marino galibiyetinin payı büyüktü.

Faroe Adaları, San Marino ve Andorra elemeleri puan alamadan tamamladılar. Sadece 2 gol atabilen San Marino kalesinde 57 gol gördü.

24 Mart'ta Kazakistan'la karşılaşan Sırbistan bağımsız bir ülke olarak ilk resmi maçına çıktı.

Bulgaristan 25 puanla eleme tarihinde elde ettiği en yüksek puanı yakalamış olmasına rağmen G Grubu'ndan çıkmayı başaramadı.

Romanya 2000'den beri ilk kez büyük bir turnuvaya katılmaya hak kazandı. EURO2000 Elemeleri'nde de takımın başında aynı isim; Victor Piturca vardı.

Bulgaristan Milli Takımı elemeler boyunca en çok hoca değiştiren takım oldu. Bulgarları elemeler boyunca sırasıyla Hristo Stoichkov, Stanimir Stoilov ve Dimitar Penev çalıştırdı.

Bulgaristan'ın aksine Otto Rehhagel Yunanistan Milli Takımı'ndaki yerini sağlamlaştırdı. EURO2004'te Yunanistan'a şampiyonluğu getiren Alman teknik adam Macaristan karşısında takımıyla 75. maçına çıkarak ülke rekoru kırdı. Yunan ekibi grubunu lider tamamladı.