Gönderen Konu: Viking'i devir, işi bitir  (Okunma sayısı 941 defa)

Çevrimdışı El_NiNo

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 10.664
  • Puan 326
    • Profili Görüntüle
Viking'i devir, işi bitir
« : 28 Mart 2007, 13:40:56 »
Viking'i devir, işi bitir
EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda (A) Milli Takımımız 5. maçında bugün Norveç'i cezamız nedeniyle seyircisiz oyananacak maçta Frankfurt Commerzbank Arena Stadı'nda konuk ediyor. TSİ ile 21.00'de başlayacak mücadeleyi İtalya Federasyonu'ndan Stefano Farina yönetecek ve karşılaşma ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

(A) Milli Takımımız grubunda 5. maçında Vikingler diye tabir edilen Norveç'i yenerse puanını 15'e yükseltecek ve 2008 yılında İsviçre ve Avusturya'nın ortak olarak düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne gitme yolunda büyük bir avantajı eline geçirecek.

Millilerde sarı kart alarmı

Milli Futbol Takımı'nın bugün Norveç ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçı öncesi, ay-yıldızlı ekipte 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Elemelerde daha önce yapılan maçlarda birer sarı kart gören Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio, Sabri Sarıoğlu ve Volkan Demirel, bugünkü maçta da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Statü gereği, elemelerde aralıklı da olsa 2 sarı kart gören oyuncular cezalı duruma düşüyor. Millilerde Gökhan Zan, sarı kart cezası nedeniyle bugünkü maçta forma giyemeyecek.

Pedersen'in yerine Nevland

Norveç Teknik Direktörü Aage Hareide, sarı kart cezası nedeniyle Türkiye'ye karşı forma giyemeyecek olan Pedersen'in yerine Hollanda'nın Groningen takımında oynayan golcü futbolcu Erik Nevland'ı kadroya aldı. Norveç'in golcü futbolcusu John Carew'in ayağında oluşan yara nedeniyle ağrısı olduğu, Türkiye maçına yetiştirilmeye çalışıldığı vurgulandı. Bosna-Hersek karşısında hatalı yediği ilk gol yüzünden şimşekleri üzerine çeken kaleci Thomas Myhre'nin de baldırında hafif bir sakatlığı olduğu belirtildi.

Bir atıyoruz bir duruyoruz

(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında bugün Norveç ile yapacağı karşılaşma öncesinde, kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda genelde üst üste 2 galibiyet almakta zorlanıyor.

Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 18 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 günde yapılan 2 milli maçı birden sadece 5 kez kazanabildi. Milliler, 18 maçlık serinin 13'ünde, 5 günde yapılan 2 maçtan 1'inde mutlaka fire verdi.

24 Martta Yunanistan'ı deplasmanda 4-1 yenen ay-yıldızlı ekip, bugünkü Norveç sınavını kazanarak, kısa periyotlarla oynanan 19. seride, 6. kez her 2 maçı da kazanmak amacında.

"Norveç maça daha fazla asılacak"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Norveç maçıyla ilgili şunları söyledi: "Diziliş ve numaraların çok fazla önemli olmadığını her zaman söylüyorum. Norveç, savaşan-tempolu bir takım. Şu an bulundukları konum itibari ile daha fazla asılacaklar bu maça. Çok daha zor geçecek Yunanistan maçından. Kadroda ve taktikte ufak tefek değişikliklerimiz olacak. Bakış açımız oyun anlayışımız olursa bence çok daha mantıklı olacaktır."

"Türkiye yenmesi zor bir takım"

Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü Aage Hareide, Türkiye'nin, yenmesi zor bir takım olduğunu söyledi.

Bugün oynanacak maç öncesi Norveç basınına açıklamalarda bulunan Hareide, Türkiye karşısında alınacak bir yenilgiye rağmen, Norveç'in şansını devam ettirebileceğini söyledi.

Türkiye'nin son iki yılda oynadığı 26 maçtan 14'ünü kazandığı, 8'ini berabere kaldığı sadece 4'ünü kaybettiğine dikkat çeken Hareide, "Türkiye oynadığı en iyi takımlara karşı ya galibiyet aldı, ya da berabere kaldı. Türkiye'ye karşı sadece Bulgaristan, İsviçre, Gürcistan ve Makedonya maç kazanabildi. Norveç ise 2005 yılında oynadığı 24 maçtan sadece 8'ini kazanabildi, 10'unu kaybetti. Türkiye'ye karşı mutlaka bir galibiyet almamız gerekiyor, ama Türkiye çok zor bir takım. Türkiye karşısında biraz daha kendimize güvenmemiz ve güçlü hissetmemiz gerekiyor. Bizim için top kazanmak ve kazandığımız topları iyi değerlendirmek çok önemli. Biraz oyun taktiği ve oyuncu değişikliği ile mücadele etmeliyiz. Bu karşılaşmada dikkatimizi trübünlere vermek zorunda kalmayacağız. Dikkatimiz sahada olacak. Frankfurt'ta oynamak, İstanbul'da cadı kazanında oynamaktan daha iyidir" diye konuştu.

Seyircisiz son maçımız

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), 2006 Dünya Kupası elemelerinde İsviçre ile yapılan play-off baraj rövanş maçında çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'ye verdiği 3 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası bugünkü Norveç maçıyla birlikte sona eriyor.

2008 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde (C) Grubu'nda iç sahadaki ilk 2 maçını Malta ve Moldova ile Almanya'nın Frankfurt kentindeki Commerzbank Arena'da yapan (A) Milli Futbol Takımı, bugün aynı statta oynayacağı Norveç maçıyla cezasını tamamlamış olacak.

Türk Milli Futbol Takımı, elemelerde bundan sonra iç sahadaki ilk maçı olan Macaristan karşılaşmasını 12 Eylül 2007 tarihinde, Türkiye sınırlar içinde seyircili oynayacak.

Muhtemel 11'ler

Türkiye:
Volkan
Hamit
Servet
Emre
Volkan
Sabri
Aurelio
Emre
Tuncay
Hakan Şükür
Mehmet Yıldız

Norveç:
Myhre
Hagen
Hangeland
Riise
Stromstad
Andresen
Dahl
Haestad
Storbaek
Carew
Johnsen

STAT: Commerzbank Arena
SAAT: 21.00
HAKEM: Stefano Farina
YAYIN: ATV

Türkiye'nin 433. sınavı

(A) Milli Futbol Takımı, Norveç ile bugün cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçıyla birlikte, 433. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı 84 yıllık tarihinde, 224'ü resmi, 208'i özel olmak üzere geride kalan toplam 432 maçta, 150 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 552 gol atarken, kalesinde 672 gol gördü.

Komutanın 57. savaşı: Norveç

(A) Milli Futbol Takımı'nın bugün cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynayacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 57. milli sınavına çıkacak.

(A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'te Sofya'da
Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 56 maçta, 28 galibiyet, 15 beraberlik, 13 yenilgi alırken, 84 gol atıp, kalesinde 61 gol gördü.

17 aydır kaybetmiyoruz

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında cezası nedeniyle bugün Norveç ile Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz karşılaşmada mücadele edecek (A) Milli Futbol Takımı, son 5 resmi maçını da kazanarak, rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Fatih Terim yönetimindeki milliler, 2006 Dünya Kupası Elemeleri baraj rövanş maçında İstanbul'da İsviçre'yi 4-2 yendiği maçla başlayan seride oynadığı son 5 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Avrupa Şampiyonası elemeleri tarihinde ilk kez ilk 4 maçını kazanarak tarih yazan ay-yıldızlı ekip, son 5 resmi maçında rakip filelere toplam 16 gol gönderirken, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.

300. golü kim atacak?

(A) Milli Futbol Takımı, bugünkü Norveç maçında 3. kez dalya demeye hazırlanıyor. 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında bugün cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynanacak karşılaşmada Norveç'i konuk edecek ay-yıldızlı ekip, atacağı ilk golle 3. kez dalya diyecek. (A) milliler, 84 yıllık tarihlerinde şimdiye dek oynadığı 224 resmi maçta rakip filelere toplam 299 gol bıraktı. Türk Milli Futbol Takımı'nın bugünkü maçta atacağı ilk gol, kayıtlara resmi maçlarda atılan 300. gol olarak geçecek.

Şeytanın En Büyük Hilesi Dünya'ya kendinin var olmadığına inandırmakmış!

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Viking'i devir, işi bitir
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2007, 14:30:01 »
PayLaşıMın İçİn TeşekürLer...!!!

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Viking'i devir, işi bitir
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2007, 20:29:36 »
eyw kardeşim
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...