Gönderen Konu: Yazarlardan görüşler  (Okunma sayısı 820 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Yazarlardan görüşler
« : 24 Mart 2007, 09:37:55 »
Yazarlardan görüşler
(A) Milli Takımımız, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında bugün Atina'da Yunanistan ile karşı karşıya geliyor. İşte Sporx yazarlarının görüşleri....

Gürcan Bilgiç (Sporx.com yazarı)

Yunanistan Türkiye maçı iki takım içinde zor maç olacak. Ama biz rakibi gözümüzde çok büyüttük ve günlerdir Yunanistan Milli Takımını dilimizden düşürmüyoruz Herkeste anlamsız bir tedirginlik söz konusu. Yunanistan Milli Takımı kaliteli oyunculara sahip olabilir ancak bizim de kaliteli ve tecrübeli oyuncularımız var. Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Yunanistan, taraftarının da desteğiyle bize zor anlar yaşatabilir. Yunanistan'ın ilk 20 dakikadaki baskısını atlatırsak karşılaşma bizim için daha kolay bir hale gelecek.

Mert Aydın (Sporx.com Yazarı)

İlk 3 maçı kazandıktan sonra iki büyük rakibimiz olan Yunanistan ve Norveç deplasmanlarından puan almamız gerekiyor. Yunanistan deplasmanında alacağımız her puan, Norveç karşısında daha az stresli olmamızı sağlayacak. İki takıma da baktığımız zaman benzer oyun düzenleriyle oynayacaklarını söyleyebiliriz. Yunanistan'da Basinan, Karagounis ve Giannakopoulos bizde de Mehmet Aurelio ve Tugay maçın kilit adamları olacaklardır.Arda'nın sakatlığı ve Volkan'ın formsuzluğu nedeniyle ortada olumsuz bir var. Yaşanan talihsiz sakatlıklara rağmen Türkiye'nin Yunanistan deplasmanından puanla döneceğini düşünüyorum.

Uğur Meleke (Milliyet Gazetesi Spor yazarı)

Yunanistan ve Türkiye'nin yaş ortalaması 30'u buluyor. Dolayısıyla hareketli bir mücadele olmayacaktır. İki takımında tecrübeli oyuncuları orta sahada yoğunlaşıyor. Yunanistan'da Basinas ,Karagounis ve Giannakopoulos bizde de Tugay, Tümer ve Aurelio maçın kilit isimleri arasında yer alıyor. Gerek Yunanistan'ın gerek Türk Milli Takımı'nın gol seçenekleri duran toplar ve kenar hücum organizasyonları olması muhtemel. İki takım için de bu karşılaşmada önemli olan yenmekten çok yenilmemek olacaktır. Gruplarda birinci ya da ikinci olmak hiç birşeyi değiştirmeyeceğinden dolayı iki takım içinde öncelikli olan şey kaybetmemek olacaktır.

Bülent Çulhaoğlu (Sporx.com Yazarı)

Milli Takım'da çok önemli oyuncular eksik. Bu eksiklerle 11 bile kurulur. Fatih Tekke, İbrahim Toraman, Arda, Halil, Gökhan Zan, Yıldıray, Nihat, Nuri Şahin, Rüştü.

Ay Yıldızlı ekibin bu zorlu deplasmanda beraberliğe bu şartlarda üzülmeyeceği kesin. Ancak 2004 Avrupa şampiyonu Yunanistan bu fırsatı kaçırmak istemeyecektir. Bir yanda önemli oyuncuları eksik Türkiye, diğer tarafta hiç yenemedikleri Türkiye. Onlar için tarihi bir fırsat. Ancak Yunanistan'ın oyun anlayışı İtalyanlara benziyor. Sağlamcı ve mücadele gücü yüksek bir oyun sergiliyorlar.

Terim beraberliğe yatacak, Komşu da 1 gol bulayım yatayım mantığıyla yaklaşacak maça. Sıkışık ve gol posizyonu az olan bir maç bizleri bekliyor. Zaten 2 takım da henüz gruplarda gol yemedi.

Esat Dergi (Sporx.com yazarı)

Bu maç için viraj kelimesi bile hafif kaçıyor. Fatih Terim'in dünkü basın toplantısında neşeli ama bir o kadarda stresli hali gözlerden kaçmadı. Futbolcularımızın bu maça nasıl motive olduğu konusunda yorum yapmak imkansız. Herkesin aklında kaybedersek korkusundan öte kazanmak var, bu güven ters tepecek mi? Bu seferlik hayır. Milliler'de 11 sakat futbolcu var. Bir takım adeta. Ne kadar yeni isimlerle geniş bir kadromuz var gibi gözükse de yedek kulübesi bile bu maçta yaşanacak olası bir aksilikte güven vermiyor.

Yunanistan'da Olimpiakos'un Statı, Karaiskakis'de oynanacak mücadele. 33 bin kişilik statta çok farklı bir atmosferde mücadele etmek zorunda kalacağız. 1981'de bir Panathinakos maçında kötü olaylara gebe olmuştu bu stat. Bu sefer gerilim sadece yüreklerde kalacaktır, inancımız bu. Sonuç olarak Yunanistan her ne kadar ofansif anlayışa geçtiğini gösteren bir taktik ile son maçlarda mücadele etse de orta sahanın önünde kurdukları blok rakip takımlar için yine bir eziyet. A Millilerde yırtıcı futbolcuların bu maçta sakat olması, defansta hava toplarında iyi fakat kontralarda zorlanabilecek bir ikili Servet - Emre'nin olması işimizi zorlaştırabilir. Millilerin bu maçta pozisyon bulmaktan öte pozisyon vermemek için oynayacağını düşünüyorum. Atina bir 'Korku Tüneli'...

Fatih Şamlıoğlu (Sporx.com Yazarı)

Yunanistan deplasmanının bizim açımızdan zorlu geçeceğini düşünüyorum. 2004 Avrupa Şampiyonası'nda kazandıkları şampiyonluğa rağmen Teknik direktör Otto Rehhagel defansif futbol anlayışından dolayı çok eleştiri almıştı. Ancak 2008 Avupa Şampiyonası grup maçlarında, Alman teknik adam defansif futbol anlayışından uzaklaşmakta olduğunu oynadıkları 3 maçta attıkları 6 golle kanıtladı. İki takımda orta sahayı kalabalık tutup duran toplardan ve kanat organizayonlarından gol arayacaktır. Feyoonord'da iyi bir sezon geçiren Caristeahas'a ve Bochum'da golleri ardı ardına sıralayan Gekas'a özel bir önlem almamız gerekir.

Yunanistan'ın yumuşak karnı sol tarafı. Bu bölgede görev alan Fysas kademede ciddi sorunlar yaşıyor. Milli Takımımız ataklarını Gökdeniz, Sabri ya da Mehmet Topuz'la Yunanistan'ın sol kanatını kullanarak geliştirirse golü bulmamız beklenenden daha da kolay olacaktır. Grupta aldığımız üç galibiyetin anlamlı hale gelebilmesi için, Yunanistan deplasmanından en az bir puanla dönmemiz gerekir. Karşılaşmanın ilk yarım saatinde oluşabilecek Yunanistan baskısını atlatabilirsek Atina'dan bir puanla dönmemiz muhtemel.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...