Gönderen Konu: Age of Empires III: The WarChiefs  (Okunma sayısı 598 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Age of Empires III: The WarChiefs
« : 10 Ağustos 2007, 18:48:16 »
Strateji tutkunlarının kaçırmadığı, strateji denince akla ilk gelen oyun olan Age of Empires üçlemesinin son oyunu için bir ek paket çıkartılacak. Ek paketin adı The WarChiefs olarak açıklandı.
Microsoft'un E3 fuarında ön tanıtımını yaptığı The WarChiefs ek paketinin çıkış tarihi, 2006 'nın Sonbahar'ı olarak oyun severlere duyuruldu.

  Bu ek paket biraz olsun Age of Empires 'ı imparatorluk zihniyetinden soyutlamış. Çünkü ek paketin senaryosu Amerika kıtasının keşfedilmesi ve Avrupalıların kıtaya yerleşmesini ele alıyor. Topraklarını korumak isteyen yerliler ve kıtayı ele geçirmek isteyen Avrupalı ordular bulunmakta. Oyunda hem yerlileri, hem de Avrupalı orduları seçebiliyorsunuz. Her iki tarafın da birbirine üstünlük sağlayacak özellikleri bulunmakta.
  Avrupalı orduların top ve silah gücü olmasına karşın, yerlilerin de güçlü doğaüstü yetenekleri var. AoE III'ün senaryosunda bulunan yerli kasabalardan insanlar alıp orduya yerleştirme özelliği ek pakette daha farklı bir hâle dönüştürülmüş. Aldığınız yerli esirleri eğitip savaşta kullanabiliyorsunuz ve her eğittiğiniz yerlinin doğaüstü güçlerini kazanıyorsunuz.

  Oyun keşife bağlı bir senaryo izlemiş. Karaya çıktığınız andan itibaren yeni yerler keşfetmeli, koloni kuracak uygun yerleri aramalı ve yaşamak için gereken besin ihtiyaçlarını sağlamak için tarlalar kurmalısınız. Zaman geçtikçe popülasyonunuz artıyor ve buna bağlı olarak ordunuzun sayısı da artıyor. En önemli noktalardan birisi de kıtadaki hakimiyetinizi kaybetmemek için ordularınızın sağlam olması. Yerliler ok ve mızraklar kullanabilir, ama onları hafife alırsanız sonunuzu erken getirmiş olursunuz. Çünkü doğaüstü güçlerini kullandıklarında bir taburunuzu bile yok edebilirler..
  Eğer yerli olursanız, topraklarınızı Avrupalılara karşı korumanız gerekecek. Kurdukları kolonileri dağıtmanız ve bölgeyi mutlaka ele geçirmeniz gerekli. Avrupalıları ne kadar topraklardan dışarı atarsanız o kadar iyi. Çünkü düşman sıkıştığında yeni ordular yaratamıyor.

  Gelelim oyuna yeni eklenen teknik ve oynanabilirlik özelliklerine, ilk olarak göze çarpan grafikler oluyor. AoE III'teki hatalar düzeltilmiş ve efektlere biraz daha canlılık katılmış. Mesela, silahların objeler üzerinde verdiği hasarlar geliştirilmiş. Karakter ve vücut dizanyları daha gerçekçi bir hâle getirilmiş. Yeni ordular, yeni silahlar ve her orduya has yeni özel güçler getirilmiş, harita değiştirilmiş, yeni yapılar dizayn edilmiş.

  E3 demosunda gördüğümüz kadarı ile oyun bu kadardı. Ama The WarChiefs ek paketi 2006 Sonbahar'da çıktığı zaman kesinlikle oynanacak bir ek paket. Benim en çok hoşuma giden ise şu nokta oldu; oyuna ek paket çıkartılmış ama bu ek paket Age of Empires III'ü tamamıyla farklı bir oyuna çevirmiş. Bana göre Microsoft ek paket çıkartmak yerine bu oyunu Age of Empires IV olarak satabilirdi...
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive