Gönderen Konu: Beyond Good & Evil (PC)  (Okunma sayısı 571 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Beyond Good & Evil (PC)
« : 01 Ağustos 2007, 00:28:53 »
Size açıkça söylemeliyim ki kaliteli adventure oyunlarına hasret kaldım. Oyun piyasası çok büyük bir çıkmazın içine girdi. Beş para etmez fps‘ler etrafı sardı. Arada bir iki tane adventure geldi ama hiç biri eski sağlam icon adventure’ların yanına yanaşamıyor. Beyond Good & Evil da bunlardan biri. Esasında Beyond Good & Evil tam bir adventure oyunu değil. Action Adventure diye nitelendirmek daha doğru.

Sorunlu bir install yaşadım. Çünkü oyun install ederken mp3 çalmak istiyor ve cd rom bütün kaynakları kullanmaya çalışırken ses bozuluyor. Sesi kapatma seçeneğini koymak akıllarına gelmemiş.

Oyun başlamadan önce bir setup programını çalıştırıp önemli ayarları oradan yapıyoruz.
Size şunu söylemeliyim oyunda invert mouse seçeneği olmadığı için, eski bir simülasyoncu olarak oyunu doğru dürüst oynayamadım. Oyuna berbat bir menü ile başlıyoruz. Seçenekler yetersiz, ayrıca çok alışılmadık bir sistem kullanılmış.

Oyunun zaten bütün sistemi değişik olduğu için alışmakta biraz zorlanacaksınız. Grafikler bence muhteşem. Özellikle ana karakter Jade‘in çizimleri çok hoşuma gitti. Son zamanlarda popüler olan kadın kahramanlar canımı sıkmaya başladı bunu da belirteyim. Bütün karakterlerin özgün çizimleri ve şehir tasarımları çok başarılı. Grafiklerin bu kadar güzel olmasına rağmen oyunda hiçbir yavaşlama olmuyor. Fakat ara sıra ekran titriyor ve insanın gözünü rahatsız ediyor. Konuşmalar arada takılsa da , en azından seslendirmeler iyi. Müzikleri de çok beğendim. Oyunun EAX destekli olduğunu belirtmekte yarar var.

İnsan- hayvanların yaşadığı tuhaf ve şirin bir gezegen RomZ denen tuhaf yaratıklarla savaş halindedir. Alpha section denen bir grup dünyayı korumaya çalışmaktadır. Iris denen asiler ise alpha sectionların bu RomZ tehtidi ile alakalı olduklarına inanmaktadırlar. Kahramanımız Jade ise öksüz çocuklara bakan bir afettir. Domuz arkadaşı ile beraber takılmaktadır.

Oyun tam bir action adventure, Little Big Adventure’e çok benziyor. Fakat burada sadece düşman yaratıklarla karşılaştığımız zaman dövüş moduna girebiliyoruz. Yani sokaktaki insanları pataklayamıyoruz. Dövüş modu açıldıktan sonra kavga sırasında ölürsek dövüşün en başına dönüyoruz.

Oyunlarda istediğim zaman save edememekten nefret ederim. Ne amaçla böyle bir seçim yaparlar hiç anlamıyorum. Benim acil işim çıkabilir, bilgisayar kilitlenebilir, bir sürü olay olabilir. Oynadığım bölümü neden baştan oynayayım ki, öyle bir amacım olsa PC değil gameboy kullanırdım. Bu oyunda da konsol özentisi ile karşı karşıyayız. Sadece belirli bölgelerdeki bilgisayarlara mdisk’imizi sokarak oyunu kaydedebiliyoruz. Ayrıca kahramanın mdisk’i bir saatte o konsola sokması beni illet etti.

Oyun boyunca ana konudan bağımsız olarak değişik hayvanların fotoğraflarını çekip bilim merkezine göndererek, çeşitli oyunlar oynayıp, yarışlara katılarak para kazabiliyoruz. Para ile inci, çeşitli parçalar ve yemek alabiliyoruz. Yaratıklardan çıkan inciler ile de hovercraft’ımızı modifiye edebiliyoruz. Bu özgürlük oyunu çok eğlenceli hale getiriyor. Oyunda bulmacalar sayıca çok az ve çok basit oldukları için genelde zamanımız çeşitli oyunlar ve dövüş ekranları ile uğraşarak geçiyor. B. G & E action yönü ağır basan bir oyun, oyunda dövüş ekranları dışında takılmanız pek olası değil.

Beyond Good & Evil içerdiği çeşitli oyuncuklar ve eğlenceli dövüş ekranları ile tavsiye edebileceğim bir oyun. Fakat adventure fanları aradıklarını kesinlikle bu oyunda bulamayacaklar.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive