Gönderen Konu: Fantastic Four (PC)  (Okunma sayısı 400 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Fantastic Four (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 14:32:28 »
 Piyasanın iyice durduğu şu yaz aylarında ne görsek saldırır olduk. Başka zaman yüzüne bile bakmayacağımız gazeteci çocuk tadında oyunları bile oynuyoruz. Neyse ki sinema sektörü yaz aylarında baya hareketli oluyor. Geçtiğimiz günlerde gelen Batman Begins, yakında çıkacak olan War of the Worlds ve Fantastic Four bunlardan birkaçı. Özellikle bu sene beyaz perdeden bir çok transfer ile karşımıza çıkan yapımcılar, Fantastic Four için de böyle bir girişimdeler. Bakalım sonuç nasıl?

Her şey yine bir kaza ile başladı...

Fantastik dörtlü çizgi romanının haricinde özellikle ülkemizde çizgi filmi ile tanınmıştı. Uzay araştırmaları yapan 4 arkadaşın başına gelen bir kaza sonucu DNA yapıları değişen bu insanlar sahip oldukları güçleri iyilik için kullanmaya karar verip birer kahraman, sayıları ve yetenekleri ile de kendilerine fantastik dörtlü demişlerdi. Genel yapısı ve filminin de beyaz perdeyle buluşması, oyununun yapılması için gereken bütün şartları oluşturdu.

Yıkarlar, görünmez olurlar, uzarlar ve yakarlar!

Herşeyden önce uzun zamandır bilgisayarda Co-Op oynama şansı bulamıyorduk. Aynı klavyeden arkadaşımla ilerlemeli bir oyun oynamak ayrı bir tat. Bunun dışında artık iyice anlaşılıyor ki yapımcı firmalar, video konusunda kendilerini aştılar. Kalite olarak pek kötü iş çıkartan kalmadı. Oyunumuzu tepeden görüş açısı ile oynuyoruz. Görevine göre tek veya grup halinde dolaşıyoruz ve istediğimiz zaman farklı bir kahramana geçip onu kontrol etmek mümkün. Dikkat etmemiz gereken sağlığın dışında bir de özel güç var. Normal dövüşün dışında kazanılan özel güçleri kullandığımızda bu bar boşalıyor. Kendiliğinden dolduğu gibi düşmanları öldürdüğünüzde de artıyor. Ayrıca düşmanlar size yetenek puanı kazandırıyor ki bunlar sayesinde yeni kombolar ve özel hareketler alıyoruz. Yapımcılar devamlı ilerleyip birilerini dövmenin yanında ufak aksiyonlar da eklemişler. Örneğin gerektiğinde bir bina yıkabiliyor, düşmekte olan birini kurtarıyoruz. Tabi bunları yapabilen kahramanlar gerekiyor, malum hepsinin yapabildikleri farklı.

Ah şu kontroller, ah şu kameralar

Oyunda bazı şeyler sanki tam olmamış gibi duruyor. Örneğin karakter biraz hızlı hareket ediyor, çoğu zaman bu hızdan ötürü etrafta öylece koşturuyoruz. Kontrollere de alışmak biraz zaman alıyor. Özel bir hareket yapmak istediğinizde hem hedefi düşmana kitleyip hem özel tuşa basılı tutup hem de vuruşa basmak sıkıntı yaratıyor. Hele hele arkadaşınızla birlikte oynuyorsanız çoğu zaman anakarttan "dıırtt" diye bir uyarı sesi geliyor, çok fazla tuşa aynı anda bastığınız için. Kameralar da özellikle tek başınıza oynarken başınıza bela oluyor, ufak saksıların ya da tabelaların arkasında kalmasından dolayı önünüzü göremiyorsunuz. Bölüm içinde herhangi bir kayıt şansınız yok sadece sonlarında yapabiliyorsunuz. Neyse ki yükleme ekranları çok kısa sürüyor.

Birden Driv3r aklıma geldi

Çoğu yapımcı bu video olayını iyice geliştirdi demiştim ya, maalesef o firmalar oyun içi grafiklerde pek bir ilerleme gösteremiyorlar. Videolar ne kadar kaliteli ise içerisi o kadar kötü oluyor. Ben böyle bir işe girişenlerden çok daha renkli, detaylı bir görsel şölen beklerdim. Tür ve oynanış olarak birbirine çok yakın olan bu oyun ve The Hulk arasında görsellik olarak dağlar var. Hani çevredeki nesnelerin çoğu kırılıp dökülmese odun gibi grafikleri var diyebilirim. Bu tarz oyunlarda oyuncular eğlence ve akıcılık arar. Yapımcılar bunu farkında olsa gerek ki işlemi başarıyla yerine getirmişler. Müzikler pek baskın değil, aksiyon sırasında arka fondan sessiz sedasız işini hallediyor ki, bende bu tarzı seven biriyimdir.

Son Sözler :

Fantastic Four pek başarılı olmasa da, şu kavurucu yaz günlerinde, evinizde arkadaşınız ile birlikte oynayıp eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir oyun.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive