Gönderen Konu: Hidden & Dangerous 2 (PC)  (Okunma sayısı 603 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Hidden & Dangerous 2 (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:06:12 »
Birkaç arkadaş

İlk oyun çıktığında piyasa sarsılmıştı, fakat bugları sebebiyle. Çok uzun süre oynanmamıştı. Bunun sonucunda yapımcılar HD Deluxe’ü çıkardı ve ilk oyuna nazaran bazı bugları düzeltmişlerdi. Fakat HD2’de tam anlamıyla dananın kuyruğu koptu. Çünkü bu oyunu yükler yüklemez bilgisayarın başından yaklaşık 60 saat kalkamıyorsunuz ve geçen zamanın nasıl geçtiğini de anlamıyorsunuz. Oyunun sizi bu kadar bağlamasının sebebi çok farklı bir tür olması yani oyun aslında FPS fakat içinde Commandos öğeleri de taşıyor buda takım oyunun önemini çok daha iyi anlamanızı sağlıyor. Hatta oyun da stratejiye o kadar önem verilmiş ki takımınızda bulunan elemanları ve onların ekipmanlarını da siz seçiyorsunuz bu da doğrudan oyunun gidişatını etkiliyor. Oyunun başından sonuna kadar bir takımla oynamak zorunda değilsiniz fakat bir takım seçip onu oyunun sonuna kadar değiştirmemeniz sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü oyunda her bölüm geçişinizde askerleriniz rütbe atlıyor ve rütbe atlama sistemi de o kadar iyi ayarlanmış ki rütbe atlamak artık adama çeşitli özellikler katıyor bunlar arasında daha fazla yük taşımak veya daha dayanıklı olup daha uzun süre koşabilme gibi özellikler katılıyor.

Oyunun başında gerçekten çok ayrıntılı bir training bölümü var ama bu gerçekten diğer oyunlardan farklı yani biraz daha zor. Ama mutlaka oynayın çünkü oyuna alışmanız için çok önemli çünkü kontroller inventory ve emirler yüzünden olsun biraz karmaşık. Ama training’i bitirdiğinizde bunların hepsini öğrenmiş oluyorsunuz. Ayrıca tavsiyem oyuna başladığınızda ilk bölümlerde bol bol emir verin ki ileriki bölümlerde çok zorlanmayın. Çünkü unutmayın bu sıradan bir FPS değil taktik ve strateji gerektiriyor aynı Commandos’taki gibi. Oyunda hemen her çeşit kara aracını kullanıyorsunuz ama maalesef etrafta duran muhteşem uçaklara dokunamıyorsunuz bile. Oyundaki silahlarda gayet çeşitli ama benim favorim Springfield (optics) . Bence bu silahı her bölümde almasanız bile mutlaka bir adamınıza verin çünkü genelde çatışmalar uzakta başlıyor ve ilk anda siz düşmandan fazla zarar verirseniz daha karlı çıkıyorsunuz. Çünkü ilk çatışma çok önemli zaten uzun süren çatışmalarda ne kadar çabuk öne geçerseniz o kadar iyi olur.

Bir silah

Oyunun grafikleri de çok iyi ayrıca rahat oynamanız için çok iyi bir sisteme ihtiyacınız yok. PIII 800 256MB SD-Ram ve 32 MB bir ekran kartında bile görüntü kalitesini düşürdünüz mü çok rahat oynayabiliyorsunuz. Ayrıca aklıma gelmişken oyunu kurar kurmaz oyun için çıkan patch’i de kurarsanız oyundaki birkaç bug’la uğraşmadan oyuna başlarsınız. Oyunun sesleri vasat’ın üstünde ama bence çok da iyi değil. Hatta bazı yerlerde mesela lastikler çölde kayınca çok saçma sesler çıkabiliyor ama adamların konuşmaları veya görev esnasında verilen emirler gayet orijinal olmuş. Oyunun multiplayer bölümü de gayet iyi yani kendini oynatıyor fakat uzun süre oynamıyorsunuz çünkü hem haritalar az hem de kendine çok çeken bir yenilik yok ama bir süre iyi zaman geçiriyorsunuz. Oyunu bitirdikten sonra tekrar oynamanız için birkaç mod eklenmiş bunlardan bir kaçı bitirdiğiniz bölümleri tekrar farklı zorluk seviyelerinde oynayabilmeniz. Yeri gelmişken söyleyeyim oyunu en zor seviyede oynamaya kalkarsınız çok uzun zaman harcamanız lazım çünkü bölümdeki görevleri bitirmek yetmiyor bölümdeki bütün adamları da öldürmeniz gerekiyor. Fakat adamlar bazen bir yere saklanıp kalıyor ve siz saatlerce onu aramak zorunda kalıyorsunuz. Bu da oyundan kopmanıza sebep olabiliyor. Oyundaki bir diğer mod ise Lone Wolf yani bölümleri yalnız şekilde oynuyorsunuz buda zevkli olabiliyor. Ama oyuna yeni bir şey katmıyor.

Ve kendiniz

Sonuç olarak oyun alınıp oynanmayı fazlasıyla hak ediyor. Ama multiplayer bölümleri biraz daha geliştirilseydi ve seslere biraz daha özen gösterilseydi oyun çok daha iyi hatta kusursuz olabilirdi. Fakat Commandos’tan pek hoşlanmayanlar oyundan hoşlanmayabilir fakat bu türden hoşlananlar için tek kelime ile bir şaheser. Oyunu yapımcısı olan Illusion Softworks’de zaten evvelden Mafia ile başarısını kanıtlamıştı
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive