Gönderen Konu: Hospital Tycoon (PC)  (Okunma sayısı 533 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Hospital Tycoon (PC)
« : 02 Ağustos 2007, 22:12:08 »
1997 yılının Mart ayında piyasaya çıkan ve gerek mizahi oluşu gerekse Tycoon serisine renk katışı ile oldukça popüler olan Theme Hospital, hala bilgisayarımda yüklü durur. Grafikleri ne kadar kötü olsa da arada bir bu eğlenceli oyunu açar hoş vakit geçiririm. Fakat 10 senelik bu oyun tabi ki artık bekleneni veremiyor. İşte bu arada açıklanan Hospital Tycoon da, Theme Hospital’dan tacı devralabilecek bir yapım olabilirdi fakat maalesef onun kadar kaliteli olamamış. Büyük ümitlerle beklediğim Hospital Tycoon’un mayası tutmamış.

Doktorlar dizisini yaşıyoruz
Oyunda amacımız televizyon dizisi misali 3 sezona ayrılmış 12 bölümü başarıyla bitirmek. Her sezonun başında, sizin hastanenizdeki çalışanlar tanıtılıyor ve onların hayatını yaşar gibi bölümlere başlıyorsunuz. Fakat onların hayatlarını yönlendirirken sadece yapabildiğiniz şeyler, diğer çalışanlar ile sosyalleşmesini sağlamak oluyor. Tabi bölümlerdeki görevleriniz sadece bunlar değil. Her bölümde size verilen bir yapılacaklar listesi bulunuyor ve bu listede yazanları eksiksiz tamamlayarak bölümü bitiriyorsunuz. Bu istenenler; genelde bazı hastalıkların tedavisi için gereken aletleri edinmek, yeni hastalıklar tedavi yolları keşfetmek ve hastanenizin bazı reytinglerini yükseltmek olarak belirlenmiş.

Buraya kadar her şey iyi hoş ama oyunda gereksiz bir kolaylık var. Örneğin bölüme başladığınızda ekranın sağ alt köşesinde çıkan ve bize “oyunu öğretmeyi amaçlayan 2 karakter”, o kadar çok konuşuyorlar ki sadece onların dediklerini yaparak çok rahatlıkla bölümleri bitirebiliyoruz. İşte bu yüzden oyunun hikaye modu tutorial bölümlernde öteye geçememiş. Asıl oyun zevkini ise özgürce takılabildiğimiz sandbox modu veriyor. Ama story modunun bu özelliği de oyunu çok rahat öğrenmemizi sağlıyor.

Abartılmış Hastalıklar
Tıpkı Theme Hospital’da olduğu gibi Hospital Tycoon’da da mizahi öğeler oyunda baskın olara bulunuyor. Theme Hospital’da baş ağrısını, kafayı patlatıp sonra yeniden şişirerek düzelten doktorlarımız, bu sefer biraz daha insaflılar. Fakat bu sefer de hastalıklar biraz daha abartı olmuş. Örneğin Explosive Sneezing aslında bildiğimiz hapşurma. Ama burada hapşuran hastalar bomba patlatır gibi yoğun bir ses yaratıyorlar. Beceriksiz golf oyuncuları da dahil olmak üzere bir çok vakayı iyileştirebilmek için uğraşıyoruz.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive